به گزارش واحد مرکزی خبر، مهندس سید علی علوی معاون اجرایی و امور انتخابات شورای نگهبان با بیان اینکه این آزمون از داوطلبانی به عمل می آید که صلاحیت علمی و فقهی آنها بر شورای نگهبان محرز نیست , تصریح کرد : از همه داوطلبانی که مدارک لازم را ارائه کرده و کفایتین را خوانده و درس خارج نیز رفته باشند برای شرکت در آزمون کتبی دعوت خواهند شد که در صورت قبولی از آنان مصاحبه حضوری به عمل خواهد آمد .
وی تصریح کرد : این آزمون شامل افرادی که هم اکنون عضو مجلس خبرگان رهبری هستند و یا صلاحیت آنها محرز است نمی شود.
معاون اجرایی و امور انتخابات شورای نگهبان در تشریح مراحل اجرایی و گردش کار انتخابات خبرگان رهبری گفت : پس از ارسال مدارک متقاضیان عضویت در مجلس خبرگان رهبری توسط وزارت کشور به هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات مجلس خبرگان , هیئت مرکزی نظارت پس از بررسی و اطمینان از کامل بودن مدارک , آنها را در مدت سه روز به شورای نگهبان ارسال کرد.
مهندس علوی تصریح کرد : بر اساس قانون از زمان تحویل مدارک به فقهای شورای نگهبان آنان یک ماه فرصت دارند, تا پس از بررسی مدارک , افرادی را که شرایط لازم و قانونی داشته باشند یا هم اکنون عضو مجلس خبرگان رهبری هستند تایید کنند, مگر اینکه اعضای کنونی یکی از شرایط مندرج در قانون را از دست داده باشند .
وی با بیان اینکه صلاحیت ها در دست بررسی است , گفت : استعلام از دستگاههای مختلف از جمله قوه قضائیه , نیروی انتظامی , وزارت اطلاعات , دادگاه ویژه روحانیت و ثبت احوال در دست اجراست .
مهندس علوی در ادامه افزود : افرادی که موفق به کسب نمره قبولی نشده یا رد صلاحیت شده اند , دو روز فرصت خواهند داشت , تا اعتراض خود را به صورت کتبی به دبیرخانه شورای نگهبان و یا دفاتر نمایندگی این شورا در مراکز استانها اعلام کنند.
وی گفت : فهرست نهایی داوطلبان عضویت در مجلس خبرگان رهبری هشتم آذر ماه از طریق وزارت کشور ابلاغ و اعلام می شود.