کد خبر: ۱۰۷۷۵
تاریخ انتشار: ۰۵ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۱:۲۹- 23 February 2025

دوره تخصصی آکادمی زمستانه پژوهش حقوقی برگزار شد

دوره تخصصی آکادمی زمستانه پژوهش حقوقی به همت پژوهشکده شورای نگهبان و با همکاری بنیاد رشد و نوآوری حکمرانی ایران(برنا) در روزهای اول و دوم اسفند ۱۴۰۳ برگزار شد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شورای نگهبان، اولین مدرس دوره تخصصی آکادمی زمستانه پژوهش حقوقی، دکتر علی بهادری، عضو هیئت علمی دانشکده حقوق دانشگاه تربیت مدرس بود که راهبرد‌های مسئله‌شناسی، تدوین و انتشار یک پژوهش حقوقی را برای شرکت‌کنندگان تدریس کرد.

بهادری در این دوره ضمن معرفی انواع محصولات تحقیق حقوقی، به تبیین اهمیت نگارش مقاله حقوقی پرداخت و آن را بهینه‌ترین ابزار پژوهشی هم برای جویندگان دانش و هم برای نویسندگان برشمرد و سپس ضمن معرفی انواع مقاله، قواعد کلی مقاله‌نویسی حقوقی را تشریح کرد.

دوره تخصصی آکادمی زمستانه پژوهش حقوقی برگزار شد

این عضو هیئت علمی دانشکده حقوق دانشگاه تربیت مدرس همچنین به موضوعاتی مانند ساختار مقاله حقوقی، روش‌های انتخاب موضوع، روش‌های تحقیق کمی و کیفی در تحقیق حقوقی و الزامات آنها، روش تطبیقی و تاریخی در تحقیقات حقوقی، منابع مهم در تحقیقات حقوقی و شیوه‌های ارزیابی تحقیقات حقوقی پرداخت و ذکر تجربه‌های عینی او در هرکدام از این حوزه‌ها به تبیین بهتر موضوعات برای حاضران در این دوره تخصصی کمک کرد و مورد استقبال آنها واقع شد.

دومین مدرسی که در روز اول دوره تخصصی آکادمی زمستانه پژوهش حقوقی به تدریس برای شرکت کنندگان پرداخت، دکتر محمدرضا اصغری شورستانی، عضو هیئت علمی دانشکده حقوق دانشگاه علوم قضایی بود که درباره دسترسی به منابع فارسی و عربی در پژوهش حقوقی سخن گفت.

اصغری به منظور آشنایی شرکت‌کنندگان دوره با پایگاه‌های دسترسی به منابع و اسناد حقوقی، ابتدا به معرفی موتور‌های جستجوگر عمومی فارسی و غیرفارسی پرداخت عمومی پرداخت و سپس پایگاه‌های خاص دسترسی به مقالات، کتب و پایان نامه‌های فارسی را معرفی کرد.

دوره تخصصی آکادمی زمستانه پژوهش حقوقی برگزار شد

پایگاه‌های خاص دستیابی به اسناد قانونی و همچنین متن قوانین، پایگاه‌های خاص دستیابی به آراء مرتبط با حقوق عمومی و گزارش‌های نظارتی، کتب مرجع تخصصی و دوره‌های آموزشی معتبر، پایگاه‌های مراکز آموزشی و پژوهشی فعال در زمینه حقوق، آرا و رویه‌های قضایی و همچنین پایگاه‌های داده برخط داخلی و خارجی از دیگر منابع فارسی و عربی در پژوهش حقوقی بودند که این عضو هیئت علمی دانشکده حقوق دانشگاه علوم قضایی به معرفی آنها برای شرکت‌کنندگان در دوره پرداخت.

دومین روز دوره تخصصی آکادمی زمستانه پژوهش حقوقی با تدریس دکتر علی فتاحی زفرقندی، قائم مقام پژوهشکده شورای نگهبان آغاز شد که درباره چگونگی کاربست هوش مصنوعی در تحقیقات حقوقی برای شرکت‌کنندگان در دوره سخن گفت.

فتاحی ابتدا به تبیین کلیات و مبانی هوش مصنوعی در پژوهش پرداخت و سپس قوانین و سیاست‌های حاکم بر پژوهش با هوش مصنوعی را تشریح کرد و در ادامه از نقش هوش مصنوعی در پژوهش سخن گفت.

دوره تخصصی آکادمی زمستانه پژوهش حقوقی برگزار شد

قائم‌مقام پژوهشکده شورای نگهبان در ادامه با اشاره به اینکه باید هوش مصنوعی را در نقش همکار و دستیار پژوهشی پژوهشگر دید که کار پژوهش را تسهیل می‌کند، به معرفی مهم‌ترین ابزار‌های پژوهشی هوش مصنوعی پرداخت و آنها را از حیث دسترسی و از حیث کاربرد در پژوهش و نیز از جهت قابلیت‌های آنها مقایسه کرد.

چگونگی اتصال و نیز چگونگی کاربرد ابزار‌های هوش مصنوعی موضوع دیگری بود که فتاحی به آن پرداخت و در ادامه مراحل مختلف انجام پژوهش حقوقی با استفاده از ابزار‌های هوش مصنوعی را به شکل عملیاتی تشریح کرد.

دکتر محمدصادق فراهانی، پژوهشگر پسادکتری حقوق فناوری مدرس بعدی دوره تخصصی آکادمی زمستانه پژوهش حقوقی بود که موضوع دسترسی به منابع لاتین و ابزار‌های کاربردی در پژوهش حقوقی را تدریس کرد.

دوره تخصصی آکادمی زمستانه پژوهش حقوقی برگزار شد

وی ابتدا به معرفی ابزار‌های گردآوری اطلاعات پرداخت و در ادامه چگونگی مدیریت منابع را تشریح کرد و سپس پیشنهاد‌هایی برای آسان شدن نگارش پژوهش‌های حقوقی به شرکت کنندگان در این دوره تخصصی ارائه کرد.

معاون حقوقی و امور مجلس مرکز ملی فضای مجازی سپس درباره چگونگی استفاده از پایگاه‌های استنادی خارجی با شرکت‌کنندگان در دوره سخن گفت و در نهایت نحوه دسترسی و دریافت رایگان کتب و مقالات خارجی را تشریح کرد.

انتهای پیام/

ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار

حوزه علمیه پای عهد خود با مقاومت سرافراز ایستاده است / «انّا علی العهد» شعار همیشگی حوزویان

کرسی ترویجی با موضوع «در جست‌و‌جوی نظریه قانونگذاری در نظام جمهوری اسلامی ایران»

دوره تخصصی آکادمی زمستانه پژوهش حقوقی برگزار شد

گزارش تصویری حضور دکتر طحان‌نظیف در همایش توجیهی – بصیرتی جهاد تبیین

دکتر طحان‌نظیف: دشمنی استکبار با اهداف و ارزش‌های مندرج در قانون اساسی است/ همه باید برای تحقق اصول این قانون تلاش کنند

بنیان‌های فلسفی هوش مصنوعی

جمهوری اسلامی ایران امروز به عنوان الگوی مردم‌سالاری دینی در جهان مطرح است

گزارش تصویری جلسه شورای نگهبان ۱ اسفند ۱۴۰۳

مصوبه تعویق ۶ ماهه انتخابات شورا‌ها ابهاماتی دارد

حوزه علمیه قم، تئوری و اندیشه نهضت، انقلاب و نظام اسلامی را تولید کرد

پربازدید ها

بررسی مصوبه اصلاح قانون انتخابات شوراها همچنان ادامه دارد

مصوبه تعویق ۶ ماهه انتخابات شورا‌ها ابهاماتی دارد

دکتر پروین: بسیاری از مشکلات با عمل به قانون رفع خواهد شد/ صلاحیت‌ها و وظایف همه دستگاه‌ها و نهادها در قانون مشخص است

گزارش تصویری حضور دکتر طحان نظیف در گردهمایی بزرگ فعالان فضای مجازی و رسانه استان همدان

دکتر طحان‌نظیف: تطبیق مصوبات مجلس با شرع و قانون اساسی به پاسداری از حقوق مردم انجامیده است

گزارش تصویری حضور دکتر طحان نظیف در نشست علمی «چالش‌های قانونگذاری در ایران»

طرح اصلاح موادی از قانون نظارت مجلس بر رفتار نمایندگان تایید شد

بیانیه آیت‌الله مدرسی یزدی در قدردانی از راهپیمایی باشکوه یوم الله ۲۲ بهمن

حضور پرشور مردم در راهپیمایی ۲۲ بهمن پاسخ دندان شکنی به دشمنان نظام است

گزارش تصویری جلسه شورای نگهبان ۲۴ بهمن ۱۴۰۳