به گزارش پایگاه اطلاعرسانی شورای نگهبان، دکتر عباسعلی کدخدایی رئیس پژوهشکده و سخنگوی شورای نگهبان در گفتگوی تلفنی با رادیو انتخاب درباره احراز و عدم احراز صلاحیت توضیح داد: قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی و یا مجلس خبرگان رهبری درباره احراز صلاحیتها اعلام كرده است كه پس از بررسیها، صلاحیت فرد تأیید میشود و یا نمیشود که در جامعه به عدم تأیید شدن، رد صلاحیت میگویند.
وی ادامه داد: در این موارد، قانون تصریح کرده است شواری نگهبان باید دلایل رد صلاحیت را به فرد داوطلب اعلام كند و اگر مستندانی وجود دارد به فرد ارائه نماید تا مجدداً بررسیهای لازم انجام شود؛ همچنین مراحلی برای اعتراض و شكایتهای داوطلبان مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری در نظر گرفته شده است.
دکتر کدخدایی درباره قانون انتخابات ریاست جمهوری خاطرنشان کرد: در این قانون مقرر شده شورای نگهبان از بین ثبتنامكنندگان، افرادی که واجد شرایط اصل ۱۱۵ قانون اساسی هستند را احراز صلاحیت و اسامی آنها را به وزارت كشور اعلام میكند و نسبت به سایر افرادی که احراز صلاحیت نشدند، قانون ساكت است و هیچ موردی را ذكر نكرده است.
سخنگوی شورای نگهبان با بیان اینکه در بررسی صلاحیت داوطلبان ریاست جمهوری فقط احراز صلاحیت داریم، گفت: اصولاً نسبت به كسانی كه صلاحیتشان احراز نمیشود، رد صلاحیت یا عدم تأیید گفته نمیشود و قانونگذار هم مرحلهای برای شكایت آنها در نظر نگرفته است.
دکتر کدخدایی تأكید كرد: افرادی كه ثبتنام كردند و صلاحیتشان احراز نشده است دلیل بر این نیست كه دارای مسائلی بوده باشند؛ ممكن است صلاحیتهای مدیریتی ویژهای هم داشته باشند اما شورای نگهبان در نظام رأیگیری برای احراز صلاحیت آنها به جمعبندی نرسیده است.
رئیس پژوهشکده شورای نگهبان در پاسخ به این سئوال كه آیا این شورا تبلیغات كاندیداها را نظارت میكند یا خیر، گفت: آنچه كه در قانون برای شورای نگهبان در نظر گرفته شده، این است كه اگر نامزدهای انتخاباتی رفتاری داشته باشند یا مدارک و مستندانی از آنها به شورای نگهبان برسد که در صلاحیت آنها تأثیرگذار باشد، این شورا میتواند تجدید نظر كند و این تنها موضوعی است كه در قانون وجود دارد.
انتهای پیام/