به گزارش اداره کل روابط عمومی شورای نگهبان، حضرت آیت الله جنتی در نخستین دیدار کارکنان نهاد شورای نگهبان در سال جاری، ضمن تسلیت ایام شهادت حضرت صدیقه طاهره(س) و گرامیداشت آغاز سال نو گفت: انسان باید در همه حال به بررسی کارنامه اعمال خود بپردازد. اکنون نیز بعد از گذشت تعطیلاتی که حدود 20 روز طول کشید، باید ببینیم از این فرصت تعطیلات چه بهرهای برده ایم. آیا اعمال ما در این تعطیلات برای ما مایه خیر بود یا شر؟
وی تصریح کرد: اگر امروز اعمال خودمان را محاسبه نکنیم، فردای قیامت حسابرسی سختی خواهیم داشت. برخی در این تعطیلات از جهت معنوی ضرر کردند؛ یا گرفتار تأخیر در نماز اول وقت و یا خدای نکرده دچار گناه و یا مصیبت شدند. برخی نیز با سفرهای زیارتی، حضور در کاروان های راهیان نور، صله ارحام و... به خداوند متعال و اهل بیت(س) نزدیک شدند.
حضرت آیت الله جنتی با اشاره به گسترش هر ساله سفرهای نوروزی گفت: صدا و سیما به گونهای مردم را به این سفرها تشویق می کند که در برخی خانوادهها، عدم مسافرت، بین آنها منازعه ایجاد می کند زیرا گمان می کنند اگر به سفر نروند، عقب ماندهاند و ناموفق بوده اند.
دبیر شورای نگهبان با اشاره به ابعاد مثبت و منفی این سفرها، خواستار توجه به فرهنگسازی در این زمینه شد و افزود: در برخی موارد در این سفرها مسائل غیر اخلاقی، اختلاطهای نابه جا و شرایط گناه پیش می آید و در مواردی هم حوادث ناگواری مثل تصادفات جاده ای، شادمانی خانواده ها را به مصیبت تبدیل می کند.
حضرت آیت الله جنتی ضمن تجلیل از توجه بسیاری از مردم به مسائل معنوی در ایام نوروز افزود: البته برخی هم با حضور در اماکن مقدس، بازدید از مناطق جنگی و تجدید خاطرات دفاع مقدس، تعطیلات نوروز را به ایام پربرکتی تبدیل کردند.
دبیر شورای نگهبان حضور حضرت امام خامنه ای در جمع کاروانهای راهیان نور را نشانه اهمیت این کاروانها دانست و گفت: اجر حضور در کاروانهای راهیان نور، حتی از سفرهای زیارتی نیز کمتر نیست؛ زیرا شهدای ما در دوران دفاع مقدس با جهاد فی سبیل الله راه ائمه هدی(س) را پیمودند و حضور در کاروانهای راهیان نور، زنده نگه داشتن فرهنگ ایثار و شهادت و احیای سنت اولیاء خداست.
حضرت آیت الله جنتی با اشاره به انتخاب شعار «فرهنگ، اقتصاد؛ عزم ملی و مدیریت جهادی» برای امسال گفت: همه باید این شعار را جدی بگیرند و برای آن برنامه ریزی کنند. اما گاهی اوقات ما نه تنها این شعارها را فقط زمزمه میکنیم، بلکه قرآن را هم فقط می خوانیم و در عمل به آن تعلل می کنیم.
وی افزود: فعالیت در زمینه اقتصاد مقاومتی وظیفه همگانی است و اختصاص به مسئولین ندارد؛ البته آنها بالاترین مسئولیت را دارند اما همه می توانند در این زمینه نقشی داشته باشند؛ قناعت و اکتفا به حداقل ها در مصرف، پرهیز از اسراف و تبذیر و پرهیز از خرید غیر ضروری کالاهای خارجی وظیفه آحاد مردم است و باید به فرهنگ عمومی تبدیل شود.
دبیر شورای نگهبان با اشاره به آسیب های گرانی و تورم در جامعه گفت: باید در اقتصاد، مقاوم باشیم و روی پای خود بایستیم. زیرا مشکلات اقتصادی، افراد را مضطر می کند و به گدایی و فساد می کشاند و جامعه را به بیگانه محتاج می سازد.
وی با تأکید بر لزوم حمایت مسئولین از تولیدکنندگان داخلی، گفت: مسئولان باید به گونهای از تولید کنندگان حمایت کنند که آنها برای سرمایهگذاری، امیدوار باشند نه این که طوری رفتار کنند که سرمایهگذار خسته و ناامید شود یا برای پیشبرد کارش مجبور به پرداخت رشوه شود. همچنین باید ضمن شناسایی رشوهخواران و مفسدان اداری و اقتصادی با شدت با آنها برخورد شود و این رویه به فرهنگ عمومی تبدیل شود تا جایی که خود مردم مبارزه با فساد را از مسئولان مطالبه کنند.
حضرت آیتا... جنتی با اشاره به نقش اساسی ولایت فقیه در نظام جمهوری اسلامی تأکید کرد: اکثریت مردم ایران به ولی فقیه اعتقاد و باور دارند ولی اقلیتی که از ترس مردم، جرأت نمیکنند حقیقت خود را نشان دهند و حرف خود را صریح بگویند، به گونهای رفتار میکنند که دشمن هوس میکند در امور ایران دخالت کند و حتی به خیال خود، افرادی را برای نامزدی در انتخابات مجلس شورای اسلامی و ریاست جمهوری تحمیل کند.
وی با بیان این که شورای نگهبان جلوی دشمنان نظام، محکم و استوار ایستاده است تصریح کرد: دشمنان نظام از شورای نگهبان ضربه خوردهاند. شورای نگهبان همواره عوامل آنها را طرد کرده است به همین دلیل آنها انتخابات ایران را دموکراتیک نمیدانند و چون با منافع آنها در تضاد است، آن را زیر سوال میبرند.
حضرت آیتا... جنتی با انتقاد شدید از قطعنامه پارلمان اروپا علیه ایران گفت: عدهای سفیه در پارلمان اروپا دور هم جمع شدهاند و در حالی که خود به هیچ یک از ارزشهای انسانی پایبند نیستند و با بی شرمی، روابط نامشروع همجنسبازان را مشروعیت بخشیدهاند در مورد عدم رعایت حقوق بشر در ایران سخن میگویند و علیه جمهوری اسلامی قطعنامه صادر میکنند اما مردم ایران برای این قطعنامهها هیچ ارزش و اعتباری قائل نیستند و این قطعنامه را به دیوار میکوبند.
دبیر شورای نگهبان با تأکید بر اینکه این قطعنامه، سند رسوایی اتحادیه اروپا است، گفت: البته این قطعنامه موجب هوشیاری ملت ایران می شود و مردم کشورمان را متوجه می کند که طرف آنها چه کسانی هستند. زیرا آنها می خواهند برداشت های نادرست خود از حقوق بشر را با قیم مآبی به ملت ما تحمیل کند. گویا ملت ما را دارای قدرت تشخیص حقوق بشر نمی داند و اصرار می کند ملت ما باید هر آنچه را که آنها حقوق بشر تصور می کنند، بپذیرد!
وی افزود: اتحادیه اروپائی نشان داد، هنوز حداقل 50 سال عقب است و در توهم دوران استعمار است و هنوز نفهمیده است که این مردم مسلماناند، این نظام اسلامی است، این همه جوانها برای برقراری حکومت اسلامی شهید شدند، این مملکت تحت ولایت و رهبری فقیه است.
وی در مورد حمایت اتحادیه اروپا از سران فتنه بیان کرد: این که چنین افراد معلوم الحالی از سران فتنه حمایت میکنند، مدال دیگری افزون بر مدالهای ننگین قبلی است که سران فتنه بر سینه دارند. اگر سران فتنه، شرم داشتند باید از خجالت آب میشدند.
دبیر شورای نگهبان دیدارهای اخیر دو هیئت قبلی اروپایی با فتنهگران را پیش زمینهای برای صدور قطعنامه اتحادیه اروپا بر علیه ایران دانست و از عدم پاسخگویی مناسب مسئولین در مورد این اتفاق به شدت انتقاد کرد و افزود: همان دیدارها آنها را به طمع انداخته که هر زمان خواستند بیایند با فتنهگران ملاقات کنند.
حضرت آیتا... جنتی تأکید کرد: دولت باید واکنش قاطعی به این گستاخی مقامات اروپایی نشان بدهد، در غیر این صورت آنها روز به روز در گستاخی خود پیشروی کرده و نقطه توقفی برای خود قائل نیستند.
حضرت آیت الله جنتی تصریح کرد: مردم با این قطعنامه به درستی دشمن خود را می شناسند و باید مقابله با دشمن را وظیفه خود بدانند. زیرا خداوند متعال در قرآن کریم به مسلمانان توصیه می کند که شیطان و ایادی شیطان را دوست نپندارند.
وی با اشاره به توافقنامه ژنو اظهار داشت: این که چند کلمه با دشمن در مورد مسئلهای خاص صحبت میکنیم به معنای فراموش کردن دشمنی آنها نیست. در حالی که حتی در توافق ژنو نیز برخی از صاحبنظران معتقدند که دشمن قصد فریب دارد. ما باید بدانیم که آنها خیر ما را نمیخواهند و اگر مذاکرهای نیز انجام می دهند، فقط به دنبال منافع خودشان هستند.
حضرت آیتا... جنتی با تأکید بر لزوم حرکت در خط ولایت فقیه تصریح کرد: شاخصههای آن را باید بشناسیم. یکی از شاخصههای آن، مبارزه با استکبار و مقابله با اشرافیگری است. در نظام جمهوری اسلامی اشرافیگری معنایی ندارد و اشرافیگری مخصوص نظام شاهنشاهی بود و وابستگان به شاه، زندگی اشرافی داشتند ولی در نظام جمهوری اسلامی ضمن دوری از اشرافیگری باید قناعت پیشه کرد و ساده زیست بود.
وی افزود: در نظام جمهوری اسلامی نباید مصرف گرایی ترویج شود و صدا و سیما باید به این موضوع توجه داشته باشد. همچنان که در بعد فرهنگی که مسئولیت اصلی صدا و سیما است به گونهای رفتار نکند که عفت جوانها خدشهدار شود.