به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شورای نگهبان، دکتر هادی طحان نظیف سخنگوی شورای نگهبان صبح امروز شنبه (۲۴ مهر ۱۴۰۰) در خلال نشست خبری خود با اصحاب رسانه، طی سخنانی با بیان اینکه امروز پنجمین سالروز ابلاغ سیاستهای کلی انتخابات است سیاستهایی که هم آسیبشناسی وضعیت نظام انتخاباتی موجود است و هم در دل خود راهکارهایی را برای سامانبخشی آن ارائه داده است، گفت: دستگاههای مختلفی مخاطب این سیاستها بودند، اما متاسفانه در این پنج سال، اقداماتی که برآیند و نتیجه خروجی آن، در حد انتظار و توقع باشد، انجام نشد. البته ما در شورای نگهبان به سهم خود تلاشها و اقداماتی برای تحقق بند ۵-۱۰ انجام دادهایم.
وی افزود: بر مبنای سیاستهای کلی انتخابات، مردم باید بتوانند شناخت بیشتری از نامزدهای انتخابات پیدا کرده و داوطلبان در رقابتهای انتخاباتی باید فرصتهای برابر در صداوسیما و فضای مجازی و امکانات عمومی و دولتی داشته باشند.
سخنگوی شورای نگهبان تصریح کرد: بر مبنای سیاستهای کلی انتخابات، باید در منابع و هزینههای انتخاباتی، شفافسازی صورت گیرد. بر مبنای سیاستهای کلی انتخابات، باید زمینههای فعالیت قانونمند و مسؤولانه احزاب و تشکلهای سیاسی فراهم شود.
دکتر طحان نظیف اضافه کرد: اینها بعضی از مواردی است که در سیاستهای کلی انتخابات به آنها اشاره است و بايد مجلس محترم آنها را در قانون انتخابات ببيند و انتظار می رود قوانين انتخاباتی نيز بر مبنای اين سياست ها اصلاح شود كه طبعا تحقق آنها خشنودی و رضایتمندی مردم را در پی خواهد داشت.
وی خاطر نشان کرد: البته انصاف این است که بگویم در این پنج سال، تلاشهایی شده و زحماتی کشیده شده است و برخی موارد مثل اصلاح برخی قوانین تا جاهایی هم پیش رفته است اما گاهی این تلاشها به نتیجه نهایی و به سرانجام نرسیده و از این مهمتر متأسفانه نگاه جامعی به همه بندهای این سیاستها وجود نداشته است.
سخنگوی شورای نگهبان در ادامه اظهار داشت: تحقق سیاستهای کلی انتخابات با فعالیت یک نهاد، ممکن نیست و نیازمند تلاش، همت و اراده همه دستگاهها و قوا خصوصا مجلس محترم است. ما در شورای نگهبان این آمادگی را داریم تا تمام ظرفیتهای کارشناسی حقوقی و مشورتی و نظارتی خودمان را برای تحقق سیاستهای کلی انتخابات به کار بگیریم و آماده همکاری با مجلس شورای اسلامی و دولت در این خصوص هستیم.
دکتر طحان نظیف همچنین گفت: امیدوارم با نگاه مثبتی که در مجلس محترم و دولت محترم وجود دارد، برای اصلاح نظام انتخاباتی و افزایش مشارکت عمومی در عرصه انتخابات گامهای موثری برداشته شود و این اقدامات و این همت جمعی، در نهایت به تحقق حداکثری سیاستهای کلی انتخابات منجر شود و اثربخش باشد.
انتهای پیام/