کد خبر: ۸۹۱۰
تاریخ انتشار: ۱۲ آذر ۱۴۰۱ - ۱۶:۱۸- 03 December 2022
گفتگو با آیت‌الله رجبی رئیس موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی به مناسبت روز قانون اساسی:

قانون اساسی ایران تنها قانونی در دنیاست که در ۳ مرحله به رای مردم گذاشته شده است

آیت‌الله رجبی گفت: قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران تنها قانونی در دنیاست که در ۳ مرحله به رای مردم گذاشته شده است.

قانون اساسی ایران تنها قانونی در دنیاست که در ۳ مرحله به رای مردم گذاشته شده است

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شورای نگهبان، آیت‌الله محمود رجبی عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم و رئیس هیات ‌امنای موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) درخصوص سالروز تصویب قانون اساسی در گفت‌وگو با پایگاه اطلاع ‌رسانی شورای نگهبان عنوان کرد: قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران یک قانون اساسی عقلانی، منطقی، دینی و علمی است.

وی خاطرنشان کرد: قانون اساسی کشورمان با فرهنگ ملت‌مان به طور کامل هماهنگ و به عبارتی دیگر منطبق است. علاوه بر این، موضوعات «توحید» و «نبوت» نیز به نوعی در قانون اساسی آمده و حقوق اقلیت‌های دینی و مذهبی محترم و محفوظ نگه داشته شده است.

این استاد حوزه و دانشگاه تطبیق قانون اساسی با نیازمندی‌های جامعه و نظام سیاسی را از دیگر ویژگی‌های برجسته این قانون برشمرد و توصیه کرد: هر فردی که در ایران زندگی‌ می‌کند و پیرو هر دین و آیینی‌ که است، اگر به قانون اساسی مراجعه کند، خواهد دید که برای استیفای حقوق همه ایرانیان بستر لازم تدارک دیده شده است.

وی تاکید کرد: همه مردم با هر دین و مذهبی که دارند، طبق قانون اساسی از حقوق مساوی در جامعه برخوردارند.

آیت‌الله رجبی با بیان اینکه طبق قانون اساسی اقلیت‌های دینی می‌توانند مراسم‌های خودشان را به صورت آزاد و قانونی برگزار کنند، تصریح کرد: پیروان سایر ادیان و مذاهب الهی نیز در تعیین سرنوشت کشور خود دخیل هستند؛ شاید در هیچ قانون اساسی دنیا به مانند قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، اینگونه برای اقلیت‌های دینی حقوق شهروندی لحاظ نشده باشد.

وی خاطرنشان کرد: قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران تنها قانونی در دنیاست که در 3 مرحله به رای مردم گذاشته شده است. کسانی که می‌خواستند قانون اساسی را تدوین کنند، توسط مردم انتخاب شدند. قانون اساسی پس از تدوین به رای مردم گذاشته شد. در مرحله بازنویسی و اصلاح نیز به رای مردم گذاشته شد.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم و استاد حوزه و دانشگاه در پایان قانون اساسی ایران را جامع و کامل دانست و گفت: در این قانون ابعاد سیاسی، اجتماعی، امنیتی و حقوقی به صورت دقیق مورد توجه قرار گرفته است و پشتوانه بزرگی برای نظام جمهوری اسلامی و مردم ایران است.

انتهای پیام/

ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار

امام خمینی (ره) سمت درست تاریخ را نشان داد

توئیت دکتر طحان‌نظیف به مناسبت رحلت امام خمینی(ره)

او که آمد و او که رفت!

شورای نگهبان: «حفظ عزت ملی» و «توجه به خواست و اراده مردم» مورد تاکید امام خمینی (ره) و قانون اساسی است

تسلیت دکتر طحان‌نظیف به مناسبت شهادت امام باقر (علیه‌السلام)

دکتر صادقی مقدم: ناظران انتخابات، مدافعان حریم مردم‌سالاری دینی‌اند

امامین انقلاب به مردم اعتماد داشته و دارند/ حمایت از مطالبات کامیون‌داران در همایش حوزوی

از حق استفاده صلح آمیز از انرژی هسته‌ای کوتاه نمی‌آییم

نظام آموزش‌های رشته‌ای یک تحول عظیم است

کنش‌گران اصلی پیام مقام معظم رهبری، خود طلاب هستند

پربازدید ها

بازخوانی مفهومی حقوق ملت و آزادی‌های عمومی در پرتو بینش تمدنی اسلامی-ایرانی

چارچوب‌ها و ارزش‌های حاکم بر آزادی‌های مشروع در منظومه فکری حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای (مدظله‌العالی)

دکتر کدخدایی: آزادی مشروع عامل رشد و تعالی جامعه و مورد تاکید قانون اساسی است

نقش زنان در ایجاد و استمرار تمدن نوین اسلامی در منظومه فکری حضرت آیت‌الله خامنه‌ای (مدظله العالی)

لایحه عضویت دولت ایران در اتحادیه همکاری‌های تأیید صلاحیت آسیا – اقیانوسیه تایید شد

طرح اصلاح جزء (۳) بند «ب» ماده (۱۰۶) قانون برنامه پنجساله هفتم در خصوص برقراری فوق‌العاده خاص تایید شد

حق بر دادخواهی در منظومه فکری حضرت آیت‌الله خامنه‌ای (مدظله‌العالی)

گزارش تصویری جلسه شورای نگهبان ۷ خرداد ۱۴۰۴

آیت‌الله جنتی: خواص جامعه در صحنه‌های سرنوشت‌ساز حضور آگاهانه داشته باشند

پیام رهبر معظم انقلاب فصل نوینی برای حوزه‌های علمیه است