کد خبر: ۱۰۶۴۰
تاریخ انتشار: ۰۴ دی ۱۴۰۳ - ۱۴:۰۶- 24 December 2024
آیت‌الله شب زنده‌دار در دیدار معاون پژوهش حوزه:

پژوهش در رأس سنت‌های کارآمد حوزوی قرار دارد

دبیر شورای عالی حوزه‌های علمیه گفت: پژوهش از زمان شیخ مفید و شیخ طوسی مورد سفارش و تأکید اساتید مختلف حوزوی بوده و از سنت‌های کارآمد حوزه‌های علمیه است و می‌توان آن را در رأس سنت‌های کارآمد حوزوی قرار داد.

پژوهش در رأس سنت‌های کارآمد حوزوی قرار دارد

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شورای نگهبان به نقل از خبرگزاری حوزه، آیت‌الله مهدی شب‌ زنده‌دار در دیدار حجت الاسلام والمسلمین مقیمی حاجی معاون پژوهش حوزه‌های علمیه، بعد از تبریک میلاد حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها و هفته پژوهش اظهار داشت: مسئله پژوهش از سنت‌های کارآمد حوزه‌های علمیه است و می‌توان آن را در رأس سنت‌های کارآمد حوزوی قرار داد.

وی ادامه داد: پژوهش از زمان شیخ مفید(ره) و شیخ طوسی(ره) تاکنون مورد سفارش و تأکید اساتید مختلف حوزوی بوده است.

دبیر شورای عالی حوزه‌های علمیه بعد از ذکر مواردی از دغدغه بزرگان حوزوی نسبت به مسئله پژوهش، ابراز داشت: توصیه بزرگان بر این بوده است که طلبه مانند یک مجتهد در مسائل اظهار نظر و لااقل ترجیحی داشته باشد و به این شکل در درس شرکت کند.

وی افزود: اگر کسی اینگونه در مقام تدرّس بر بیاید، حتی اگر از استعداد خیلی بالایی برخوردار نباشد، بالنده می‌شود، چرا که زود از نواقص خود مطلع می‌شود و قهرا سؤالات خوبی در ذهن او شکل می‌گیرد و طبعا بهتر می‌تواند از استاد استفاده کند و استاد نیز بهتر می‌تواند به او آموزش دهد.

پژوهش شامل تفکر تتبع و تکرار است

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، تفکر، تتبع و تکرار را سه عنصر پژوهش ارزیابی کرد و بیان داشت: پژوهش مَزج چند امر با یکدیگر است. یکی تفکر و تعمق. دوم تتبع و سوم تکرار نظر به این معنا که مسئله را مختومه شده حساب نکند و پیوسته آن را مورد تجدید نظر قرار دهد.

وی استبداد در رأی و نظر را عامل گمراهی در نظر دانست و اظهار داشت: در پژوهش حتما باید افکار صاحب نظران دید و به نظرهای بزرگان توجه کرد. مَن استَبَدَّ بِرَأیِهِ ظَلَّ.

استاد حوزه علمیه قم پرهیز از سطحی نگری را از دیگر توصیه‌های بزرگان به طلاب عنوان کرد.

پژوهش نباید آموزش را تحت الشعاع قرار دهد

وی خاطر نشان کرد: پژوهش نباید به گونه‌ای باشد که آموزش و تدرّس را در طلاب تحت الشعاع قرار دهد. پژوهش برای طلاب جوان باید مکمل درس باشد.

پژوهش در موضوعات چالشی طلبه را بالنده می‌کند

آیت‌الله شب‌ زنده‌دار با اشاره به مسئله پژوهش در موضوعات تکراری ابراز داشت: در پژوهش نباید تکرار باشد، اما برای پرورش طلبه، تکرار پژوهش در برخی موضوعات چالشی مانند قاعده لاضرر، اشکالی ندارد؛ بلکه طلبه را بالنده می‌کند. پژوهش در مطالبی که کمتر در آنها کار شده است، برای لُجنه‌های علمی خوب است.

وی در بخش پایانی سخنان خود با بیان اینکه بعد از تشکیل نظام اسلامی توقع بیشتری از حوزه علمیه می‌رود اظهار داشت: الان با زمان‌های قبل که دست حوزه بسته بود متفاوت است، چون حوزه می‌تواند خودش تصدی کند و مشکلات و مسائل را احصاء کند.

دبیر شورای عالی حوزه‌های علمیه ابراز امیدواری کرد: إن‌شاءالله معاونت پژوهش با توجه به همه این مطالب و توکل به خدا و استعانت از حضرت بقیة الله عجل الله تعالی فرجه و حضرت معصومه سلام الله علیها موفق باشد.

انتهای پیام/

ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار

گزارش تصویری بازدید دکتر کدخدایی از غرفه انتشارات پژوهشکده شورای نگهبان

بازدید دکتر کدخدایی از غرفه انتشارات پژوهشکده شورای نگهبان در نمایشگاه کتاب

محتوای قانون اساسی باید از سطح نخبگان به سطح جامعه برسد

سخنگوی شورای نگهبان به «خانه روزنامه‌نگاران شهر» رفت/ دکتر طحان‌نظیف: نشست با رسانه‌ای‌ها شیرین و درس‌آموز است

امیدوارم روزی پژوهشکده شورای نگهبان به عنوان مرجع حوزه حقوق عمومی کشور شناخته شود

فیلم|بازدید سخنگوی شورای نگهبان از نمایشگاه کتاب تهران

عرضه آثار تخصصی در حوزه قانون اساسی، انتخابات و حقوق تطبیقی در غرفه پژوهشکده شورای نگهبان

گزارش تصویری جلسه شورای نگهبان ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴

آیت‌الله جنتی: پیام اخیر رهبری نقشه راه حوزه‌های علمیه است/ شهید رئیسی مرد خدمت بود؛ او با مردم صادقانه سخن گفت و با کرامت رفتار کرد

حقوق ملت؛ از انقلاب مشروطه تا انقلاب اسلامی

پربازدید ها

دکتر صادقی‌مقدم: انتخابات میان‌دوره‌ای مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری همزمان با انتخابات شورا‌ها در اردیبهشت ۱۴۰۵ برگزار می‌شود

دکتر پروین: تقویت شورا‌ها به معنای گسترش دموکراسی مشارکتی است

گزارش تصویری جلسه شورای نگهبان ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۴

آیت‌الله جنتی: حادثه بندر شهید رجایی همه را داغدار کرد؛ همدلی مردم ایران تحسین برانگیز بود/ بدون اغماض با هرگونه قصور و تقصیری در این باره برخورد شود

برگزاری پنجمین پیش‌نشست همایش بین‌المللی «حقوق ملت و آزادی‌های مشروع»

بررسی اصلاحات مجلس شورای اسلامی بر «طرح مالیات بر سوداگری و سفته‌بازی» در مجمع مشورتی حقوقی شورای نگهبان

دکتر طحان‌نظیف: زیرساخت نظامات مختلف مبتنی بر شریعت در حوزه‌های علمیه فراهم می‌شود/ ظرفیت‌سازی و پرورش نیرو‌های کارآمد متناسب با رسالت انقلابی وظیفه امروز حوزه است

گزارش تصویری حضور دکتر طحان‌نظیف در همایش «دادرسی اساسی و قانون‌گذاری»

دادرسی اساسی فرآیند صیانت از حاکمیت قانون اساسی در عرصه عمل است

حضور پژوهشکده شورای نگهبان با ۴۰ اثر جدید در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران