دکتر عباسعلی کدخدایی در گفتگو با روزنامه اطلاعات افزود: انتخاب افراد اصلح و اعلام آنها به مردم برای کسب آرا مسأله بسیار مهمی است که واکنشهایی را به دنبال دارد و طبعاً کسانی که آرا به نفع آنها نباشد، اعتراض و نارضایتی خود را ابراز میکنند و گاهی نهاد ناظر را متهم به جانبداری از برخی رقبا و احزاب خود میکنند.
وی افزود: زمانی که وظیفه نظارتی بر عهده مرجع و نهاد نظارتی گذاشته میشود اگر مرجع نظارت وظیفه خود را به نحو احسن انجام ندهد، به مردم خیانت کرده و حقوق شهروندان را نقض کرده است.
سخنگوی شوراینگهبان با بیان این که قانون خوب میتواند مؤلفه اساسی برای برگزاری انتخابات باشد و لازم است که قوانین هر چند سال یک بار به دلیل تغییرات و سیر تکاملی جامعه دچار دگرگونی شود، افزود: در مجموع قوانین انتخاباتی فقط در خصوص مجلس شورای اسلامی 26 مورد اصلاحیه داشته و به طور تقریبی هر سال یک اصلاحیه بر قانون انتخابات داشتهایم که نشان میدهد پیشبینی ها و عمق لازم نسبت به تصویب مصوبات در نظر گرفته نشده است.
وی تأکید کرد: برای تصویب قانون در زمینه انتخابات نیازمند برنامه ده ساله یا بیست ساله در کشور هستیم تا این روند کمتر دچارتغییر شود.
وی گفت: قوانین مربوط به انتخابات ریاست جمهوری، خبرگان رهبری و مجلس شورای اسلامی قوانین بسیار قدیمی هستند و باید نگاه کلاننگری را در همه ابعاد داشته باشند.
وی ارتقای سن رأیدهندگان را از 15 به 18 سال بسیار مثبت دانست و گفت: تصویب این قانون در مجلس شورای اسلامی در ثبات سیاسی کشور بسیار مفید خواهد بود.
وی یادآور شد: مواردی در قوانین وجود دارد که مربوط به گذشته است و لازم نیست که به آن بپردازیم و باید از آن استخراج شود و موارد جدیدی است که لازم است الحاق انجام شود.
دکتر کدخدایی افزود: مواردی مانند شرایط داوطلبان و احراز صلاحیت آنان در قوانین ما بسیار گنگ و مبهم رها شده است و شوراینگهبان مجبور است به استناد اصل 99 قانوناساسی راساً وارد شود.
وی در خصوص گرایش کاندیداهای انتخابات به احزاب و تأثیر آن در رد صلاحیتها گفت: افراد معمولاً دارای یک رویکرد سیاسی هستند و شوراینگهبان فارغ از گروه، جناح و حزب صلاحیت آنها را بررسی میکند و در انتخابات اخیر خبرگان کسانی که انتخاب شدند، از احزاب و گروههای مختلف بودند.