به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شورای نگهبان به نقل از خبرگزاری حوزه، آیتالله علیرضا اعرافی در خطبههای نماز جمعه ۲۲ فروردین ۱۴۰۴ که در مصلای قدس قم برگزار شد، عنوان کرد: روزهای حساسی را سپری میکنیم. نمازهای جمعه به عنوان دژهای استوار انقلاب، عزت و شکوه ایران همواره در صحنه دفاع از ارزش الهی، آرمانهای انقلاب اسلام و ملت بوده است.
وی ادامه داد: باید توجه کنیم و فراموش نکنیم که مستکبران عالم در قرنهای متمادی چه نقشههایی را برای ایران، جهان اسلام و عالم شرق دنبال میکردند. مستکبران عالم دو نقشه را دنبال میکردند و میگفتند یا باید تسلیم شوید، حیوان اهلی و گاو شیرده باشید و در مدار منطق غرب و تمدن مادی غرب حرکت کنید یا زمین سوخته و کشورهای ورشکسته باشید.
خطیب جمعه قم با اشاره به اینکه روح استکبار برای عالم و به ویژه جهان اسلام یکی از این دو راه را میپسندد، اضافه کرد: انقلاب اسلامی بعد از قرنها با همت ملت ایران این گفتمان غربی را تغییر داد و ملتهای عالم را به عبور و بیرون رفتن از راههایی که همراه با ذلت و فرومایگی بود فراخواند.
وی افزود: گفتمان انقلاب اسلامی راه سومی را آورد که میگوید شجاع، شریف، عزیز، حکیم و مقاوم باشید. ملت ایران این راه را پیموده است. امروز همه آمدهاند تا جریان اسلامی و گفتمان انقلاب اسلامی که راهی نو ایجاد کرد و پیام جدید به دنیا داد و عزت مقاومت را سر لوحه قرار داد کنار بزنند.
ملت ایران عقب نمینشیند
مدیر حوزههای علمیه بیان کرد: امروز مردم با تاسی به شهدای عالیقدر، امام بزرگوار و فرمانبری از رهبری معظم انقلاب آمدهاند تا بگویند ما نه گاو شیرده خواهیم شد و نه تسلیم زمین سوخته میشویم بلکه با حکمت، مقاومت، شجاعت و رشادت از عزت ایران و جهان اسلام دفاع خواهیم کرد و خواهید دید که گفتمان انقلاب اسلامی از این راه نورانی عقب نخواهد نشست.
وی تاکید کرد: هرگز روزی را نخواهید دید که ملتی نیم قرن پای آرمانهای خود ایستاد و از تاریخ درس گرفت امروز عقب بنشیند. تاریخ قرنهای گذشته پیش روی ماست که هر بار به خاطر ضعف حکام بخشی از این سرزمین را از ما گرفتند و عزت و شرافت ما را به تاراج بردند.
عضو مجلس خبرگان رهبری اضافه کرد: تجربه نورانی دفاع مقدس با بیش از ۲۰۰ هزار شهید روبروی ماست که ملت قهرمان نگذاشت وجبی از خاک ایران جدا شود و گوشهای از کرامت اسلامی و شرافت آن ساییده شود.
نسل جوان از گذشتگان درس یاد بگیرند
وی ادامه داد: نسل جوان، بدانید پیشینیان و ایثارگران و شهدای شما ایستادند و سختیها را تحمل کردند و شرافت ایران، اسلام و انقلاب اسلامی را حفظ کردند. این درس امروز هم هست. اگر در مواجهه با دشمنان بخواهیم ایستادگی کنیم باید به این نکات دقت داشته باشیم.
مدیر حوزههای علمیه بیان کرد: این مطالبه ملت ایران برای شرافت و کرامت است که هر اقدامی باید از موضع فعال و با شجاعت و ایستادگی در مقابل مستکبران باشد و از هر انفعال و اظهار نیاز و ولع به دیگران باید پرهیز شود.
آمادگی نظامی باید حفظ شود
امام جمعه قم یادآور شد: باید آمادگیهای رزمی حفظ شود. سستی ممنوع است؛ خواب غفلت برای کرامت آینده بسیار زیان بار است. تلاش برای پیشرفت علمی و فناوری در عرصه هستهای و غیرهستهای، حل مشکلات مردم باید اولویت مسئولان باشد.
وی اضافه کرد: کشور نباید در برابر مذاکره و نگاه به بیرون شرطی و دو قطبی شود. باید همه مردم و دستگاهها تلاش کنند. حرکت در هر میدانی بر اساس چارچوبی باشد که رهبر معظم انقلاب تعیین کردهاند؛ نباید چیزی تحمیل، کم یا زیاد شود.
عضو مجلس خبرگان رهبری تأکید کرد: جنگ ادراکی دشمن را مهم بشماریم. از هر سو آمدهاند تا نسل امروز را از نگاه بلند ایمانی، اعتماد به نفس و امید به آینده تهی کنند. نسل امروز باید پیشگام حرکتهای بزرگ باشند.
خطیب جمعه قم گفت: مقاومت عزیز ضربه و آسیبهایی دیده است، اما معاندان گمان نکنند رشته مقاومت گسیخته شده و در توهم فرو نروند که آتشفشان مقاومت خاموش شده است. آتشفشان مقاومت در دلهای مؤمنان زنده است و خاموش نخواهد شد.
وی با بیان اینکه کشورهای اسلامی ننگ بزرگی به خود خریدند، ادامه داد: حکام زبون، ترسیده و وابسته ننگ بزرگی برای خود خریدند. بیش از ۵۰ هزار نفر نسل کشی شد. وای بر شما که خاموش هستید. امتی که حدود دو میلیارد جمعیت و سرمایههای انسانی فراوان دارد نظاره گر پاره پاره شدن بچههای فلسطین و غزه هستند. اما بدانید در دلهای مؤمنان شور جهاد، ایمان به مقاومت و آتشفشان خشم اسلامی نهفته است و طومار ظلم را در هم خواهند پیچید.
مدیر حوزههای علمیه گفت: ملت ایران راه امام و شهدا، راه آبادی سازی کشور، رشد و ترقی و سرمایه گذاری و در نوردیدن قلههای علم را خواهد پیمود و هم زمان ارزشهای الهی و حجاب و عفاف را صیانت خواهد کرد و در دفاع از مظلومان عالم در میدان باقی خواهد ماند و انا علی العهد را فریاد خواهد زد.
امام جمعه قم در بخش دیگری از سخنان خود اظهار کرد: مسکن و سرپناه، مسئله مهمی است که همه ارگانها باید در این مسیر تلاش کنند تا ساخت مسکن برای جوانان تسریع پیدا کند. مسکن طرح جوانی جمعیت و فرزند سوم به بعد مورد توجه قرار گیرد. اگر بار مسکن از دوش مردم برداشته شود نیمی از زندگی را آرام میکند و آسایشی را به خانوادهها تقدیم میکند.
وی گفت: در پایه ریزی مسکن استان قم جز استانهای برتر بوده است و امیدواریم با نگاه درست به معماری بومی، سنتی و اسلامی نسل جوان از این تلاش بهرهمند شوند و مسئولان این مسئله را به عنوان یک اولویت دنبال کنند.
عبادت هسته اصلی فرهنگ اسلامی است
آیتالله اعرافی در خطبه اول عنوان کرد: نظام عبادی اسلام با سایر ادیان و نظام عبادی مکتب اهل بیت (ع) با سایر مذاهب در عین اشتراکات دارای تفاوتهایی است.
وی با اشاره به اینکه عبادت هسته اصلی فرهنگ اسلام است، اظهار کرد: عبادت بر همه شئون زندگی انسان مسلمان سایه افکن است. روح و فرهنگ فردی و اجتماعی انسان مسلمان در تواضع، ستایش و پرستش خداوند تجسم پیدا میکند.
خطیب جمعه قم افزود: انسان مسلمان همانگونه برای عبودیت در خود تلاش میکند تا عبادت خداوند به مفهوم جامع و محوری در زندگی فردی، روح و روان تجسم پیدا کند به همان اندازه باید تلاش کند تا منطق، گفتمان و فرهنگ عبودیت خدا در خانه و جامعه رواج پیدا کند.
وی تاکید کرد: منطق اسلام تاکید میکند هم در خودسازی عبادت را محور قرار دهیم و تلاش کنیم رفتارها و انگیزههای ما بر مدار عبودیت خداوند باشد و هم تلاش کنیم بندگی خداوند و عبودیت الهی به یک منطق و گفتمان اجتماعی تبدیل شود.
مدیر حوزههای علمیه بیان کرد: تلاش برای تحقق گفتمان و منطق خداوند در خانه نسبت فرزندان و نسل جدید اولین محور در وظایف ما در مقابل تربیت جامعه است. اسلام هیچ انسان را جزیرهای مستقل از خانه و جامعه نمیبیند.
وی با اشاره به اینکه خانه جایگاه اول و سلول بنیادین جامعه است که تربیت اعتقادی، عبادی، اخلاقی و دینی باید در آن دنبال شود، گفت: منطق قرآن بیان میکند که وظیفه پدر و مادر در تربیت فرزندان محدود به تربیت جسمی، علمی و اقتصادی نیست و والدین در کنار وظایفی که برای رشد و سلامت جسمانی فرزندان دارند باید نسبت به تربیت رفتاری، اخلاقی و اعتقادی اهتمام داشته باشند. زیرا این مسائل، اضلاع مهمی هستند که باید در درون خانه دنبال شوند.
عضو مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: پدر و مادر پرچم دار تربیت جامع هستند و باید به همه ساحتهای زندگی فرزندان اهتمام داشته باشند. فرزندان ودیعه الهی هستند که ساحتهای گوناگونی دارند و در برابر همه آنها وظیفه داریم.
وی اضافه کرد: تربیت عبادی و توجه انسانها به کانون هستی روح تربیت اسلامی است. در قرآن کریم داستانهای متعددی از انبیا پیشین از جمله حضرت ابراهیم، نوح، اسماعیل، یعقوب، لقمان و... بیان شده است که در آن به این مهم تاکید کردند.
امام جمعه قم با اشاره به آیه «رَبِّ اجْعَلْنِی مُقِیمَ الصَّلَاةِ وَمِنْ ذُرِّیَّتِی؛ پروردگارا! مرا بر پادارنده نماز قرار ده، و نیز از فرزندانم [برپادارندگان نماز قرار ده].»، تصریح کرد: در این آیه حضرت ابراهیم با اینکه فرزندی ندارد، اما نگاهی به نسل خود دارد میفرماید که خداوندا آنان را برپادارندگان نماز قرار ده.
وی ادامه داد: حضرت ابراهیم در جای دیگری برای نسلهای بعد خود دعا میکند و میفرماید: «بَّنَا وَاجْعَلْنَا مُسْلِمَیْنِ لَکَ وَمِنْ ذُرِّیَّتِنَا أُمَّةً مُسْلِمَةً لَکَ». حضرت ابراهیم نگاهی به ذریه خود و جوامع آینده انداخته است و دعا میکند که به پا دارندگان نماز باشند و در میان اینها رهبری شایستهای برخیزد که آنها را به سمت عبودیت خداوند هدایت کند.
مدیر حوزههای علمیه بیان کرد: رسالت پدر و مادر در برابر فرزندان و نسل آینده یک تربیت جامع است که از نفقه مادی جسمانی آغاز میشود و تا سرپرستی روحی و معنوی ادامه پیدا میکند.
وی با اشاره به آیه یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا قُوا أَنْفُسَکُمْ وَأَهْلِیکُمْ نَارًا؛ای کسانی که ایمان آوردهاید، خود را با خانواده خویش از آتش دوزخ نگاه دارید»، گفت: این آیه از غرر آیات تربیتی است. این آیه میفرماید همانگونه که خود را از آتش دور میکنید باید اهل و عشیره را نیز دور کنید.
انتهای پیام/