کد خبر: ۸۰۸۴
تاریخ انتشار: ۱۹ مهر ۱۴۰۰ - ۱۶:۴۸- 11 October 2021
آیت الله اعرافی در دیدار رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس:

پشتوانه قانون باید پژوهش، ارزیابی و مطالعه باشد/ نقش حوزه و دانشگاه در شکل گیری قانون

آیت الله اعرافی با بیان اینکه قانون باید از دل واقعیات بیرون بیاید، گفت: قانون باید به شکل فعال، نقش آفرینی کند و این امر امروزه متکفل ندارد و البته مقدماتی می خواهد که فراهم نشده است و حوزه و دانشگاه می تواند در این عرصه اثرگذار باشند.

پشتوانه قانون باید پژوهش، ارزیابی و مطالعه باشد/ نقش حوزه و دانشگاه در شکل گیری قانون

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شورای نگهبان به نقل از خبرگزاری حوزه، آیت الله اعرافی امروز در دیدار بابک نگاهداری رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی که در دفتر مدیر حوزه های علمیه در قم برگزار شد، گفت: مقوله قانون‌گذاری باید ارتقاء پیدا کند و مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی در این عرصه می تواند بسیار اثرگذار باشد.

وی افزود: امروزه متاسفانه کاستی هایی در قانون‌گذاری مشاهده می شود و یکی از این کاستی ها، نوع ادبیاتی هست که در طرح ها و لوایح وجود دارد.

مدیر حوزه های علمیه خاطر نشان ساخت: بحث محتوا در قوانین بسیار مهم است که باید این محتواها مبتنی بر آمار، ارقام و پژوهش های قوی باشد که در این قسمت نیز ضعف وجود دارد و اینکه مشاهده می شود، گاهی اوقات قانون اجرا نمی شود به این خاطراست که روی آن قانون به خوبی کار کارشناسی نشده است و از حیث محتوا موثر نبوده است.

عضو فقهای شورای نگهبان، ابراز داشت: پشتوانه قانون باید پژوهش، ارزیابی و مطالعه باشد، انطباق قانون بر شرع و قانون اساسی مهم است و صرف مخالفت نداشتن کافی نیست، بلکه انطباق حداکثری در این عرصه بسیار مهم است.

آیت الله اعرافی با بیان اینکه قانون باید از دل واقعیات بیرون بیاید، گفت: قانون باید به شکل فعال، نقش آفرینی کند و این امر امروزه متکفل ندارد و البته مقدماتی می خواهد که فراهم نشده است و حوزه و دانشگاه می تواند در این عرصه اثرگذار باشند.

وی با اشاره به اهمیت توجه مجلس به تولیدات فکری و معرفتی حوزه علمیه قم، خاطرنشان ساخت: وجود یک مرکز و جریان فعال برای تهیه نیازهای فکری و معرفتی مجلس هم لازم است و هم اینکه در حوزه علمیه قم ظرفیت آن وجود دارد.

آیت الله اعرافی ابراز داشت: تهیه پژوهش‌های موردنیاز نظام از دیگر برنامه‌هایی است که امسال در حوزه‌های علمیه در دستور کار قرار گرفته و تاکنون ۱۰۰ پژوهش در این زمینه گردآوری شده است.

خاطر نشان می شود: بابک نگاهداری رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی در ابتدای این دیدار به ارائه گزارشی از فعالیت های صورت گرفته در این مرکز پرداخت.

انتهای پیام/

ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار

فیلم| بازدید دکتر طحان نظیف از نمایشگاه «به گزارش تهران تایمز...»

گزارش تصویری بازدید سخنگوی شورای نگهبان از نمایشگاه «به گزارش تهران تایمز...»

دکتر طحان‌نظیف از نمایشگاه «به گزارش تهران تایمز» بازدید کرد/ بازخوانی نقش آیت‌الله جنتی در ماندگاری یک روزنامه انگلیسی‌زبان

آقای سخنگو در نمایشگاه کتاب هم خواستار مطالعه قانون اساسی شد/ روایتی از گشت و گذار ۵ ساعته در غرفه‌ها؛ از حضور در یک رونمایی کتاب تا گفت‌و‌گو با مردم و رسانه‌ای‌ها

گزارش تصویری بازدید سخنگوی شورای نگهبان از نمایشگاه کتاب تهران

دکتر صادقی‌مقدم: طرح برگزاری همزمان انتخابات‌های مجلس و ریاست‌جمهوری در دست بررسی است

کتاب نظارت اساسی تطبیقی به نمایشگاه کتاب رسید

اجرای برنامه پنج‌ساله دوم حوزه‌های علمیه براساس پیام تاریخی رهبر معظم انقلاب

«ولایت فقیه» دژ مستحکم انقلاب در برابر دشمنان/ حوزه‌های علمیه سرمایه اسلام، تشیع و ایران اسلامی هستند

تبریک دکتر طحان‌نظیف به‌مناسبت میلاد امام رضا (ع)

پربازدید ها

دکتر صادقی‌مقدم: انتخابات میان‌دوره‌ای مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری همزمان با انتخابات شورا‌ها در اردیبهشت ۱۴۰۵ برگزار می‌شود

دکتر پروین: تقویت شورا‌ها به معنای گسترش دموکراسی مشارکتی است

گزارش تصویری جلسه شورای نگهبان ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۴

آیت‌الله جنتی: حادثه بندر شهید رجایی همه را داغدار کرد؛ همدلی مردم ایران تحسین برانگیز بود/ بدون اغماض با هرگونه قصور و تقصیری در این باره برخورد شود

برگزاری پنجمین پیش‌نشست همایش بین‌المللی «حقوق ملت و آزادی‌های مشروع»

بررسی اصلاحات مجلس شورای اسلامی بر «طرح مالیات بر سوداگری و سفته‌بازی» در مجمع مشورتی حقوقی شورای نگهبان

دکتر طحان‌نظیف: زیرساخت نظامات مختلف مبتنی بر شریعت در حوزه‌های علمیه فراهم می‌شود/ ظرفیت‌سازی و پرورش نیرو‌های کارآمد متناسب با رسالت انقلابی وظیفه امروز حوزه است

پیام سخنگوی شورای نگهبان به مناسبت میلاد حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها و روز دختر

حوزه علمیه خدمتگزار انقلاب و مردم است

مطرح شدن انقلاب اسلامی ایران به‌عنوان یک پدیده بی‌بدیل جهانی، ثمره مجاهدت حوزه و عالمان دینی است