کد خبر: ۸۳۵۸
تاریخ انتشار: ۱۳ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۳:۵۷- 04 March 2022
آیت الله خاتمی عنوان کرد؛

دین منهای سیاست، انکار بدیهیات است

عضو فقهای شورای نگهبان گفت: جدا دیدن حوزه از سیاست جدا دیدن حوزه از حوزه است و حوزه گره خورده با سیاست به معنای درست آن یعنی تدبیر و مدیریت است.

دین منهای سیاست، انکار بدیهیات است

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شورای نگهبان به نقل از خبرگزاری رسا، آیت الله سید احمد خاتمی عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در همایش علمی آیت الله صافی گلپایگانی؛ میراث‌دار صد سال تاریخ حوزه علمیه قم که در سالن همایش های دارالشفاء برگزار شد، گفت: خاندان و بیت حضرت آیت الله صافی در قبل از انقلاب شجاعانه به شاه پهلوی تذکر می دادند و بعد از انقلاب نیز حضرت آیت‌الله صافی همواره مدافع ولایت و انقلاب بود.

عضو فقهای شورای نگهبان با اشاره به اینکه حوزه صدساله ما از آغاز تا کنون ۶ دوره داشته است، اظهار کرد: دوره اول دوره ۱۵ ساله مرحوم آیت الله حائری، دوره دوم دوره فطرت که بین عصر آیت الله حائری و حضرت آیت الله بروجردی و اعلام ثلاث است و دوره سوم عصر حضرت آیت الله بروجردی است که می توان از آن به عنوان عصر شکوفایی حوزه علمیه قم یاد کرد.

وی افزود: دوره چهارم دوره تبعید امام بود که در این عصر حضرت آیت الله گلپایگانی در حفظ حوزه و مبارزه با طاغوت نقش اول را داشت در این دوره سیاه تنها صدایی که از حوزه و قم بلند می شد، صدای حضرت آیت الله گلپایگانی بود.

آیت‌الله خاتمی ادامه داد: دوره پنجم عصر امام خمینی و دوره ششم دوره مقام معظم رهبری است که انصافا اگر بخواهیم خدمات این عصر را فهرست کنیم نیازمند همایشی مجزا می باشد.

امام جمعه موقت تهران با بیان اینکه می‌گویند حاج شیخ عبدالکریم حائری به دلیل جدایی دین از سیاست موفق بود، تصریح کرد: این سخن نادرست است به دلیل آن که حوزه علمیه قم حافظ دین است و دین منهای سیاست به تعبیر امام انکار بدیهیات است، امام به پنج دلیل به پیوند دین و سیاست معتقد بودند.

وی با بیان دلایل امام خمینی مبنی بر پیوند دین و سیاست ابراز کرد: جامعیت اسلام، ماهیت و چگونگی احکام اسلام، ادله روایی از جمله دلایل امام مبنی بر پیوند دین و سیاست است، جدا دیدن حوزه از سیاست جدا دیدن حوزه از حوزه است؛ حوزه گره خورده با سیاست به معنای درست آن یعنی تدبیر و مدیریت است.

امام جمعه موقت تهران با تبیین سیاست تصریح کرد: سیاست گاهی به قیام و گاهی به نرمش قهرمانانه تعریف و توصیف می شود، لذا این تفسیر که سیاست یعنی مبارزه تفسیر درستی نیست بلکه تفسیر صحیح سیاست به معنای تدبیر است و کاری که مرحوم حاج شیخ عبدالکریم در اوج جایگاه جلادی رضاخان انجام داد اوج سیاست بود.

آیت الله خاتمی با تاکید بر اقدامات شیخ عبدالکریم حائری خاطرنشان کرد: این که می گویند ایشان با رضاخان درگیر نشده است بر اساس اسناد کاملاً غلط است ایشان در مسأله حجاب و دست اندازی وزارت فرهنگ رضاخان به حوزه با قاطعیت ایستادگی کرد و باید این را در نظر گرفت که موقعیت عصر نهضت امام خمینی برای حاج شیخ عبدالکریم مهیا نبود.

استاد درس خارج حوزه علمیه با بیان اینکه رضاخان به دنبال بهانه برای به توپ بستن قم بود، خاطرنشان کرد: مرحوم حاج شیخ عبدالکریم حائری در چنین شرایطی چه باید می کرد؟ حفظ حوزه برای ایشان مهم بود چرا که ماندگاری حوزه، مرحوم امام و حضرت آیت الله صافی ها را به وجود آورد و خاری در چشم دشمنان اسلام شدند، اگر مرحوم شیخ عبدالکریم سیاسی نبود، اینگونه رفتار پخته‌ای از ایشان انجام نمی شد.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در پایان یادآور شد: گزاره ای که بر جدایی دین از سیاست در رفتار آیت الله حائری تاکید دارد، گزاره صحیحی نیست.

انتهای پیام/

ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار

آیت‌الله جنتی: سواستفاده رژیم‌صهیونیستی از وضعیت این روزهای سوریه جنایت بزرگی است/ آمریکا و هم‌پیمانانش باید پاسخگو باشند

آیت‌الله یزدی از ابتدای نهضت اسلامی نقش مهمی در روشنگری‌ها داشت/ در مقابل انحرافات و جریان نفوذ فریاد می‌کشید

باید نسبت به رعایت احکام دین تعصب داشته باشیم/مرکز تحقیقات اسلامی مجلس با رسیدن به نقطه مطلوب، الگوی خوبی برای جهان اسلام خواهد بود

بررسی لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ کل کشور در مجمع مشورتی حقوقی شورای نگهبان

جدیدترین آثار پژوهشکده شورای نگهبان منتشر شد

فیلم|حضور دکتر طحان‌نظیف در نشست علمی «حقوق ملت در قانون اساسی» در دانشگاه شهید باهنر

دکتر طحان نظیف: جریان دانشجویی همواره در تحولات اجتماعی ایران حضور موثر داشته/ قانون اساسی ترسیم کننده آرمان‌های جنبش دانشجویی است

سخنان آیت‌الله مدرسی یزدی پیرامون برخی مسائل روز

عَلَم مبارزه با استکبار از دست دانشجویان نمی‌افتد

نخستین شماره ماهنامه خبری پژوهشی پژوهشکده شورای نگهبان منتشر شد

پربازدید ها

سومین دوره آزمون ملی قانون اساسی برگزار می‌شود

آزمون ملی قانون اساسی چیست؟

«حتی اعدام هم برای اینها کم است»

الزامات و بایسته‌های اصلاح ساختار بودجه

نشست علمی«ظرفیت‌های شورای نگهبان و هیأت عالی نظارت بر حسن اجرای سیاست‌های کلی نظام در اصلاح ساختار بودجه با نگاهی بر لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ کل کشور»

دکتر مولابیگی: قانون اساسی کشورمان مبتنی بر جهان‌بینی اسلامی است و اقتباسی نیست

دکتر طحان‌نظیف: «قانون اساسی» محور تعامل قوا و سند انسجام ملی است

گزارش تصویری حضور دکتر طحان‌نظیف در دانشگاه شهید باهنر کرمان

گزارش تصویری حضور دکتر طحان‌نظیف در دانشگاه الزهرا (س)

فیلم|حضور دکتر طحان نظیف در برنامه «صف اول» به مناسبت سالروز تصویب قانون اساسی