کد خبر: ۷۳۴۳
تاریخ انتشار: ۲۴ آذر ۱۳۹۹ - ۱۱:۵۵- 14 December 2020
ویژه‌نامه "دردآشنای اسلام و انقلاب" – ۸

آیت الله رئیسی: آیت‌الله یزدی عالمی وارسته، فقیهی توانا و چهره‌ای انقلابی بود

رئیس قوه قضائیه گفت: شاخصه‌هایی كه در روایت حضرت صاحب‌الزمان (عج) در خصوص فقیه وجود دارد، ما در چهره آیت‌الله یزدی می‌دیدیم.

آیت الله رئیسی: آیت‌الله یزدی عالمی وارسته، فقیهی توانا و چهره‌ای انقلابی بود

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شورای نگهبان، آیت‌الله ابراهیم رئیسی، رئیس قوه قضائیه و نایب رئیس مجلس خبرگان رهبری در مصاحبه با پایگاه اطلاع‌رسانی شورای نگهبان در خصوص ویژگی‌های شخصیتی حضرت آیت‌الله محمد یزدی و وجوه مختلف ایشان در دفاع از انقلاب اسلامی گفت: آیت‌الله یزدی رضوان‌الله تعالی علیه از چهره‌های مبارز قبل از انقلاب بودند كه بعد از انقلاب هم در سنگر دفاع از ارزش‌ها و دفاع از انقلاب همواره چهره شاخص محسوب می‌شدند.

وی افزود: اگر بخواهم شخصیت ایشان را تبیین كنم، باید بگویم كه فقیهی انقلابی، زمان‌شناس، بابصیرت و اهل خطر كردن در عرصه‌های مختلف بودند؛ قبل از انقلاب برای مبارزه با انكرِ منكرات كه حكومت ستمشاهی بود، خود و زندگی خود و آنچه كه داشت را وقف راه انقلاب كرد.

آیت‌الله رئیسی با بیان اینكه آیت‌الله یزدی یكی از یاران باوفای امام (ره) بودند، گفت: ایشان به معنی واقعی "صائناً لنفسه"، "حافظاً لدینه"، "مخالفاً لهواه"، "مطیعاً لأمر مولاه" بودند؛ همان تعریفی كه حضرت صاحب‌الزمان (عج) برای فقیه كرده‌اند؛ و حقیقتاً در مورد آیت‌الله یزدی، این تعریف و این شاخص‌هایی كه در این روایت است ما در چهره ایشان می‌دیدیم.

رئیس قوه قضائیه با بیان اینكه آیت‌الله یزدی هم عالمی وارسته، هم فقیهی توانا و هم چهره‌ای انقلابی بود، خاطرنشان كرد: ایشان بعد از انقلاب اسلامی برای دفاع از "أعرفِ معروف‌"ها كه نظام جمهوری اسلامی باشد، سر از پا نمی‌شناخت و با همه‌ی توان تلاشش این بود كه از امام (ره) و منویات امام (ره) طرفداری كند و خودش را به عنوان یكی از سرداران سپاهی كه فرمانده‌اش امام بزرگوار است، ببیند و هویت خودش را در هویت انقلاب و نظام و امام راحل می‌دید.

وی افزود: آیت‌الله یزدی هرجا هم كه لازم بود موضعی بگیرند و نگاهی به موضوعات داشته باشند، با بصیرت كامل به مسائل نگاه می‌كردند كه حقیقتاً ایشان فقیهی بصیر بودند.

آیت‌الله رئیسی با بیان اینكه آیت‌الله یزدی در 10 سال ریاست بر قوه قضائیه، با وارستگی، دلسوزی، همت والا و صیانت نفس فعالیت كردند، ادامه داد: ایشان پس از 10 سال مدیریت عالی قوه قضائیه، زمانی كه به قم برگشتند، انسان وقتی در زندگی ایشان می‌نگریست می‌دید كه هیچ‌گونه تغییری در زندگی ایشان بوجود نیامده است؛ یعنی همان زندگی ساده و بی‌آلایش خود را داشت و شاید بعضی از داشته‌ها به لحاظ مادی از ایشان كاسته شد كه افزوده نشد و این مسأله برای همه ما می‌تواند الگو باشد.

رئیس قوه قضائیه با اشاره به مواضع آیت‌الله یزدی گفت: تا آنجا كه از مواضع آیت‌الله یزدی خبر دارم، این است كه ایشان برای حفظ انقلاب و ارزش‌ها، اگر تشخیص می‌دادند یكجایی باید سخن بگویند یا دست به قلم شوند و یا فریاد بزنند، رعایت اینكه چه خواهد شد را نمی‌كردند؛ یعنی اینكه آیا برای خودم بد خواهد شد و یا عده‌ای از من ناراحت می‌شوند، چنین مسائلی را در محاسبات خود لحاظ نمی‌كردند و صرفاً محاسبات ایشان این بود كه این موضع‌گیری یا نوشته یا اعلام من می‌تواند از انقلاب و ارزش‌ها دفاع كند یا خیر؛ چنانچه در خطبه‌های نماز جمعه‌ی ایشان نیز همین نگاه را شاهد بودیم.

وی با اشاره به روایتی از امیرالمؤمنین علیه‌السلام گفت: امیر مؤمنان علی علیه‌السلام تعریفی از علم دارند كه می‌فرمایند: «اَلْعِلْمُ عِلْمانِ عِلْمٌ مَسْموعٌ وَ عِلْمٌ مَطْبوعٌ»؛ علم دوگونه است؛ یك علم شنیداری است، یعنی یك شخصی عالم است و فرمول بلد است، مثلاً فردی فرمول‌های ریاضی را بلد است و دیگری فرمول‌های فیزیك، شیمی، ادبیات و یا اصول را بلد است؛ اما یك وقت عِلْمٌ مَسْموعٌ نیست، عِلْمٌ مَطْبوعٌ است، یعنی كسی كه در طبع او و در سرشت او، دانش نشسته است.

آیت‌الله رئیسی اضافه كرد: فقیه به كسی گفته نمی‌شود كه فقط فرمول بلد باشد بلكه فقیه به كسی گفته می‌شود كه فقه در جان او و در طبع و در فطرت او نشسته باشد؛ اگر شخصی فقه در درون او و در طبع نشسته بود، یعنی سرشتش، سرشت فقاهتی شد، اندیشه، اخلاق و هم عمل او در جلوه فقه قرار گرفته است و اندیشه‌اش جز فقه نیست، رفتارش نیز جز رفتار فقیهانه نیست.

وی خاطرنشان كرد: برخی فكر می‌كنند كه به شخصی فقیه گفته می‌شود كه فقط فرمول علمی بلد باشد اما اینطور نیست؛ بله یك شرطش این است كه باید این دانش را داشته و فرمول علمی را بلد باشد، اما فقط این نیست، امام بزرگوار یك فقیه به معنی كامل كلمه بود، یعنی فقه در سرشت او نشسته بود.

آیت‌الله رئیسی در پایان گفت: تصور من از آیت‌الله یزدی هم همین است كه ایشان به معنای واقعی، فقیه بودند؛ یعنی فقه در سرشت ایشان نشسته بود به نحوی كه اخلاق، عمل، افكار و اندیشه‌ی او جلوه فقه داشت.

انتهای پیام/

ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار

شهادت این زوج نخبه مصداق درآمیختن خون ملت ایران و لبنان در راه آرمانی مقدس است/ جهان بدون چنین قهرمانانی‌ جای زیبایی برای زندگی نیست

دکتر طحان‌نظیف: قانون اساسی بالاترین سند حقوقی کشور است/ برای فهم دقیق آن باید به مشروح مذاکرات مراجعه کرد

دکتر کدخدایی: قانون اساسی باید در امور سیاسی و اجتماعی تبلور داشته باشد/ مشروح مذاکرات به برداشت صحیح از قانون کمک خواهد کرد

آیین افتتاح کرسی بازخوانی مشروح مذاکرات قانون اساسی در دانشگاه شیراز برگزار شد

سخنگوی شورای نگهبان به پویش ایران همدل پیوست

افتتاحیه کرسی بازخوانی مشروح مذاکرات قانون اساسی با پیام‌هایی از اعضای مجلس خبرگان بررسی نهایی قانون اساسی

گفتمان انقلاب اسلامی اصلاح و تصحیحی بر روند یکجانبه‌گرایی دنیای استکبار است

کرسی بازخوانی مشروح مذاکرات قانون اساسی

تسلیت دکتر طحان نظیف در پی شهادت ۴ جوان سلحشور پدافند/ امنیت و اقتدار امروز آسمان ایران مدیون رشادت‌‌های پدافند ارتش است

روحانیت اصیل در مسیر خدمت به مردم جان خویش را کف دست گرفته است

پربازدید ها

نظر شورای نگهبان درباره آخرین مصوبات مجلس و دولت + جزئیات

دکتر طحان‌نظیف: ۷ مصوبه مجلس و ۴ اساسنامه دولتی تایید شد/ انتخابات میان‌دوره‌ای مجلس خبرگان و مجلس شورای اسلامی سال آینده برگزار می‌شود

حمایتگرایی بین‌المللی جمهوری اسلامی ایران در پرتو آموزه‌های حقوقی

پیام آیت‌الله مدرسی یزدی در پی شهادت یحیی السنوار، رهبر شاخه سیاسی حماس

پیام آیت‌الله مدرسی یزدی در پی شهادت سید هاشم صفی‌الدین و جمعی از فرماندهان حزب‌الله

مشروعیت دفاع از مقاومت در حقوق بین‌الملل

تسلیت دکتر طحان نظیف در پی شهادت ۴ جوان سلحشور پدافند/ امنیت و اقتدار امروز آسمان ایران مدیون رشادت‌‌های پدافند ارتش است

او اجر یک عمر مجاهدت خود در راه خدا را گرفت همان گونه که به دنبال آن بود

آیت‌الله جنتی: حزب‌الله قدرتمندانه در صحنه نبرد با صهیونیست‌ها حضور دارد/ حضرت معصومه (س) برای تبیین مفهوم ولایت مجاهدت کرد

پیام سخنگوی شورای نگهبان در حفاظت از جزایر سه‌گانه با یادآوری اصل ۹ قانون اساسی