کد خبر: ۸۷۰۲
تاریخ انتشار: ۰۴ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۰:۵۶- 26 July 2022
آیت‌الله اعرافی:

نگاه‌های امام(ره)، رهبری و مراجع در زمینه هنر گردآوری شوند/ ضرورت ترجمه و تفسیر قرآن به زبان هنر

مدیرحوزه‌های علمیه گفت: مقام معظم رهبری در جلسات خصوصی تاکید داشتند حوزه به هنر توجه داشته باشد، لذا باید به این امر و تاکید مقام معظم رهبری اهتمام داشته باشیم و همچنین می توان در این راستا از این امر مهم الهام گرفت و نگاه‌های امام راحل، رهبری و مراجع در زمینه هنر گردآوری شود.

نگاه‌های امام(ره)، رهبری و مراجع در زمینه هنر گردآوری شوند/ ضرورت ترجمه و تفسیر قرآن به زبان هنر

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شورای نگهبان به نقل از خبرگزاری حوزه، آیت الله اعرافی در دیدار شورای هنر و تبلیغ حوزه های علمیه، گفت: هنر عاشورایی ابعاد و جلوه‌های گوناگون دارد و بخش مهم آن تجلی هنر در قالب شعر و ادب، خطابه و خطبه می باشد که هنرمندان تاریخ به واسطه استمداد از هنر قصه عاشورا را استمرار و پیام آوری آن را محقق داشتند.

وی از نکات مهم تجلی عاشورا در تاریخ را هنر دانست و خاطرنشان ساخت: عاشورا از منظر هنری و منظومه هنری قابل توجه است که در این راستا انواع هنر این حادثه را به خط اهل بیت علیه السلام متصل کرده و در جهت تبیین معارف دین قرار داده است و به کمک انواع هنرها در معماری مقدماتی عاشورا و خلق و پیام آوری آن افزون بر ذخایر ذاتی و معنوی آرایه های هنری بوده که به این قصه جلوه داد است تا در تاریخ ماندگار شود.

عضو فقهای شورای نگهبان، ضمن بیان نگاه‌ها و انتظارات حوزه و هنر ابراز داشت: ما در حوزه، شاهد اقدامات جامعه هنری هستیم که جوان های زیادی در هنرآسمانی و معنوی در جهت خدمت به آرمان های انقلاب دارند، مدیریت حوزه در طیف وسیع آن اهتمامی جدی از سر اعتقاد و باور دارد و همه نهادهای فعال حوزوی را به رسمیت می شناسیم و وظیفه خود می دانیم تا کمک حال آنان در انجام فعالیت های هنریشان باشیم.

وی در ادامه ضمن بیان تاکید مقام معظم رهبری مبنی بر توجه به هنر در حوزه های علمیه، تصریح کرد: مقام معظم رهبری در جلسات خصوصی تاکید داشتند حوزه به هنر توجه داشته باشد، لذا باید به این امر و تاکید مقام معظم رهبری اهتمام داشته باشیم و همچنین می توان در این راستا از این امر مهم الهام گرفت و نگاه های امام راحل، رهبری و مراجع در زمینه هنر گردآوری شود.

جهاد تبیین را بدون بهره گیری از هنر نمی توان عملی کرد

آیت الله اعرافی ابراز داشت: هنر اگرمعنای عام تری ازآن مطرح شود جریان خلقت است و دایره وسیعی را در خود دارد و در معنای جز هنر در قلمروهای زندگی بشر می باشد.

وی در بیان اهمیت هنر در تبیین معارف دینی، گفت: هنری برای عمق بخشی و گفتمان سازی دینی می تواند نقش موثری داشته باشد و همچنین جهاد تبیین را بدون بهره گیری هنر نمی توان عملی کرد و توجه به این امر مهم برای تبیین ارزش های اسلامی و فعال سازی جریان های انقلاب و حوزی بسیار مهم است.

عضو فقهای شورای نگهبان ابراز داشت: آن گاه که هنر در حوزه مطرح می شود مقصود این است که هنر باید در اشکال و رسالت ها و ماموریت های حوزه همراه و راهبری شود و همچنین دایره و خطوط هنر از لحاظ کمی و کیفی قالب و شعر با همین شاخص تبیین معارف دینی در منظومه هنری که در قالب صلح سازش و ضوابط دینی است مطرح می باشد.

وی گفت: نظام جامع هنر کار خوب و ارزشمندی است و پیوست هنر در مجموعه برنامه های حوزه نیازمند راهبری است که می توان با استفاده از رشته ها، پایان نامه ها و مجلات و تدوین متون منابع درسی مواد درسی اندیشه هنری را در آن قرار داد.

هنر در ۱۰۰ سالگی حوزه مورد توجه باشد

آیت الله اعرافی ابراز داشت: در برنامه صدمین سالگرد باز تاسیس حوزه علمیه، برنامه های متعدد و آثار قابل توجهی از جمله ۱۰۰ جلد مورد توجه است و در این راستا نمایشگاه ملی و فرا ملی برگزار خواهد شد که بخش هنر و شوراهای هنری می توانند نقش موثری در آثار و دستاوردهای هنری در صدمین سالگرد حوزه داشته باشند.

مدیر حوزه های علمیه خاطرنشان ساخت: هنرمندان حوزه باید در امتیازات آموزشی و پژوهشی و طرح هدفمندی معیشت و نخبگان و پشتیبانی حوزه جایگاه تعریف شده ای داشته باشند و این طرح با امتیازات آموزشی فعال شده، لذا هنر حوزه را باید به سمت فعالیت های منطبق با رسالت های حوزه جهت داد.

عضو فقهای شورای نگهبان عنوان داشت: باید حوزویان توجه داشته باشند، هنرهایی که در جامعه هنری وجود دارد باید راهبری و در شان حوزه می باشد مورد توجه قرارگیرند و این شورا باید با همه نهاد ها و معاونت ها حوزه تعامل داشته باشد.

وی گفت: برای آشنایی جامع حوزوی با شعر و ادب باید تدبیری شود و این امر ممکن است در مواد درسی گنجانده شود.

آیت الله اعرافی در پایان تاکید کرد: هنر می تواند در زمینه تبیین معارف دینی نقش مهمی را ایفا کند و باید قرآن را حداقل به ۱۰ زبان هنری ترجمه و تفسیر کنیم که با خواندن آن تفسیر آن همراه فیلم و تصویر بیان شود و این امر مهمی است که حوزه باید تلاش کند قرآن را به زبان هنری تفسیر نماید.

انتهای پیام/

ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار

گزارش تصویری جلسه شورای نگهبان ۱۷ بهمن ۱۴۰۳

گزارش تصویری حضور دکتر پروین در همایش «قانون اساسی بزرگ‌ترین دستاورد حقوقی انقلاب اسلامی»

دکتر پروین: قانون اساسی نماد وحدت و وفاق در کشور است/ هیچ نهادی نمی‌تواند برخلاف این قانون عمل کند

گزارش تصویری دیدار دکتر پروین با نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین

دیدار دکتر پروین با نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین

گزارش تصویری بازدید سخنگوی شورای نگهبان از کارخانه صنایع سرگرمی دیجیتال مهوا

دکتر طحان نظیف: پیشرفت‌های حوزه انیمیشن و بازی‌های دیجیتال حاصل اعتماد به جوانان ایرانی است

جانبازان حماسه‌های عاشورای حسینی را زنده کردند

بررسی «طرح اصلاح موادی از قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شورا‌های اسلامی کشور و انتخاب شهرداران و دهیاران» در مجمع مشورتی حقوقی شورای نگهبان

سومین شماره ماهنامه پژوهشکده شورای نگهبان منتشر شد

پربازدید ها

قانون اصلاح نشود انتخابات شورا‌ها سال آینده برگزار می‌شود/ نظر شورای نگهبان درباره میزان تسهیلات ازدواج، «FATF» و ساماندهی استخدام کارکنان دولت

نظر شورای نگهبان درباره آخرین مصوبات مجلس و دولت + جزئیات

نظر شورای نگهبان درباره لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ کل کشور (بخش اول) «سقف منابع عمومی دولت و مفروضات منابع و مصارف»

گزارش تصویری بازدید سخنگوی شورای نگهبان از خبرگزاری میزان

گزارش تصویری جلسه شورای نگهبان ۳ بهمن ۱۴۰۳

پژوهشکده شورای نگهبان و مرکز ملی هوش مصنوعی ایران تفاهمنامه‌ همکاری امضا کردند

توضیحات سخنگوی شورای نگهبان درباره مرحله دوم بررسی لایحه بودجه ۱۴۰۴؛ بیشتر ایرادات برطرف شد/سال آینده انتخابات شورا‌ها برگزار نشود، انتخابات میان‌دوره‌ای هم برگزار نخواهد شد

آمریکا مذاکره را برای مقابله با انقلاب می خواهد/ هشدار درمورد خطر نفوذ

گزارش تصویری نشست خبری دکتر طحان نظیف ۶ بهمن ۱۴۰۳

فیلم|نشست خبری سخنگوی شورای نگهبان ۶ بهمن ۱۴۰۳