کد خبر: ۱۰۱۸۸
تاریخ انتشار: ۰۲ تير ۱۴۰۳ - ۱۴:۰۰- 22 June 2024
آیت‌الله شب زنده‌دار:

سلوک، معنویت، اخلاق و دیانت را از بزرگان یاد بگیریم

عضو فقهای شورای نگهبان گفت: ما نباید فقط فقه را از مرحوم شیخ انصاری یاد بگیریم؛ سلوک و معنویت و اخلاق و دیانت را هم باید از این بزرگان یاد بگیریم.

سلوک، معنویت، اخلاق و دیانت را از بزرگان یاد بگیریم

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شورای نگهبان به نقل از خبرگزاری حوزه، آیت‌الله شب زنده دار از اساتید حوزه علمیه قم و عضو شورای عالی حوزه های علمیه در نکاتی اخلاقی به شاگردان خود به بیان حکایتی از مرحوم شیخ انصاری پرداخته که در ادامه می خوانید:

«وَ واعَدْنا مُوسی‏ ثَلاثینَ لَیلَةً وَ أَتْمَمْناها بِعَشْرٍ فَتَمَّ میقاتُ رَبِّهِ أَرْبَعینَ لَیلَةً وَ قالَ مُوسی‏ لِأَخیهِ هارُونَ اخْلُفْنی‏ فی‏ قَوْمی‏ وَ أَصْلِحْ وَ لا تَتَّبِعْ سَبیلَ الْمُفْسِدینَ» «اعراف/۱۴۲»

حکایتی از مرحوم شیخ انصاری

مرحوم شیخ اعظم انصاری، با آن عظمتش، بر حسب آنچه که در احوالات ایشان هست و ملاحسینقلی همدانی(رضوان‌الله‌علیه) که از شاگردان علمی ایشان بوده، نقل کرده است، آخر هر هفته مرحوم شیخ مرتضی انصاری به منزل آقاسید علی شوشتری که از شاگردان خودش ‌محسوب می‌شدند، می‌رفت.

ملاحسینقلی همدانی(رضوان‌الله‌علیه) نقل می‌کند یک بار رفتم ببینم که مرحوم شیخ مرتضی انصاری برای چه کار به آنجا می‌رود؛ دیدم که مرحوم شیخ نشسته است و آقا سید علی شوشتری دارد ایشان را موعظه می‌کندکه مرجعیت این مشکلات را دارد و آدم باید حواسش ‌باشد.

ما نباید فقط فقه را از مرحوم شیخ انصاری یاد بگیریم؛ سلوک و معنویت و اخلاق و دیانت را هم باید از این بزرگان یاد بگیریم.

بنده یک اجازه‌ی وجوهات از مرحوم شیخ مرتضی انصاری دیدم که به یکی از علمای تهران نوشته و در کتابی چاپ شده است. مرحوم شیخ انصاری با خط خودش نوشته است که اجازه صرف امور حسبیه و وجوهات، مشروط به رعایت احتیاط است.
نکته‌ی دیگری که از این آیه استفاده می‌شود، این است که حضرت موسی ‌علیه‌السلام وقتی می‌خواهد از بین جمعیت به میقات برود، این‌گونه نیست که مردم را رها کند. «وَ قالَ مُوسی‏ لِأَخیهِ هارُونَ اخْلُفْنی‏ فی‏ قَوْمی » .

باید به کسانی که منکر غدیر و وصایت امیرالمومنین‌علیه‌السلام هستند، گفت: چگونه ممکن است که رسول خدا صلی‌الله‌علیه‌وآله‌وسلم برود و مردم را به خودشان رها کند؟ مردم را نمی‌شود به حال ‌خودشان رها کرد. همچنان‌که اگرحضرت موسی علیه‌السلام به میقات می‌رود، خلیفه‌ای به جای خودش می‌گذارد، و الا فساد و انحراف ایجاد می‌شود. این‌ها مجموعه نکاتی است که به ذهن می‌آید.

انتهای پیام/

ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار

جلسه هیات امنای پژوهشکده شورای نگهبان برگزار شد

چهل‌وششمین شماره فصلنامه دانش حقوق عمومی منتشر شد

آیت‌الله جنتی: تشییع شهیدان نصرالله و صفی‌الدین حماسه‌ای ماندگار بود/ فرزندان جبهه جهانی مقاومت تا پیروزی نهایی ایستاده‌اند

گزارش تصویری جلسه شورای نگهبان ۸ اسفند ۱۴۰۳

بر همه ما واجب است به فریضه جهاد تبیین جامه عمل بپوشانیم

ضرورت تقویت روش‌شناسی فقه و پاسخگویی به نیازهای جامعه

فقه باید با شفافیت به نیازهای روزمره جامعه پاسخ دهد

نتیجه حاکمیت قانون، افزایش اعتماد عمومی مردم است

گزارش معاونت کارشناسی پژوهشکده شورای نگهبان؛ برگزیده دومین دوره جایزه ملی قانون

نگاهی به ویژگی‌های شخصیتی و رهبری شهید نصرالله از دیدگاه آیت الله اعرافی

پربازدید ها

بررسی مصوبه اصلاح قانون انتخابات شوراها همچنان ادامه دارد

مصوبه تعویق ۶ ماهه انتخابات شورا‌ها ابهاماتی دارد

گزارش تصویری جلسه شورای نگهبان ۲۴ بهمن ۱۴۰۳

آیت‌الله جنتی: قدردانی از حضور آگاهانه و پرشور مردم در راهپیمایی ۲۲ بهمن/ امیدواری به نصرت حق از ویژگی‌های منتظران ظهور است

طرح آمریکا در غزه؛ همدستی در جنایت علیه بشریت و نسل‌کشی

بررسی«جداول تفصیلی لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ کل کشور» در مجمع مشورتی حقوقی شورای نگهبان

گزارش تصویری حضور سخنگوی شورای نگهبان در نخستین همایش مدیران جوان کمیته امداد امام خمینی (ره)

سخنگوی شورای نگهبان: تحقق عدالت مورد تاکید قانون اساسی است/ پیوست عدالت در قوانین و مقررات باید دنبال شود

توسعه آموزش‌های مهارتی نیاز امروز جامعه و جوانان است

گزارش تصویری جلسه شورای نگهبان ۱ اسفند ۱۴۰۳