کد خبر: ۷۷۰۶
تاریخ انتشار: ۲۶ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۲۳:۵۳- 16 May 2021
دکتر ره‌پیک در ارتباط زنده تصویری با بخش خبری ساعت ۲۱

صرفاً داوطلبانی که شرایط و وضعیت آنها منطبق با قانون باشد تأیید صلاحیت خواهند شد

قائم مقام دبیر شورای نگهبان گفت: ما صرفاً داوطلبانی را که شرایط و وضعیت آنها منطبق با قانون باشد را تأیید صلاحیت می‌کنیم و اصلاً چیزی به عنوان تعداد یا تقسیم‌بندی بر اساس گرایش‌های سیاسی مطرح نیست.

صرفاً داوطلبانی که شرایط و وضعیت آنها منطبق با قانون باشد تأیید صلاحیت خواهند شد

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی شورای نگهبان، دکتر سیامک ره‌پیک قائم مقام دبیر شورای نگهبان امشب (یکشنبه، ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۰) در ارتباط زنده با بخش خبری ساعت ۲۱ شبکه یک سیما در پاسخ به این سؤال که فرایند بررسی پرونده داوطلبان انتخابات ریاست جمهوری به چه نحو است، گفت: بعد از اتمام مرحله ثبت‌نام، طبق روال قانوی برای هر داوطلبی که از نظر قانونی ثبت‌نام آنها صحیح بوده پرونده‌ای تشکیل و گزارش‌های متنوعی از دستگاه‌ها و مراجع مختلف نسبت به هر یک از داوطلبان تحصیل می‌شود.

وی افزود: اعضای شورای نگهبان این پرونده‌ها را بررسی و با شرایط قانونی تطبیق می‌دهند و اگر شرایط واقعی هر داوطلبی با شرایط قانونی منطبق باشد، شورای نگهبان صلاحیت او را احراز خواهد کرد؛ در غیر اینصورت طبیعتاً صلاحیت او احراز نخواهد شد.

قائم مقام دبیر شورای نگهبان در پاسخ به این سؤال که آیا در مدت زمان پنج روز بررسی صلاحیت‌ها تمام می‌شود و یا فکر می‌کنید که باید تمدید شود، گفت: این موضوع بستگی به اطلاعات موجود در پرونده داوطلبان و وضعیت بررسی‌ها دارد؛ در ابتدا شورای نگهبان مهلت پنج روزه جهت رسیدگی و اعلام نظر دارد که اگر ما در آن پنج روز بتوانیم بررسی‌ها را انجام دهیم طبیعتاً اعلام نظر خواهیم کرد، در غیر اینصورت پنج روز دیگر تمدید خاهد شد و نهایتا ما ۱۰ روز فرصت داریم اعلام نظر کنیم.

وی افزود: ما از فردا (دوشنبه، ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۰) کار بررسی صلاحیت‌ها را شروع خواهیم کرد و امیدواریم ضمن بررسی دقیق، نتایج را در وقت مقرر اعلام کنیم.

دکتر ره‌پیک درباره بررسی پرونده‌های ۵۹۲ نفر از داوطلبان انتخابات ریاست جمهوری، گفت: این تعداد از ثبت‌نام‌کنندگان مربوط به افرادی است که به وزارت کشور مراجعه کرده و مدارک خود را تحویل داده‌اند و بر اساس مصوبه اخیر شورای نگهبان کسانی که شرایط اعلامی را داشته و مدارک مربوطه را هنگام ثبت‌نام تحویل داده باشند، ثبت‌نام آنها به عنوان ثبت‌نام معتبر تلقی می‌شود.

وی افزود: همانطور که مسئولین محترم وزارت کشور اعلام کردند برخی از کسانی که برای ثبت‌نام مراجعه کرده بودند فاقد شرایط و مدارک اعلامی بر اساس مصوبه اخیر شورای نگهبان بودند اما برخی واجد این شرایط و مدارک بودند و طبیعتاً ما بر اساس مصوبه اعلامی، ثبت‌نام‌هایی را خواهیم پذیرفت که شرایط و مدارک اعلامی را دارا بوده باشند؛ بنابراین ابتدا این تفکیک در شورای نگهبان انجام شده و سپس به بررسی صلاحیت داوطلبان پرداخته می‌شود.

قائم مقام دبیر شورای نگهبان در پاسخ به این سوال که آیا امکان تکمیل مدارک برای کسی که هنگام تحویل مدارک نواقصی داشته وجود دارد یا خیر، گفت: طبیعتاً فرصت ثبت‌نام تمام شده است مگر اینکه مدارک صوری تحویل داده شده که اصل وجود آن محرز بوده است و برای دادن یک مدرکی لازم باشد داوطلب مراجعه نماید تا پرونده تکمیل شود و الا مهلت ثبت‌نام تمام شده و در موعد مقرر باید مدارک تحویل می‌شده است.

دکتر ره‌پیک درباره تعداد تأیید صلاحیت‌ها و تعدد شخصیت‌های گرایش سیاسی نامزدها گفت: یکسری اطلاعات از مراجع گوناگون راجع به داوطلبان در اختیار شورای نگهبان قرار می‌گیرد و ما بر اساس اصول و شرایط قانونی صلاحیت‌ها را بررسی می‌کنیم؛ در هیچ‌جای قانون مطلبی در خصوص گرایش سیاسی یا مقید بودن به تعداد و امثال اینها را نداریم.

وی در پایان تأکید کرد: ما صرفاً داوطلبانی را که شرایط و وضعیت آنها منطبق با قانون باشد را تأیید صلاحیت می‌کنیم؛ بنابراین از پیش چیزی به عنوان تعداد یا تقسیم‌بندی بر اساس گرایش‌های سیاسی مطرح نخواهد بود.

انتهای پیام/

ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار

حوزه علمیه پای عهد خود با مقاومت سرافراز ایستاده است / «انّا علی العهد» شعار همیشگی حوزویان

کرسی ترویجی با موضوع «در جست‌و‌جوی نظریه قانونگذاری در نظام جمهوری اسلامی ایران»

دوره تخصصی آکادمی زمستانه پژوهش حقوقی برگزار شد

گزارش تصویری حضور دکتر طحان‌نظیف در همایش توجیهی – بصیرتی جهاد تبیین

دکتر طحان‌نظیف: دشمنی استکبار با اهداف و ارزش‌های مندرج در قانون اساسی است/ همه باید برای تحقق اصول این قانون تلاش کنند

بنیان‌های فلسفی هوش مصنوعی

جمهوری اسلامی ایران امروز به عنوان الگوی مردم‌سالاری دینی در جهان مطرح است

گزارش تصویری جلسه شورای نگهبان ۱ اسفند ۱۴۰۳

مصوبه تعویق ۶ ماهه انتخابات شورا‌ها ابهاماتی دارد

حوزه علمیه قم، تئوری و اندیشه نهضت، انقلاب و نظام اسلامی را تولید کرد

پربازدید ها

بررسی مصوبه اصلاح قانون انتخابات شوراها همچنان ادامه دارد

مصوبه تعویق ۶ ماهه انتخابات شورا‌ها ابهاماتی دارد

دکتر پروین: بسیاری از مشکلات با عمل به قانون رفع خواهد شد/ صلاحیت‌ها و وظایف همه دستگاه‌ها و نهادها در قانون مشخص است

گزارش تصویری حضور دکتر طحان نظیف در گردهمایی بزرگ فعالان فضای مجازی و رسانه استان همدان

دکتر طحان‌نظیف: تطبیق مصوبات مجلس با شرع و قانون اساسی به پاسداری از حقوق مردم انجامیده است

گزارش تصویری حضور دکتر طحان نظیف در نشست علمی «چالش‌های قانونگذاری در ایران»

طرح اصلاح موادی از قانون نظارت مجلس بر رفتار نمایندگان تایید شد

بیانیه آیت‌الله مدرسی یزدی در قدردانی از راهپیمایی باشکوه یوم الله ۲۲ بهمن

حضور پرشور مردم در راهپیمایی ۲۲ بهمن پاسخ دندان شکنی به دشمنان نظام است

گزارش تصویری جلسه شورای نگهبان ۲۴ بهمن ۱۴۰۳