کد خبر: ۷۸۳۰
تاریخ انتشار: ۲۷ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۵:۲۸- 17 June 2021
دکتر کدخدایی در نشست خبری مطرح کرد:

تدابیر شورای نگهبان برای حفظ سلامت مردم در روز انتخابات/ احتمال دارد با نظر اعضاء فیلم اظهارات آقای مصلحی در جلسه شورا را منتشر کنیم

سخنگوی شورای نگهبان گفت: فیلم اظهارات آقای مصلحی در جلسه شورا را دیدیم و اصلا چنین حرف‌هایی زده نشده و احتمال دارد با نظر اعضای شورا آن بخش از اظهارات ایشان را منتشر کنیم.

تدابیر شورای نگهبان برای حفظ سلامت مردم در روز انتخابات/ احتمال دارد با نظر اعضاء فیلم اظهارات آقای مصلحی در جلسه شورا را منتشر کنیم

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شورای نگهبان، دکتر کدخدایی سخنگوی شورای نگهبان طی سخنانی در نشست خبری پیش از ظهر امروز پنج شنبه (۲۷ خرداد ۱۴۰۰) که در آستانه انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری برگزار شد، با اشاره به تعبیر مقام معظم رهبری درباره انتخابات (رویداد سرنوشت ساز) گفت: این تعبیر رهبر معظم انقلاب انتخابات ۱۴۰۰ را رقم می‌زند که ۲ انتخابات سراسری و ۲ انتخابات راجع به میان دوره‌ای مجلس یازدهم و میان دوره‌ای مجلس خبرگان را داریم.

وی درخصوص وظیفه شورای نگهبان در امر انتخابات اظهار داشت: آنچه وظیفه شورای نگهبان در بحث انتخابات بوده و هست، بحث پاسداری و صیانت از آرای مردم است که در ادوار مختلف انتخابات انجام داده است.

سخنگوی شورای نگهبان ادامه داد: علاوه بر سلامت انتخابات که همیشه ملاک و وظیفه شورای نگهبان بوده و هست، سلامت مردم را که مورد تاکید مقام معظم رهبری هم بود، مد نظر داریم و تدابیر لازم نیز در این خصوص اندیشیده شده است.

دکتر کدخدایی افزود: با توجه به اهمیت سلامت مردم در انتخابات علاوه بر تدابیری همچون افزایش شعب اخذ رای، فاصله‌گذاری رای دهندگان، ضد عفونی محل اخذ رای، استفاده از فضای باز برای شعب، حذف اثر انگشت و ... که اعلام هم شده، یک نفر از سوی وزارت بهداشت به عنوان ناظر جهت رعایت نکات بهداشتی در هر شعبه حضور خواهد داشت.

وی به بحث تعرفه‌ها و تاکیدات مقام معظم رهبری اشاره و خاطرنشان کرد: در مراحل چاپ و توزیع تعرفه‌ها نظارت و تدابیر لازم را انجام داده‌ایم.

سخنگوی شورای نگهبان افزود: در این دور از انتخابات ۱۰ درصد تعرفه‌ها افزایش پیدا کرده و به صورت برخط با همه شعب در تماس هستیم تا مشکل کمبود تعرفه نداشته باشیم و در صورت کمبود تعرفه در هر شعبه‌ای به سرعت مشکل رفع شود.

دکتر کدخدایی یادآور شد: البته در راستای بحث سلامت مردم، چیزی در حدود ۶۷ هزار شعبه در سراسر کشور برای انتخابات فردا پیش‌بینی شده که این میزان، نسبت به انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۶، ۷ درصد و نسبت به انتخابات مجلس یازدهم، ۲۲ درصد افزایش یافته است.

وی در ادامه سخنان خود با بیان اینکه جهت جلوگیری از تخلفات احتمالی در انتخابات پیش رو آموزش ناظرین با وجود شیوع ویروس کرونا از طریق فضای مجازی صورت گرفته است، گفت: نماینده نامزدها هم در شعب اخذ رای و هم در شورای نگهبان برای نظارت حضور خواهند داشت.

سخنگوی شورای نگهبان تاکید کرد: با کوچکترین تخلف برخورد می‌شود.

دکتر کدخدایی همچنین در پاسخ به سئوالی درباره بحث بررسی صلاحیت‌ها و گرایشات افراد تایید صلاحیت شده گفت: در انتخابات ریاست‌جمهوری، از همه‌ گروه‌ها در رقابت‌ حضور دارند؛ چراکه نظر شورای نگهبان براساس قانون است و نه گرایشات سیاسی نامزدها، شورای نگهبان هرگز صلاحیت‌ها را برمنبای گرایشات سیاسی بررسی نکرده و نمی‌کند.

وی با بیان اینکه بررسی صلاحیت‌ها بر مبنای قانون انتخابات و قانون اساسی انجام می‌شود، اظهار داشت: رأی اکثریت اعضای شورای نگهبان، ملاک نهایی برای احراز یا عدم احراز داوطلبان است. ممکن است نواقصی در قانون انتخابات وجود داشته باشد که امیدوارم این اشکالات از سوی مجلس محترم شورای اسلامی بررسی و رفع شود.

عضو حقوقدان شورای نگهبان در پاسخ به سئوالی درباره روند بررسی صلاحیت‌ کاندیداها نیز گفت: نحوه اعلام نظر در شورای نگهبان بر اساس قانون است. در جلسات بررسی صلاحیت، مستنداتی نسبت به هر فردی مطرح و قرائت می‌شود و نهایتاً اعضا باید نظر خود را بدهند. اینکه هر یک از اعضای شورای نگهبان بر چه اساسی رأی مثبت یا منفی می‌دهد، این را ما نمی‌توانیم بیان کنیم؛ چراکه رای اعضا مخفی است و ممکن است به یک دلیل رأی منفی داده شود و عضو دیگر هم به یک دلیل دیگری رأی منفی دهد اما ملاک و میزان نهایی، رأی اعضای شورای نگهبان است.

وی در پاسخ به سئوالی در خصوص فعالیت هیئت‌های نظارت گفت: هیئت‌های نظارت، وظیفه نظارت بر انتخابات را بر عهده دارند. آموزش‌های لازم برای ناظران انجام شده است. شورای نگهبان برای خارج از کشور هم هیئت نظارت مستقلی دارد که وظیفه نظارت بر انتخابات را خواهند داشت.

وی در پاسخ به سوالی درباره ادعاهای وزیر سابق اطاعات اظهار داشت: طبق قانون، مراجع مختلف باید گزارش‌های خود را برای ما ارسال کنند اما این گزارش‌ها صرفا کارشناسی است. گاهی اوقات گزارش‌ها دقیق نبوده و شورای نگهبان هم بر مبنای این موارد نظر نمی‌دهد.

وی افزود: روز گذشته فیلم جلسه بررسی صلاحیت مرحوم هاشمی رفسنجانی را به همراه برخی از اعضای شورای نگهبان بازبینی کردیم و آقای مصلحی چیزی را که گفته بود، در آن جلسه بیان نکرده بودند.

وی با بیان اینکه گزارشات ارجاعی به شورای نگهبان مهم است اما صحت و سقم آن از نظر ما بررسی می‌شود، اظهار داشت: البته خود آقای مصلحی هم مطالبی را که از وی نقل شده بود را تکذیب کرد. بنده هم با توجه به دیدن فیلم جلسه، آن را به صورت محکم رد می‌کنم و در صورت صلاحدید اعضای شورای نگهبان، به زودی فیلم این جلسه منتشر می‌شود.

وی در پاسخ به سئوال دیگری مبنی براینکه در صورت کشیده شدن انتخابات به دور دوم، سازوکار نظارت به چه نحوی است؟ خاطرنشان کرد: طبیعتا همین مکانیزم نظارتی را در دور دوم هم خواهیم داشت. هیچ تفاوتی بین دور اول و دوم نیست.

وی در پاسخ به سوالی مبنی براینکه آیا به نامه رئیس جمهور پاسخ داده شده است یا خیر، گفت: بله، پاسخی تهیه شده است و به زودی ارائه می‌شود.

وی با بیان اینکه امیدوارم که فردا انتخابات خوبی رقم بخورد؛ چراکه رویداد سرنوشت‌سازی است که جمهوریت نظام را تثبیت می‌کند، یادآور شد: حق تعیین سرنوشت و استفاده از آن بحثی است که جمهوری اسلامی ایران در این چهل سال که از عمرش می‌گذرد، به جامعه ما عطا کرده است بنابراین باید از این حق استفاده کنیم. همان‌طور که در ادوار گذشته در انتخابات مختلف حضور مردم را شاهد بودیم، انشاءالله باز هم شاهد باشیم و فردا هم مردم پای صندوق‌های رأی حاضر شوند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار

گزارش تصویری حضور دکتر پروین در همایش «قانون اساسی بزرگ‌ترین دستاورد حقوقی انقلاب اسلامی»

دکتر پروین: قانون اساسی نماد وحدت و وفاق در کشور است/ هیچ نهادی نمی‌تواند برخلاف این قانون عمل کند

گزارش تصویری دیدار دکتر پروین با نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین

دیدار دکتر پروین با نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین

گزارش تصویری بازدید سخنگوی شورای نگهبان از کارخانه صنایع سرگرمی دیجیتال مهوا

دکتر طحان نظیف: پیشرفت‌های حوزه انیمیشن و بازی‌های دیجیتال حاصل اعتماد به جوانان ایرانی است

جانبازان حماسه‌های عاشورای حسینی را زنده کردند

بررسی «طرح اصلاح موادی از قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شورا‌های اسلامی کشور و انتخاب شهرداران و دهیاران» در مجمع مشورتی حقوقی شورای نگهبان

سومین شماره ماهنامه پژوهشکده شورای نگهبان منتشر شد

انقلاب اسلامی حقیقتا پدیده‌ای بی‌نظیر در تاریخ است/ مناجات شعبانیه یک دوره معارف الهی و خودشناسی است

پربازدید ها

قانون اصلاح نشود انتخابات شورا‌ها سال آینده برگزار می‌شود/ نظر شورای نگهبان درباره میزان تسهیلات ازدواج، «FATF» و ساماندهی استخدام کارکنان دولت

نظر شورای نگهبان درباره آخرین مصوبات مجلس و دولت + جزئیات

نظر شورای نگهبان درباره لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ کل کشور (بخش اول) «سقف منابع عمومی دولت و مفروضات منابع و مصارف»

گزارش تصویری بازدید سخنگوی شورای نگهبان از خبرگزاری میزان

گزارش تصویری جلسه شورای نگهبان ۳ بهمن ۱۴۰۳

پژوهشکده شورای نگهبان و مرکز ملی هوش مصنوعی ایران تفاهمنامه‌ همکاری امضا کردند

توضیحات سخنگوی شورای نگهبان درباره مرحله دوم بررسی لایحه بودجه ۱۴۰۴؛ بیشتر ایرادات برطرف شد/سال آینده انتخابات شورا‌ها برگزار نشود، انتخابات میان‌دوره‌ای هم برگزار نخواهد شد

آمریکا مذاکره را برای مقابله با انقلاب می خواهد/ هشدار درمورد خطر نفوذ

گزارش تصویری نشست خبری دکتر طحان نظیف ۶ بهمن ۱۴۰۳

فیلم|نشست خبری سخنگوی شورای نگهبان ۶ بهمن ۱۴۰۳