به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شورای نگهبان، دکتر محمد مهدی غمامی عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق در چهارمین روز از سلسله نشستهای تخصصی بررسی ساختار و فرآیند انتخابات ریاست جمهوری در ایالات متحده آمریکا که به صورت مجازی توسط پژوهشكده شوراي نگهبان برگزار شد، درباره فرایند انتخابات ریاست جمهوری امریکا گفت: در فرایند انتخابات ریاست جمهوری امریکا فرد پیروز در انتخابات باید حداقل 270 رای الکترال کالج را کسب کند، تعداد 435 نماینده و 100 سناتور و 3 رأی در واشنگتن تعیین کننده نتیجه انتخابات میباشد.
وی ادامه داد: قوانین انتخابات ایالات متحده مبتنی بر فدارالیسم و جمعیت آرا الکترال کالج تنظیم شده است، رئیس جمهور و معاون رئیس جمهور برای یک دوره چهار ساله انتخاب میشوند، هر ایالت ساختاری برای الکترال کالجها دارد و ایالات جنوبی تقریبا بیشتر از ایالات شمالی رای الکترال دارند.
عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق با بیان اینکه نظام الکترال کالج تضییع حقوق مردم حتی در سطح ایالات است، تصریح کرد: عدم تطبیق آرا مردمی با آرا الکترال کالج، نمایانگر آرا مردمی بعد از فیلتراسیون حزبی هم نیست و الکترال کالجها حقوق رنگین پوستان را تضییع میکند و مانع برابری در چینش حقوق مدنی است.
دکتر غمامی همچنین الکترال کالج را غربالگری دوباره آرا مردم برشمرد و گفت: برنده هر ایالت می تواند تمام آرای ایالت را تصاحب کند.
وی با بیان اینکه الکترال کالجها مولفه ضروری فدرالیسم هستند، اظهار داشت: الکترال کالجها از منظر حقوقی مولفه ضروری فدارالیسم هستند و از سیستم حزبی صیانت میکنند و مانع شکل گیری رئیس جمهوری قدرتمند ناشی از رأی مستقیم مردم هستند.
عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق رای الکترال را نقطه مقابل عدم اعتماد به آرا مردمی دانست و تاکید کرد: در سیستم انتخاباتی آمریکا با ادعای جلوگیری از پوپولیسم و برابری آرا همگان از جمله بردگان و سایر مردم، معتقدند که عامه مردم، مصالح حکم رانی را نمیدانند، بنابراین نباید رئیس جمهور با رای مستقیم مردم انتخاب شود.
دکتر غمامی افزود: برده داری مدرن در نظام انتخاباتی امریکا وقتی نمود پیدا کرد که ایالتهای کوچک سفید پوست در مقایسه با سایر ایالتها حداقل سه رای بیشتر دارند، ایالتهای جنوبی که عموما افراد افریقایی تبار ساکن هستند یک سوم مردم شمال آرایشان از وزن و ارزش برخوردار است.
وی گفت: در نابرابری نظام الکترالها میتوان به محروم شدن بردگان از حق رای اشاره کرد.
عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق با تاکید بر اینکه ارزش رای در امریکا نسبت مستقیمی با زندگی در ایالتهای موثر دارد، یادآور شد: در خصوص ایالات خاکستری (ایالات غیرحزبی) نیز می توان گفت این ایالات خارج از قاعده فیلتراسیون حزبی است مانند میشگان که میزان مشارکت در ایالت سفید 16 درصد بیشتر است که با کنترل آرا از طریق الکترال کالجها این مهندسی آرا به درستی انجام میشود، بنابراین ارزش رای یک امریکایی نسبت مستقیمی با جایی دارد که افراد در آن زندگی میکنند، بنابراین در ایالتهای موثر امکان مهاجرت نیز محدود و الگوی حفظ ترکیب لحاظ شده است.
دکتر غمامی ادامه داد: تا کنون 7000 لایحه برای حذف یا اصلاح الکترال کالجها به کنگره ارائه شده است.
انتهای پیام/