به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شورای نگهبان، اولین مدرس دوره تخصصی آکادمی زمستانه پژوهش حقوقی، دکتر علی بهادری، عضو هیئت علمی دانشکده حقوق دانشگاه تربیت مدرس بود که راهبردهای مسئلهشناسی، تدوین و انتشار یک پژوهش حقوقی را برای شرکتکنندگان تدریس کرد.
بهادری در این دوره ضمن معرفی انواع محصولات تحقیق حقوقی، به تبیین اهمیت نگارش مقاله حقوقی پرداخت و آن را بهینهترین ابزار پژوهشی هم برای جویندگان دانش و هم برای نویسندگان برشمرد و سپس ضمن معرفی انواع مقاله، قواعد کلی مقالهنویسی حقوقی را تشریح کرد.
این عضو هیئت علمی دانشکده حقوق دانشگاه تربیت مدرس همچنین به موضوعاتی مانند ساختار مقاله حقوقی، روشهای انتخاب موضوع، روشهای تحقیق کمی و کیفی در تحقیق حقوقی و الزامات آنها، روش تطبیقی و تاریخی در تحقیقات حقوقی، منابع مهم در تحقیقات حقوقی و شیوههای ارزیابی تحقیقات حقوقی پرداخت و ذکر تجربههای عینی او در هرکدام از این حوزهها به تبیین بهتر موضوعات برای حاضران در این دوره تخصصی کمک کرد و مورد استقبال آنها واقع شد.
دومین مدرسی که در روز اول دوره تخصصی آکادمی زمستانه پژوهش حقوقی به تدریس برای شرکت کنندگان پرداخت، دکتر محمدرضا اصغری شورستانی، عضو هیئت علمی دانشکده حقوق دانشگاه علوم قضایی بود که درباره دسترسی به منابع فارسی و عربی در پژوهش حقوقی سخن گفت.
اصغری به منظور آشنایی شرکتکنندگان دوره با پایگاههای دسترسی به منابع و اسناد حقوقی، ابتدا به معرفی موتورهای جستجوگر عمومی فارسی و غیرفارسی پرداخت عمومی پرداخت و سپس پایگاههای خاص دسترسی به مقالات، کتب و پایان نامههای فارسی را معرفی کرد.
پایگاههای خاص دستیابی به اسناد قانونی و همچنین متن قوانین، پایگاههای خاص دستیابی به آراء مرتبط با حقوق عمومی و گزارشهای نظارتی، کتب مرجع تخصصی و دورههای آموزشی معتبر، پایگاههای مراکز آموزشی و پژوهشی فعال در زمینه حقوق، آرا و رویههای قضایی و همچنین پایگاههای داده برخط داخلی و خارجی از دیگر منابع فارسی و عربی در پژوهش حقوقی بودند که این عضو هیئت علمی دانشکده حقوق دانشگاه علوم قضایی به معرفی آنها برای شرکتکنندگان در دوره پرداخت.
دومین روز دوره تخصصی آکادمی زمستانه پژوهش حقوقی با تدریس دکتر علی فتاحی زفرقندی، قائم مقام پژوهشکده شورای نگهبان آغاز شد که درباره چگونگی کاربست هوش مصنوعی در تحقیقات حقوقی برای شرکتکنندگان در دوره سخن گفت.
فتاحی ابتدا به تبیین کلیات و مبانی هوش مصنوعی در پژوهش پرداخت و سپس قوانین و سیاستهای حاکم بر پژوهش با هوش مصنوعی را تشریح کرد و در ادامه از نقش هوش مصنوعی در پژوهش سخن گفت.
قائممقام پژوهشکده شورای نگهبان در ادامه با اشاره به اینکه باید هوش مصنوعی را در نقش همکار و دستیار پژوهشی پژوهشگر دید که کار پژوهش را تسهیل میکند، به معرفی مهمترین ابزارهای پژوهشی هوش مصنوعی پرداخت و آنها را از حیث دسترسی و از حیث کاربرد در پژوهش و نیز از جهت قابلیتهای آنها مقایسه کرد.
چگونگی اتصال و نیز چگونگی کاربرد ابزارهای هوش مصنوعی موضوع دیگری بود که فتاحی به آن پرداخت و در ادامه مراحل مختلف انجام پژوهش حقوقی با استفاده از ابزارهای هوش مصنوعی را به شکل عملیاتی تشریح کرد.
دکتر محمدصادق فراهانی، پژوهشگر پسادکتری حقوق فناوری مدرس بعدی دوره تخصصی آکادمی زمستانه پژوهش حقوقی بود که موضوع دسترسی به منابع لاتین و ابزارهای کاربردی در پژوهش حقوقی را تدریس کرد.
وی ابتدا به معرفی ابزارهای گردآوری اطلاعات پرداخت و در ادامه چگونگی مدیریت منابع را تشریح کرد و سپس پیشنهادهایی برای آسان شدن نگارش پژوهشهای حقوقی به شرکت کنندگان در این دوره تخصصی ارائه کرد.
معاون حقوقی و امور مجلس مرکز ملی فضای مجازی سپس درباره چگونگی استفاده از پایگاههای استنادی خارجی با شرکتکنندگان در دوره سخن گفت و در نهایت نحوه دسترسی و دریافت رایگان کتب و مقالات خارجی را تشریح کرد.
انتهای پیام/