کد خبر: ۳۴۳
تاریخ انتشار: ۰۵ بهمن ۱۳۸۵ - ۱۴:۰۱- 25 January 2007
سخنگوی شورای‌نگهبان :

قانون انتخابات به طور میانگین سالی یکبار اصلاح شده است

سخنگوی شورای‌نگهبان گفت: برخوردار نبودن از قوانین جامع، روشن و شفاف در حیطه انتخابات و تبیین نشدن وظایف نهاد نظارتی و اجرایی و سایر نهادها از جمله مشکلات برگزاری انتخابات است.
دکتر عباسعلی کدخدایی در گفتگو با روزنامه اطلاعات افزود: انتخاب افراد اصلح و اعلام آنها به مردم برای کسب آرا مسأله بسیار مهمی است که واکنش‌هایی را به دنبال دارد و طبعاً کسانی که آرا‌ به نفع آنها نباشد، اعتراض و نارضایتی خود را ابراز می‌کنند و گاهی نهاد ناظر را متهم به جانبداری از برخی رقبا و احزاب خود می‌کنند.
وی افزود: زمانی که وظیفه نظارتی بر عهده مرجع و نهاد نظارتی گذاشته می‌شود اگر مرجع نظارت وظیفه خود را به نحو احسن انجام ندهد، به مردم خیانت کرده و حقوق شهروندان را نقض کرده است.
سخنگوی شورای‌نگهبان با بیان این که قانون خوب می‌تواند مؤلفه اساسی برای برگزاری انتخابات باشد و لازم است که قوانین هر چند سال یک بار به دلیل تغییرات و سیر تکاملی جامعه دچار دگرگونی شود، افزود: در مجموع قوانین انتخاباتی فقط در خصوص مجلس شورای اسلامی 26 مورد اصلاحیه داشته و به طور تقریبی هر سال یک اصلاحیه بر قانون انتخابات داشته‌ایم که نشان می‌دهد پیش‌بینی ها و عمق لازم نسبت به تصویب مصوبات در نظر گرفته نشده است.
وی تأکید کرد: برای تصویب قانون در زمینه انتخابات نیازمند برنامه ده ساله یا بیست ساله در کشور هستیم تا این روند کمتر دچارتغییر شود.
وی گفت: قوانین مربوط به انتخابات ریاست جمهوری، خبرگان رهبری و مجلس شورای اسلامی قوانین بسیار قدیمی هستند و باید نگاه کلان‌نگری را در همه ابعاد داشته باشند.
وی ارتقای سن رأی‌دهندگان را از 15 به 18 سال بسیار مثبت دانست و گفت: تصویب این قانون در مجلس شورای اسلامی در ثبات سیاسی کشور بسیار مفید خواهد بود.
وی یادآور شد: مواردی در قوانین وجود دارد که مربوط به گذشته است و لازم نیست که به آن بپردازیم و باید از آن استخراج شود و موارد جدیدی است که لازم است الحاق انجام شود.
دکتر کدخدایی افزود: مواردی مانند شرایط داوطلبان و احراز صلاحیت آنان در قوانین ما بسیار گنگ و مبهم رها شده است و شورای‌نگهبان مجبور است به استناد اصل 99 قانون‌اساسی راساً وارد شود.
وی در خصوص گرایش کاندیداهای انتخابات به احزاب و تأثیر آن در رد صلاحیت‌ها گفت: افراد معمولاً دارای یک رویکرد سیاسی هستند و شورای‌نگهبان فارغ از گروه، جناح و حزب صلاحیت آنها را بررسی می‌کند و در انتخابات اخیر خبرگان کسانی که انتخاب شدند، از احزاب و گروههای مختلف بودند.
ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار

آیت‌الله جنتی: سواستفاده رژیم‌صهیونیستی از وضعیت این روزهای سوریه جنایت بزرگی است/ آمریکا و هم‌پیمانانش باید پاسخگو باشند

آیت‌الله یزدی از ابتدای نهضت اسلامی نقش مهمی در روشنگری‌ها داشت/ در مقابل انحرافات و جریان نفوذ فریاد می‌کشید

باید نسبت به رعایت احکام دین تعصب داشته باشیم/مرکز تحقیقات اسلامی مجلس با رسیدن به نقطه مطلوب، الگوی خوبی برای جهان اسلام خواهد بود

بررسی لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ کل کشور در مجمع مشورتی حقوقی شورای نگهبان

جدیدترین آثار پژوهشکده شورای نگهبان منتشر شد

فیلم|حضور دکتر طحان‌نظیف در نشست علمی «حقوق ملت در قانون اساسی» در دانشگاه شهید باهنر

دکتر طحان نظیف: جریان دانشجویی همواره در تحولات اجتماعی ایران حضور موثر داشته/ قانون اساسی ترسیم کننده آرمان‌های جنبش دانشجویی است

سخنان آیت‌الله مدرسی یزدی پیرامون برخی مسائل روز

عَلَم مبارزه با استکبار از دست دانشجویان نمی‌افتد

نخستین شماره ماهنامه خبری پژوهشی پژوهشکده شورای نگهبان منتشر شد

پربازدید ها

سومین دوره آزمون ملی قانون اساسی برگزار می‌شود

آزمون ملی قانون اساسی چیست؟

«حتی اعدام هم برای اینها کم است»

الزامات و بایسته‌های اصلاح ساختار بودجه

نشست علمی«ظرفیت‌های شورای نگهبان و هیأت عالی نظارت بر حسن اجرای سیاست‌های کلی نظام در اصلاح ساختار بودجه با نگاهی بر لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ کل کشور»

دکتر مولابیگی: قانون اساسی کشورمان مبتنی بر جهان‌بینی اسلامی است و اقتباسی نیست

دکتر طحان‌نظیف: «قانون اساسی» محور تعامل قوا و سند انسجام ملی است

گزارش تصویری حضور دکتر طحان‌نظیف در دانشگاه شهید باهنر کرمان

گزارش تصویری حضور دکتر طحان‌نظیف در دانشگاه الزهرا (س)

فیلم|حضور دکتر طحان نظیف در برنامه «صف اول» به مناسبت سالروز تصویب قانون اساسی