کد خبر: ۸۳۳۴
تاریخ انتشار: ۰۷ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۵:۲۹- 26 February 2022
آیت‌الله علی مومن برادر عضو فقید شورای نگهبان:

امام(ره) به آیت‌الله مومن فرمود با عضویت در شورای نگهبان نصرت اسلام شوید/ آیت‌الله مومن، مقام معظم رهبری را اعلم می‌دانست

امام(ره) به آیت‌الله مومن فرمود با عضویت در شورای نگهبان نصرت اسلام شوید/ آیت‌الله مومن، مقام معظم رهبری را اعلم می‌دانست

آیت‌الله علی مومن عضو مجلس خبرگان رهبری و برادر مرحوم آیت‌الله محمد مومن عضو فقید شورای نگهبان در گفتگوی اختصاصی با پایگاه اطلاع‌رسانی شورای نگهبان که به مناسبت سومین سال درگذشت آیت‌الله مومن انجام شد، در پاسخ به سوالی در خصوص چگونگی پیوستن ایشان به نهضت اسلامی امام خمینی (ره) گفت: آن زمانی که مرحوم آیت‌الله مومن به نهضت اسلامی امام خمینی (ره) پیوست و فعالیت‌هایی انجام داد، بنده سن و سالی نداشتم. ایشان ابتدا در جلسات درس امام خمینی (ره) در قم حضور داشت و در سال 1342 با آغاز نهضت به آن پیوست و تا پیروزی انقلاب اسلامی و تا پایان حیاتش همراه امام(ره) و رهبری معظم انقلاب و در متن انقلاب بود.

وی ادامه داد: رژیم ستم‌شاهی پهلوی علمای بسیاری را به دلیل حمایت از امام خمینی (ره) و نهضت اسلامی از قم به شهرهای مختلف تبعید کرد که یکی از آن‌ها مرحوم آیت‌الله مومن بود. ایشان پس از پیروزی انقلاب اسلامی نیز همواره در متن و مسیر انقلاب اسلامی بود. تا آن زمانی که امام خمینی (ره) در قید حیات بودند، همراه ایشان و پس از آن در خدمت مقام معظم رهبری بود.

بیشتر بخوانید:

روایتی از زندگی درخشان "آیت الله محمد مومن"

تمجید آیت الله جنتی از خدمات مرحوم آیت الله مومن

نظرات دقیق فقهی-حقوقی آیت‌الله مومن سرمایه‌ای گرانبها برای شورای نگهبان و محققان فقه حکومتی است

نقش آیت‌الله مومن در پایه‌گذاری جامعه مدرسین

آیت‌الله علی مومن همچنین افزود: جامعه مدرسین حوزه علمیه قم به منظور پیروی از نهضت اسلامی امام خمینی (ره) تشکیل شد. تعداد بسیاری از مدرسان معروف حوزه‌های علمیه و جمع بزرگی از علمای آن زمان از پایه‌گذاران جامعه مدرسین بودند که یکی از آن‌ها برادر بنده بود. بسیاری از پایه‌گذاران جامعه مدرسین به رحمت خدا رفتند و تعداد انگشت‌شماری در قید حیات هستند که خداوند همه گذشتگان این مجموعه حوزوی را غریق رحمت خود فرماید.

وی خاطرنشان کرد: یکی از تصمیمات و اقدامات مهم جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، تبلیغ مرجعیت امام خمینی (ره) و توسعه نهضت اسلامی بود که با تداوم نهضت، انقلاب اسلامی به پیروزی رسید.

جایگاه فقهی مرحوم آیت‌الله مومن مورد پذیرش علما بود

این عضو مجلس خبرگان رهبری در ادامه در خصوص جایگاه فقهی مرحوم آیت‌الله محمد مومن در حوزه‌های علمیه گفت: در رابطه با حوزه، جنبه ثبوتی ایشان مطرح است؛ از نظر علمیت، اهل دقت و وارسی کردن بود. اینگونه نبود که تظاهر کند و خود را از تظاهر به اینکه بگوید من چه کسی هستم و هر آن چیزی که مربوط به امور دنیوی می‌شد، دور نگه می‌داشت.

وی افزود: شاگردان بزرگی نزد ایشان تلمذ کردند و درس خواندند که برخی از آن‌ها اکنون عضو فقهای شورای نگهبان هستند. آیت‌الله مومن به لحاظ جنبه اثباتی آوازه‌ای نداشت، اما مورد قبول علمای بزرگوار حوزه بود. بنابراین علمیت ایشان نزد علمای حوزه پذیرفته شده بود.

این مدرس حوزه افزود: از این رو نظرات ایشان و فقهای بزرگواری که در شورای نگهبان حضور داشتند مورد پذیرش و قبول علما بود و ان‌قلتی وارد نمی‌کردند. آن‌ها به احکام الهی مسلط بودند و می‌توانستند گره‌گشای قوانین باشند. اگر قانونی برخلاف شرع مقدس بود، آن قانون کنار می‌رفت و تنها قوانینی که مطابق شرع بود، تصویب می‌شد. اکنون نیز اینگونه است.

وی خاطرنشان کرد: ایشان از نظر پرورش طلاب باسواد در حوزه یکی از سرآمدان بود. اینگونه نبود که ایشان به درس تظاهر داشته باشد. علما قبول داشتند که ایشان جزو فضلا هستند. بنابراین ایشان از ابتدا مورد قبول حوزه بود. بعد هم به شورای نگهبان رفت و ان‌قلتی نسبت به علمیتش وجود نداشت. لذا مشکلی از این جهت برای حضور ایشان در جمع فقهای شورای نگهبان وجود نداشت.

امام(ره) به آیت‌الله مومن فرمود با عضویت در شورای نگهبان نصرت اسلام شوید/ آیت‌الله مومن، مقام معظم رهبری را اعلم می‌دانست

امام به آیت‌الله مومن فرمود با عضویت در شورا نصرت اسلام شوید

این عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در بخش دیگری از این گفتگو در رابطه با دیدگاه مرحوم آیت‌الله مومن در خصوص نظریه ولایت فقیه بیان کرد: ایشان بحث ولایت فقیه را امری ثابت و درست می‌دانست و آن نظریه را هم تدریس می‌کرد. اینگونه نبود که اگر سخنی از سوی امام خمینی (ره) بیان می‌شد، مورد پذیرش ایشان نباشد.

وی ادامه داد: ایشان علاقه بسیاری به درس داشت و شاید علاقه‌ای نداشت که در کارهای اجرایی و شبه اجرایی مانند شورای نگهبان مشارکت کند و از حوزه دور بماند. اما وقتی امام خمینی (ره) در پاسخ به پیامی که ایشان ارسال کرده بود، عنوان فرمود که شما درس خوانده‌اید تا نصرت اسلام شوید و اکنون وجود شما در شورای نگهبان لازم است، پذیرفتند و به طور ثابت در شورای نگهبان حضور داشتند. پس از رحلت امام خمینی (ره) نیز وقتی مقام معظم رهبری فرمود که شما باید باشید، بدون هیچ حرفی پذیرفت و تا پایان به عنوان یکی از فقهای شورای نگهبان مشغول خدمت به نظام مقدس جمهوری اسلامی بود.

آیت‌الله مومن، مقام معظم رهبری را اعلم می‌دانست

این عضو مجلس خبرگان رهبری همچنین خاطرنشان کرد: آیت‌الله مومن علمیت مقام معظم رهبری را به طور کامل قبول داشتند. من مکرر راجع به اعلمیت برخی از علما از ایشان سوال پرسیدم، ایشان در مورد برخی از آقایان گفتند که من علمیت آن‌ها را نمی‌دانم اما نسبت به مقام معظم رهبری فرمود ایشان نسبت به بسیاری اعلم است و حتی این اواخر که خودم برای تقلید برخی از بچه‌ها و نوه‌هایم خدمت ایشان سوال پرسیدم، ایشان این امر را متعین در مقام معظم رهبری می‌دانستند.

امام(ره) به آیت‌الله مومن فرمود با عضویت در شورای نگهبان نصرت اسلام شوید/ آیت‌الله مومن، مقام معظم رهبری را اعلم می‌دانست

آیت‌الله علی مومن اضافه کرد: اکنون هم که گاهی برخی از نوه‌ها و دوستانم سوال می‌پرسند، من مستند به آن حرف ایشان و با توجه به اینکه خودم درس خیلی‌ها را نرفتم و از وضعیتشان خبر ندارم که خودم مقایسه کنم، می‌گویم که مرحوم اخوی فرمود در حال حاضر اگر کسی می‌خواهد ابتدائاً تقلید کند، بدون هیچ شک و شبهه‌ای از رهبر معظم انقلاب تقلید کند. ضمن آنکه نسبت به اعلمیت هم می‌فرمودند که تقلید از مقام معظم رهبری صورت بگیرد.

وی در پایان گفت: ما چون برادر بودیم و رفت و آمد بسیاری داشتیم، بینی و بین الله تعبد ایشان به احکام الله را خیلی دقیق دیدم. ایشان مقید به احکام اسلامی بود و از اموری همچون غیبت، تهمت و... پرهیز داشت. ایشان مقید به احکام شرع بود و در تمام امور منطبق بر مقتضیات شرع رفتار می‌کرد. ای کاش ما نیز آنگونه باشیم و تمام امور را چه مربوط به انقلاب و چه مربوط به دیگری باشد، در محدوده شرع عمل کنیم و البته محدوده شرع را هم بدانیم.

انتهای پیام/

ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار

گزارش تصویری جلسه شورای نگهبان ۳۱ تیر ۱۴۰۴

انتقاد آیت‌الله جنتی از سکوت در برابر نسل‌کشی صهیونیست‌ها در غزه/ هر کس بی‌تفاوت باشد باید به انسانیت خودش تردید کند

شورای نگهبان بدون اغماض از قانون اساسی دفاع می‌کند

نسبت حقوق ملت و آزادی‌های مشروع با افزایش مشارکت سیاسی مردم در منظومه فکری مقام معظم رهبری

وبینار علمی «پیامد‌های تجاوز آمریکا به خاک ایران از منظر حقوق بین‌الملل و حقوق داخلی آمریکا»

اتفاقی که در دفاع مقدس ۱۲ روزه رخ داد یک امداد غیبی بود

غرب در طرح دوگانه‌سازی خود به صخره استوار و قوی به‌نام ملت ایران برخورد کرد

فیلم|حضور دکتر طحان نظیف در برنامه «صف اول» به مناسبت سالروز تاسیس شورای نگهبان

بررسی چالش‌ها و آینده نظام بین‌المللی حقوق بشر توسط استاد دانشگاه دورهام

دکتر طحان‌نظیف: شورای نگهبان به عنوان یک نهاد حاکمیتی مردمی‌ترین نظرات را داشته/ بررسی ۳۵۵۲ مصوبه مجلس از ابتدای تشکیل شورای نگهبان تاکنون/ انتخابات میان‌دوره‌ای مجلس در ۵ حوزه انتخابیه و میان‌دوره‌ای خبرگان در ۳ استان برگزار می‌شود

پربازدید ها

سه عضو حقوقدان شورای نگهبان انتخاب شدند

ابقای اعضای هیئت رئیسه شورای نگهبان برای یک سال آینده

ابقای سه تن از فقهای شورای نگهبان

دکتر طحان‌نظیف: ملت ایران مصمم به پیگیری آرمان فلسطین است/ طرح «تشدید مجازات جاسوسی» پس از اصلاح، مجدد بررسی می‌شود

ابهامات و ایرادات طرح «تشدید مجازات جاسوسی» قابل رفع است/ دغدغه همه ما تدوین قوانین جامع، دقیق و قابل اجراست/ لایحه سامان‌دهی پهپاد‌های غیرنظامی در حال بررسی است

آیت‌الله جنتی: وظیفه حراست از جمهوریت و اسلامیت نظام بر عهده شورای نگهبان است/قدردانی از رای بالای مجلس به اعضای حقوقدان

گزارش تصویری جلسه شورای نگهبان ۲۵ تیر ۱۴۰۴

حق ایران در سایه عهدشکنی دیگران؛ روایت حقوقی ایران از تعلیق همکاری با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی

دکتر کدخدایی: آژانس انرژی اتمی و شورای امنیت توسط آمریکا و غرب کارکردزدایی شده‌اند/ باید با همراه‌سازی کشور‌های دیگر پیگیر حقوق‌مان باشیم

انتقاد آیت‌الله جنتی از سکوت در برابر نسل‌کشی صهیونیست‌ها در غزه/ هر کس بی‌تفاوت باشد باید به انسانیت خودش تردید کند