دکتر اسماعیلی در گفتگوی ویژه خبری:
صدور قطعنامه در محکومیت اهانت به اسلام در دستور کار مجمع عمومی سازمان ملل قرار گیرد
رئیس دانشکده حقوق دانشگاه امام صادق(ع) با بیان اینکه توهین به مقدسات در قوانین بینالمللی یک جرم رسانهای محسوب میشود، گفت: صدور قطعنامه در محکومیت اقدام توهینآمیز اخیر باید در دستور کار مجمع عمومی سازمان ملل قرار گیرد.
به گزارش باشگاه خبرنگاران دکتر محسن اسماعیلی عضو حقوقدان شورای نگهبان در برنامه گفتگوی ویژه خبری شب گذشته در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه چرا غرب و رژیم صهیونیستی با اینکه میدانند توهین به مقدسات اسلامی خشم مردم را شعلهور خواهد کرد چنین اقداماتی را مرتکب میشوند، گفت: تکرار چنین اقداماتی در مقاطع زمانی مختلف نشان از یک حرکت حسابشده و هدفمند دارد چرا که موج بیداری اسلامی آنها را عصبانی کرده و همین عامل موجب چنین اقدامات جنونآمیزی شده است.
وی در ادامه با بیان اینکه تمامی اخبار در رسانههای مختلف جهان مربوط به بیداری اسلامی و موفقیت مسلمانان است، اظهار داشت: اینگونه اقدامات برای تغییر گفتمان حاکم بر جهان است تا توجه مسلمانان و افکار عمومی جهان منحرف شود تا در مقابل این حرکت اسلامی قد علم کند.
رئیس دانشکده حقوق دانشگاه امام صادق(ع) با بیان اینکه سردمداران آمریکا به از همگسیختگی مدنی خود اعتراف کردهاند، گفت: از همگسیختگی اخلاقی و مدنی در این کشور منجر به انتشار فیلم موهن شده است.
اسماعیلی با اشاره به سخنان بیپایه و اساس وزیر امور خارجه آمریکا در خصوص فیلم اهانتآمیز به ساحت پیامبر اسلام(ص) گفت: به لحاظ آزادی بیان نمیتوان جلوی چنین فیلمی را گرفت، در ماده 29 اعلامیه حقوق بشر که محققان به آن استنا کردهاند به صراحت تاکید شده که تمام آزادیها از جمله آزادی بیان تابع محدودیتهایی است که در قانون ملی کشورها مشخص میشود.
وی همچنین خاطرنشان ساخت: شناخت حقوق دیگران و جلوگیری از ایجاد اختلال در نظم عمومی باید در آزادی بیان و محدودیتهای قانونی کشورها لحاظ شود.
عضو حقوقدان شورای نگهبان در ادامه در پاسخ به این سوال که آیا تحریک احساسات یک میلیارد و 600 میلیون نفر مسلمان بهمعنای بر هم زدن امنیت نیست، افزود: در این قضیه تنها احساسات مسلمانان تحریک نشده بلکه مسیحیان نیز پا به پای مسلمانان در اعتراض به این اقدام واکنش نشان دادهاند.
اسماعیلی همچنین با اشاره به بند سوم میثاق حقوق بینالملل که در رابطه با آزادی بیان است، اظهار داشت: توهین به مقدسات در قوانین بینالملل یک جرم رسانهای محسوب میشود.
وی در ادامه گفت: متاسفانه برخلاف معمول، دولت آمریکا و ماموران این کشور از اینگونه اقدامات حمایت میکنند و فرد متهم را به دستگاه قضا معرفی نمیکنند و این در حالیست که اگر آمریکا میخواهد ردپای خود را از این موضوع پاک کند باید فرد مورد نظر را مجازات نماید.
اسماعیلی بیان کرد: ما انتظار داریم مسئولان دولت آمریکا خودشان را در مقابل افکار عمومی دنیا محفوظ نکنند و بهتر است خودشان نسبت به این قضیه اقدام کند، نظام حقوقی آمریکا باید عاقلانه رفتار کند تا نیازی به مراجعه به مراجع بینالملل نداشته باشد .
وی همچنین اضافه کرد: باید در سطح بینالملل در مجمع عمومی صریحا قطعنامهای صادر شود تا اینگونه اقدامات صورت گرفته علیه بشریت محکوم شود، بنابراین باید این پیشنهاد در اجلاس مجمع عمومی در دستور کار قرار گیرد.
اسماعیلی با تاکید بر اینکه باید در اساسنامه دادگاه بینالمللی کیفری توهین به ادیان جرم محسوب شود، اظهار داشت: سازمان کنفرانس اسلامی، وزرای خارجه، وکلا و حقوقدانان تمام کشورهای اسلامی باید راههای حقوقی را برای پیگیری مداوم اینگونه مسائل مطرح کنند.
رئیس دانشکده حقوق دانشگاه امام صادق (ع) ابراز امیدواری کرد که مراجع بینالمللی به سرعت جلوی این گونه اقدامات موهن را بگیرند و به وظایف حقوقی خود در این زمینه جامه عمل بپوشانند.
اسماعیلی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه وظیفه مسلمان در مقابل این اهانت چیست، اظهار داشت: مسلمانان بسیار هوشمندانه در مقابل این مسئله موضعگیری کردند و با اتحاد به اعتراضات مدنی و مسالمتآمیز دست زدند.
وی با تاکید بر اینکه دولتها پیش از اینکه به اهرم حقوقی نیاز داشته باشند باید با استفاده از اهرمهای سیاسی و اقتصادی دولت آمریکا را تحت فشار قرار دهند، افزود: دولتهای مسلمان باید روابط خود را با آمریکا قطع و با سرعت بیشتری به وظیفه خود عمل کنند.
در ادامه این برنامه تلویزیونی "استیفن سایزر" کشیش کلیسای ویرجینیا در تشریح ابعاد حقوقی انتشار فیلم موهن به پیامبر اسلام (ص) گفت: در آمریکا این عقیده وجود دارد که در آینده میان مسلمانان و مسیحیان جنگ به وجود خواهد آمد و ساخت و انتشار چنین فیلمی از این مسئله نشأت میگیرد.
وی در ادامه با بیان اینکه دولتها مسئولیت رفتار شهروندانشان را بر عهده دارند، بیان کرد: اینگونه اقدامات افراطی نباید میان پیروان ادیان توحیدی شکاف ایجاد کند بنابراین اگر کسی آموزههای مسیح را رد کند دیگر مسیحی نبوده و مرتد است زیرا خارج از عقاید مسیحیان عمل کرده است.
کشیش کلیسای ویرجینیا در پایان خاطرنشان کرد: باید نظام حقوقی را تقویت و از رهبران مدنی حمایت کرد بنابراین رهبران سیاسی باید قوانین را عوض کنند تا اعتقادات مردم مورد احترام قرار گیرد.