کد خبر: ۷۶۷۰
تاریخ انتشار: ۲۰ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۴:۳۵- 10 May 2021
دکتر طحان نظیف:

طرح جمعیت ابهاماتی دارد که قابل رفع هستند

عضو حقوقدان شورای نگهبان گفت: طرح جمعیت و تعالی خانواده از لحاظ کمی دارای ابهامات خیلی زیادی است که امیدواریم در یک فضای آرام و منطقی، طرفین دیدگاه‌های خود را مطرح ‌کنند و اصلاح قانون بر اساس آنچه که به نفع کشور است، صورت گیرد.

طرح جمعیت و تعالی خانواده دارای ابهامات زیادی است

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شورای نگهبان دکتر هادی طحان نظیف روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار سیاسی ایرنا درباره طرح جمعیت و تعالی خانواده گفت: هم اکنون دچار کاهش روند جمعیت هستیم بنابراین اصل موضوع جمعیت یکی از مسایلی است که در کشور وفاقی روی آن وجود دارد از طرف دیگر در سیاست‌های کلی جمعیت هم که سال‌های گذشته توسط رهبر معظم انقلاب ابلاغ شد بر ضرورت آن تاکید شده است لذا نسبت به این موضوع باید اتفاقی‌ رخ دهد که برخی اتفاقات نیاز به بستر قانونی دارد یعنی نیاز به برخی تسهیلات وجود دارد از این حیث تلاش این طرح بر این بوده است که به نحو جامعی تسهیلاتی را برای تشویق فرزندآوری در نظر بگیرد.

وی افزود: البته بخشی از این طرح که مربوط به غربالگری و سقط جنین بود، پررنگ‌تر از خود این طرح شد به خاطر اینکه بیشتر در فضای رسانه ای و علمی به آن پرداخته شد.

این عضو شورای نگهبان ادامه داد: این طرح توسط شورا در چندین جلسه بررسی شد که با ایرادات و ابهامات متعددی مواجه شد یعنی به لحاظ کمی تعداد ابهامات خیلی زیاد است. همکاران ما در پژوهشکده و خود شورای نگهبان معتقد بودند اگر به اصول قانون نویسی بیشتر دقت می‌شد کمتر ابهام و اشکال طرح می‌شد.

طحان نظیف یادآور شد: البته شاید به لحاظ کمی تعداد اشکالات زیاد باشد اما در جلسات کارشناسی که ایرادات تبیین شود خیلی از اشکالات برطرف خواهد شد به نحوی که هم متن بدون اشکال شود و هم خواسته قانونگذار محقق شود.

وی گفت: نسبت به بحث غربالگری و سقط هم ابهاماتی مطرح بود. ما در شورای نگهبان فقط بحث خلاف شرع و خلاف قانون اساسی را بررسی می کنیم بنابراین بحث‌های کارشناسی باید در مجلس بررسی شود که فکر می‌کنم در جلساتی که در مجلس مطرح شود، برخی نگرانی‌ها و اشکالاتی که مطرح است رفع شود.

این عضو حقوقدان شورای نگهبان تاکید کرد: همه مطالبه و درخواست ما این است که یک قانون بی اشکال و البته موثر در حوزه جمعیت و فرزندآوری تقدیم به جامعه حقوقی و نخبگانی و عموم مردم شود. در واقع نه اشکال شرعی و نه قانون اساسی داشته باشند.

وی یادآور شد: اشکالاتی که از سوی شورا مطرح می‌شود، مبنایی و اساسی است، به نحوی که برای اعمال آنها باید برخی مواد مصوبه حذف و کنار گذاشته شود. اما اشکالاتی که نسبت به این طرح در شورای نگهبان مطرح بود علیرغم این که به لحاظ کمّی زیاد بود ولی عمدتاً قابل حل هستند و امیدواریم در یک فضای آرام و منطقی، طرفین دیدگاه‌های خود را مطرح ‌کنند و اصلاح قانون بر اساس آنچه که به نفع کشور است، صورت گیرد.

انتهای پیام/

ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار

آیت‌الله جنتی: سواستفاده رژیم‌صهیونیستی از وضعیت این روزهای سوریه جنایت بزرگی است/ آمریکا و هم‌پیمانانش باید پاسخگو باشند

آیت‌الله یزدی از ابتدای نهضت اسلامی نقش مهمی در روشنگری‌ها داشت/ در مقابل انحرافات و جریان نفوذ فریاد می‌کشید

باید نسبت به رعایت احکام دین تعصب داشته باشیم/مرکز تحقیقات اسلامی مجلس با رسیدن به نقطه مطلوب، الگوی خوبی برای جهان اسلام خواهد بود

بررسی لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ کل کشور در مجمع مشورتی حقوقی شورای نگهبان

جدیدترین آثار پژوهشکده شورای نگهبان منتشر شد

فیلم|حضور دکتر طحان‌نظیف در نشست علمی «حقوق ملت در قانون اساسی» در دانشگاه شهید باهنر

دکتر طحان نظیف: جریان دانشجویی همواره در تحولات اجتماعی ایران حضور موثر داشته/ قانون اساسی ترسیم کننده آرمان‌های جنبش دانشجویی است

سخنان آیت‌الله مدرسی یزدی پیرامون برخی مسائل روز

عَلَم مبارزه با استکبار از دست دانشجویان نمی‌افتد

نخستین شماره ماهنامه خبری پژوهشی پژوهشکده شورای نگهبان منتشر شد

پربازدید ها

سومین دوره آزمون ملی قانون اساسی برگزار می‌شود

آزمون ملی قانون اساسی چیست؟

«حتی اعدام هم برای اینها کم است»

الزامات و بایسته‌های اصلاح ساختار بودجه

نشست علمی«ظرفیت‌های شورای نگهبان و هیأت عالی نظارت بر حسن اجرای سیاست‌های کلی نظام در اصلاح ساختار بودجه با نگاهی بر لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ کل کشور»

دکتر مولابیگی: قانون اساسی کشورمان مبتنی بر جهان‌بینی اسلامی است و اقتباسی نیست

دکتر طحان‌نظیف: «قانون اساسی» محور تعامل قوا و سند انسجام ملی است

گزارش تصویری حضور دکتر طحان‌نظیف در دانشگاه شهید باهنر کرمان

گزارش تصویری حضور دکتر طحان‌نظیف در دانشگاه الزهرا (س)

فیلم|حضور دکتر طحان نظیف در برنامه «صف اول» به مناسبت سالروز تصویب قانون اساسی