کد خبر: ۸۶۴۶
تاریخ انتشار: ۲۵ تير ۱۴۰۱ - ۱۲:۴۸- 16 July 2022
ویژه‌نامه "ناظر امین"-۱۳/ گفتگوی اختصاصی با ناظمی اردکانی

هجمه‌ها به شورای نگهبان به دلیل ضعف ساختار حزبی کشور است

وزیر اسبق تعاون با بیان اینکه هجمه‌ها به شورای نگهبان به دلیل ضعف ساختار حزبی کشور است، گفت: اگر ساختار حزبی سازماندهی و چند حزب قدرتمند وارد انتخابات شوند و افراد براساس شایستگی‌هایشان از احزاب برآیند و با هم رقابت کنند، شایسته‌ترین فرد انتخاب خواهد شد.

هجمه‌ها به شورای نگهبان به دلیل ضعف ساختار حزبی کشور است

محمد ناظمی اردکانی از فعالان سیاسی و وزیر اسبق تعاون در گفتگو با پایگاه اطلاع‌رسانی شورای نگهبان اظهار داشت: طبق قانون اساسی، وظایف شورای نگهبان تطبیق قوانین عادی با قانون اساسی و شرع، تفسیر قانون اساسی و نظارت بر انتخابات‌هاست. البته در قانون‌های اساسی سایر کشورها هم پیش‌بینی شده که مصوبات مجالس‌شان با قانون‌ اساسی در نهادی بررسی شود.

وی خاطرنشان کرد: وجه تمایز قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران با قانون‌های اساسی سایر کشورها، وجود شورای نگهبان است.

ناظمی اردکانی در خصوص نظارت بر انتخابات‌ها عنوان کرد: در انتخابات‌های مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری چند هزار نفر و در انتخابات ریاست‌جمهوری چند صد نفر داوطلب می‌شوند. بسیاری از این افراد برای نمایندگی و ریاست‌جمهوری نمی‌توانند موثر باشند و باید صلاحیت‌ها و شایستگی‌هایشان بررسی شود.

وی ادامه داد: در این بین ممکن است افرادی صلاحیت داشته باشند و تایید نشوند و افرادی صلاحیت نداشته باشند و تایید شوند. در اذهان عمومی نیز به طور مثال گفته می‌شود که اگر این فرد صلاحیت ریاست‌جمهوری نداشت، چرا تایید شد؟ یا اینکه چرا فلان نفر تایید نشد؟

وی با تاکید بر لزوم تشیکل ساختار حزبی و تقویت تحزب در کشور، تصریح کرد: عرصه رقابت باید چارچوب داشته باشد و در این چارچوب شایسته‌ترین فرد انتخاب شود. اگر ساختار حزبی سازماندهی و چند حزب قدرتمند وارد انتخابات شوند و افراد براساس شایستگی‌هایشان از احزاب برآیند و با هم رقابت کنند، این امر محقق می‌شود.

ناظمی اردکانی با اشاره به هجمه‌های دشمنان به شورای نگهبان عنوان کرد: عمده هجمه‌ها در خصوص نظارت استصوابی است. اگرچه شورای نگهبان در چهار دهه گذشته در برابر این هجمه‌ها ایستاده و در دفاع از حقوق مردم کوتاه نیامده است، اما با اصلاح نظام حزبی می‌توان تا حدودی هجمه‌ها را در نطفه خفه کرد.

وی افزود: البته در همان کشورهایی که منشا دشمنی با شورای نگهبان هستند و از دموکراسی دم می‌زنند، قوانین بسیار سختگیرانه‌تری برای نظارت بر انتخابات‌ها وجود دارد.

این فعال سیاسی درخصوص عملکرد شورای نگهبان در بررسی مصوبات مجلس شورای اسلامی هم بیان داشت: عملکرد شورای نگهبان در این حوزه بسیار خوب بوده و کمترین ایراد وجود داشته است؛ چراکه شورا با کارشناسی دقیق مصوبات را بررسی کرده است.

انتهای پیام/

ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار

وبینار علمی «پیامد‌های تجاوز آمریکا به خاک ایران از منظر حقوق بین‌الملل و حقوق داخلی آمریکا»

اتفاقی که در دفاع مقدس ۱۲ روزه رخ داد یک امداد غیبی بود

غرب در طرح دوگانه‌سازی خود به صخره استوار و قوی به‌نام ملت ایران برخورد کرد

فیلم|حضور دکتر طحان نظیف در برنامه «صف اول» به مناسبت سالروز تاسیس شورای نگهبان

بررسی چالش‌ها و آینده نظام بین‌المللی حقوق بشر توسط استاد دانشگاه دورهام

دکتر طحان‌نظیف: شورای نگهبان به عنوان یک نهاد حاکمیتی مردمی‌ترین نظرات را داشته/ بررسی ۳۵۵۲ مصوبه مجلس از ابتدای تشکیل شورای نگهبان تاکنون/ انتخابات میان‌دوره‌ای مجلس در ۵ حوزه انتخابیه و میان‌دوره‌ای خبرگان در ۳ استان برگزار می‌شود

تقدیر آیت الله شب زنده دار از تدابیر داهیانه رهبر معظم انقلاب و نیرو‌های مسلح در ساعات اولیه جنگ تحمیلی

دکتر پروین: شورای نگهبان مرجع صیانت‌کننده از قانون اساسی است

یادداشت دکتر پروین؛ "شورای نگهبان میان‌دار اسلامیت و قانون‌گرایی"

ابقای اعضای هیئت رئیسه شورای نگهبان برای یک سال آینده

پربازدید ها

طرح «تشدید مجازات جاسوسی و همکاری با رژیم صهیونیستی و کشور‌های متخاصم علیه امنیت و منافع ملی» برای رفع برخی ابهامات به مجلس برگشت داده شد

سه عضو حقوقدان شورای نگهبان انتخاب شدند

ابقای سه تن از فقهای شورای نگهبان

دکتر طحان‌نظیف: ملت ایران مصمم به پیگیری آرمان فلسطین است/ طرح «تشدید مجازات جاسوسی» پس از اصلاح، مجدد بررسی می‌شود

ابقای اعضای هیئت رئیسه شورای نگهبان برای یک سال آینده

ابهامات و ایرادات طرح «تشدید مجازات جاسوسی» قابل رفع است/ دغدغه همه ما تدوین قوانین جامع، دقیق و قابل اجراست/ لایحه سامان‌دهی پهپاد‌های غیرنظامی در حال بررسی است

آیت‌الله جنتی: وظیفه حراست از جمهوریت و اسلامیت نظام بر عهده شورای نگهبان است/قدردانی از رای بالای مجلس به اعضای حقوقدان

برگزاری چهل و یکمین پیش‌نشست همایش بین‌المللی «حقوق ملت و آزادی‌های مشروع» با حضور حقوقدانان برجسته ایران و ایتالیا

ایران از همه ظرفیت‌های حقوقی برای پیگیری و مطالبه خسارات ناشی از تجاوزات اخیر استفاده خواهد کرد

تقدیر آیت‌الله مدرسی یزدی از حضور آگاهانه و پرشور مردم در عزاداری‌های دهه اوّل محرم و هشداری جدی نسبت به توطئه‌های دشمن صهیونی