کد خبر: ۱۰۷۷۷
تاریخ انتشار: ۰۵ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۲:۰۶- 23 February 2025
آیت‌الله اعرافی در نشست صمیمی با اساتید و طلاب:

حوزه علمیه پای عهد خود با مقاومت سرافراز ایستاده است / «انّا علی العهد» شعار همیشگی حوزویان

مدیر حوزه‌های علمیه گفت: فیضیه و قم بر عهد بیش از ۶۰ ساله خود با امام شهدا، اسلام عزیز، انقلاب و نظام اسلامی، ولایت فقیه و به عهد خود با مقاومتِ سرافراز ایستاده است.

حوزه علمیه پای عهد خود با مقاومت سرافراز ایستاده است / «انّا علی العهد» شعار همیشگی حوزویان

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شورای نگهبان به نقل از خبرگزاری حوزه، نشست صمیمی آیت‌الله علیرضا اعرافی مدیر حوزه‌های علمیه کشور با اساتید و طلاب حوزه علمیه قم، شنبه شب (۴ اسفند ۱۴۰۳) در سالن همایش‌های مدرسه عالی دارالشفاء قم برگزار شد.

در این نشست که معاونان و مسئولان مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه هم حضور داشتند، اساتید و طلاب در فضایی صمیمی مسائل خود را با آیت الله اعرافی در میان گذاشتند.

بر پیمان با مقاومت و گفتمان انقلاب اسلامی ایستاده‌ایم

در ادامه، مدیر حوزه‌های علمیه در سخنانی، شعار حوزویان در آستانه تشییع پیکر شهید سیدحسن نصرالله را «انّا علی العهد» اعلام کرد و گفت: شعار همه ما این است که بر پیمان مقاومت و گفتمان انقلاب اسلامی ایستاده‌ایم. این پیام فیضیه و دارالشفاء به همه مردم شریف مقاومت و حزب‌الله سرافراز است.

وی با تاکید بر اینکه پیام فیضیه و قم به مقاومت و تشییع‌کنندگان سید مقاومت این است که حوزویان در درس و تبلیغ و تلاش خود بر عهد و پیمان الهی استوار خواهند ماند، افزود: فیضیه و قم بر عهد بیش از شصت ساله خود با امام شهدا، اسلام عزیز، انقلاب و نظام اسلامی، ولایت فقیه و به عهد خود با مقاومتِ سرافراز ایستاده است.

مدیر حوزه‌های علمیه خاطرنشان کرد: مستکبران عالم و همه بدخواهان و مغرضان داخلی و خارجی شک نکنند که حوزه علمیه قم به فضل الهی، حوزه‌ای استوار و با صلابت و پولادین بوده، هست و خواهد بود.

«انا علی العهد» شعار حوزه و روحانیت

آیت‌الله اعرافی با اشاره به اینکه «انا علی العهد» شعار همه روز و همه سال حوزه بوده و خواهد بود، گفت: برخی‌ها از کاروان «انا علی العهد» جدا شدند و فرو افتادند، اما این کاروان نورانی و انقلابی و کاروان شهادت و ایثار در راه خدا، با نورانیت و شتاب به راه خود ادامه خواهد داد.

مدیر حوزه‌های علمیه با بیان اینکه همه طلاب حوزه مشتاق حضور در صفوف تشییع‌کنندگان سید مقاومت بودند و به دلیل محروم ماندن از فیض این حضور احساس سنگینی فوق‌العاده‌ای می‌کنند، گفت: من بار‌ها در ضاحیه از شب تا صبح با شهیدسیدحسن نصرالله گذراندم و خاطره‌های شیرین و درس‌های آموزنده زیادی از او به یاد دارم.

آیت‌الله اعرافی، شهید سیدحسن نصرالله را شخصیتی آگاه، شجاع، حکیم، بیدار، هوشیار، استوار، خوش‌خلق، جذاب و تأثیرگذار دانست که در پرتو اندیشه امام خمینی (ره) و گفتمان انقلاب اسلامی و راهبری رهبر انقلاب اسلامی، معادلات منطقه را تغییر داد.

نمایش عزم و اراده و صلابت در نمایشگاه بزرگ بیروت

مدیر حوزه‌های علمیه با اشاره به اینکه امروز جهانی از ظلم و ستم و استکبار در برابر سید مقاومت بسیج شده‌اند، افزود: آنان بدانند که ضربه‌ها ما را مقاوم‌تر می‌کند و حزب‌الله و حماس و مقاومت پایدارتر و استوارتر از قبل به یاری خداوند به راه خود ادامه خواهند داد و این عزم و اراده و صلابت در نمایشگاه بزرگ بیروت به منصه ظهور خواهد رسید.

آیت‌الله اعرافی در بخش دوم سخنان خود با اشاره به در پیش بودن ماه مبارک رمضان گفت: ما با گذر از ماه‌های رجب و شعبان و در آستانه ورود به ضیافت‌الله و ماهی هستیم که از هر سوی آن فیض الهی و فتوحات غیبی جاری و ساری است.

مدیر حوزه‌های علمیه تاکید کرد: سنت بزرگان حوزه در استقبال از ماه رمضان، آماده‌سازی و پاکسازی درون و استقبال با همه وجود از این ماه عظیم و ورود به دروازه‌های نور رمضان بوده است.

وی با بیان اینکه کار علما و طلاب آنگاه استقامت می‌یابد که بر بنیاد علمِ استوار و اخلاق و معنویتِ والا قرار بگیرد، خاطرنشان کرد: این معنویت در پرتو انوار نیمه‌شب، دعا‌ها و مناجات‌ها و در پرتو ماه رمضان و عبادت‌ها تجلی می‌کند.

آیت‌الله اعرافی، ماه رمضان را با قطع نظر از روزه دارای شرافت ذاتی حتی برای آنان که از روزه معذورند دانست و گفت: ماه رمضان موضوعیت و اصالت دارد. شب‌ها و روز‌ها و دعا‌ها و مناجات‌های ماه رمضان، دروازه‌های گشوده به عالم غیب و ملکوت‌اند. ماه رمضان ذاتاً شکوه و جلال دارد و در کنار آن روزه به عنوان یک عبادت فوق‌العاده ممتاز به ماه رمضان جایگاه برتر بخشیده است.

مدیر حوزه‌های علمیه با بیان اینکه روزه و صیام مانند همه عبادت‌ها شکل و باطن و لایه‌های تودرتو و اعماق و ژرفای گسترده‌ای دارد، گفت: هنر ما باید آن باشد که از لایه‌های رویین عبادت‌هایی مانند روزه بگذریم و به اعماق آن برسیم.

آیت‌الله اعرافی با اشاره به اینکه صیام‌القلب جان‌مایه‌ی صیامِ بدن و اعضا و جوارح است، گفت: اگر توانستیم از این لایه‌های صیام به اعماق آن عبور بکنیم و قلب و روح‌مان که فرمانده اصلی ماست را پایش و مراقبت تام بکنیم، آنگاه ما اهل روزه هستیم.

مدیر حوزه‌های علمیه با بیان اینکه در روز‌های پایانی ماه شعبان نیازمند این آمادگی و آماده‌سازی هستیم، گفت: اساتید و طلاب باید هم خودشان و هم شاگردان و مخاطبان‌شان را با این دروازه‌های نور و لایه‌های پنهان و عمیق رمضان و روزه آشنا کنند.

امام خمینی (ره) فرزند حوزه است

آیت‌الله اعرافی در بخش دیگری از سخنان خود به مناسبت سوم اسفند سالروز صدور منشور روحانیت امام خمینی (ره)، گفت: ما امام را همچنان نمی‌شناسیم و بلندای فکر ایشان ناشناخته است، اما این مایه افتخار ماست که از میان حوزه علمیه امامی برخاست که جهان را تحت الشعاع وجود خود قرار داد.

مدیر حوزه‌های علمیه با تاکید بر اینکه همه سخنان و مواضع امام خمینی (ره) راهگشا و الهام‌بخش است، به ارائه سیمای علمی، معنوی، عرفانی، اجتماعی و مردمی روحانیت در منشور روحانیت پرداخت و گفت: امام راحل در بخشی از این منشور فرمودند تردیدی نیست که حوزه‌های علمیه و علمای متعهد در طول تاریخ اسلام و تشیع مهم‌ترین پایگاه محکم اسلام در برابر حملات و انحرافات و کج‌روی‌ها بوده‌اند.

آیت‌الله اعرافی افزود: به فرموده امام راحل، علمای بزرگ اسلام در همه عمر خود تلاش کرده‌اند تا مسایل حلال و حرام الهی را بدون دخل و تصرف ترویج نمایند. اگر فقهای عزیز نبودند معلوم نبود امروز چه علومی به عنوان علوم قرآن و اسلام و اهل‌بیت (ع) به خورد توده‌ها داده می‌شد.

صد‌ها سال است که روحانیت تکیه‌گاه محرومان بوده است

مدیر حوزه‌های علمیه به ذکر ادامه بیانات امام (ره) پرداخت و گفت: صد‌ها سال است که روحانیت تکیه‌گاه محرومان بوده است و همیشه مستضعفان از کوثر زلال معرفت فقهای بزرگوار سیراب شده‌اند. از مجاهدات علمی و فرهنگیِ آنان که به حق از جهاتی از دماء شهدا برتر است که بگذریم، در هر عصری از اعصار برای دفاع از مقدسات دینی و میهنی خود ملالت‌ها و تلخی‌هایی متحمل شده‌اند. اینها بخشی از بیانات امام راحل در خصوص روحانیت است.

قدردانی از اساتید و طلاب

آیت‌الله اعرافی در بخش دیگری از سخنان خود با قدردانی از اساتید و طلابی که نظرات و پیشنهاد‌های خود را ارائه کردند، گفت: این سخنان ما را به زوایای گوناگون رسالت‌های حوزه، کاستی‌ها و چالش‌ها آگاه‌تر کرد و موجب آشنایی بیشتر مسئولین حوزه با پیشنهاد‌ها و ایده‌های اساتید و طلاب می‌شود.

مدیر حوزه‌های علمیه تاکید کرد: تمامی پیشنهاد‌ها و انتقاد‌ها دریافتی در این جلسه و سایر جلسات مشابه در حد توان مورد توجه همکاران در مدیریت حوزه قرار می‌گیرد و عزم و اراده بر اهتمام به افکار و اندیشه‌ها و ایده‌های دریافت‌شده و تلاش برای توجه به اجرای آنهاست. البته تاکنون به این مسائل پرداخته شده است و از این پس هم توجه بیشتری خواهد شد.

آیت‌الله اعرافی در بخش پایانی به ارائه پاسخ دغدغه‌ها، پیشنهاد‌ها و مسائل اساتید و طلاب پرداخت.

انتهای پیام/

ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار

راز محبوبیت جریان مقاومت

حضور دکتر طحان نظیف در مراسم تشییع پیکر شهید سیدحسن نصرالله

حوزه علمیه پای عهد خود با مقاومت سرافراز ایستاده است / «انّا علی العهد» شعار همیشگی حوزویان

کرسی ترویجی با موضوع «در جست‌و‌جوی نظریه قانونگذاری در نظام جمهوری اسلامی ایران»

دوره تخصصی آکادمی زمستانه پژوهش حقوقی برگزار شد

گزارش تصویری حضور دکتر طحان‌نظیف در همایش توجیهی – بصیرتی جهاد تبیین

دکتر طحان‌نظیف: دشمنی استکبار با اهداف و ارزش‌های مندرج در قانون اساسی است/ همه باید برای تحقق اصول این قانون تلاش کنند

بنیان‌های فلسفی هوش مصنوعی

جمهوری اسلامی ایران امروز به عنوان الگوی مردم‌سالاری دینی در جهان مطرح است

گزارش تصویری جلسه شورای نگهبان ۱ اسفند ۱۴۰۳

پربازدید ها

بررسی مصوبه اصلاح قانون انتخابات شوراها همچنان ادامه دارد

مصوبه تعویق ۶ ماهه انتخابات شورا‌ها ابهاماتی دارد

دکتر پروین: بسیاری از مشکلات با عمل به قانون رفع خواهد شد/ صلاحیت‌ها و وظایف همه دستگاه‌ها و نهادها در قانون مشخص است

گزارش تصویری حضور دکتر طحان نظیف در گردهمایی بزرگ فعالان فضای مجازی و رسانه استان همدان

دکتر طحان‌نظیف: تطبیق مصوبات مجلس با شرع و قانون اساسی به پاسداری از حقوق مردم انجامیده است

گزارش تصویری حضور دکتر طحان نظیف در نشست علمی «چالش‌های قانونگذاری در ایران»

بیانیه آیت‌الله مدرسی یزدی در قدردانی از راهپیمایی باشکوه یوم الله ۲۲ بهمن

طرح اصلاح موادی از قانون نظارت مجلس بر رفتار نمایندگان تایید شد

حضور پرشور مردم در راهپیمایی ۲۲ بهمن پاسخ دندان شکنی به دشمنان نظام است

گزارش تصویری جلسه شورای نگهبان ۲۴ بهمن ۱۴۰۳