کد خبر: ۸۹۶۹
تاریخ انتشار: ۲۹ آذر ۱۴۰۱ - ۰۹:۰۵- 20 December 2022
آیت‌الله خاتمی:

پژوهشگران سرمایه‌های محیط‌های علمی هستند

عضو شورای عالی حوزه‌های علمیه اظهار کرد: پژوهشگران سرمایه های محیط های علمی هستند و اگر آن ها را از مراکز علمی بگیریم، دیگر چیزی ندارند.

پژوهشگران سرمایه‌های محیط‌های علمی هستند

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شورای نگهبان به نقل از خبرگزاری حوزه، آیت‌الله سید احمد خاتمی در آیین اختتامیه هفته پژوهش و هشتمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی و فناوری دفتر تبلیغات اسلامی اظهار داشت: پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی دفتر تبلیغات اسلامی نزدیک به ۴۰ سال است که مشغول به خدمت می باشد؛ خوشبختانه این پژوهشگاه تا هزار و ۵۷۰ اثر علمی را تولید کرده که حجم عظیمی از تلاش را نشان می دهد.

وی افزود: پژوهشگران سرمایه های محیط های علمی هستند و اگر آن ها را از مراکز علمی بگیریم، دیگر چیزی ندارند.

عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری خاطرنشان کرد: جهاد در فرهنگ ما تلاش در راه خداست؛ این تلاش گاهی در عرصه نظامی است که می شود قتال و گاهی در عرصه علمی است و گاهی در عرصه تبیین می باشد. آنچه پژوهشگران دارند، جهاد ارزشمند علمی است.

وی، نیازمحوری را از لوازم پژوهش دانست و گفت: تحقیقات کم فایده و بی فایده هیچ گاه به اندازه پژوهش های نیازمحور ارزشمند نیستند.

آیت‌الله خاتمی، ارجاعات به کتب اصلی را یکی دیگر از ویژگی های پژوهش موفق برشمرد و تصریح کرد: پژوهش نباید به صورت کلیشه ای و سفارشی باشد؛ باید دست پژوهشگر را باز گذاشت تا به هر نتیجه علمی و مستدلی که می تواند برسد.

وی با اشاره به اهمیت تجلیل از پژوهشگران برتر افزود: نباید از کنار فعالیت های چنین پژوهشگرانی به آسانی گذشت؛ تجلیل از پژوهشگران برتر کار بسیار خوبی است.

عضو مجلس خبرگان رهبری در ادامه، به ارائه چند پیشنهاد تحقیقی به پژوهشگران پرداخت و بیان داشت: پژوهش در مورد کتاب اصول کافی بسیار مغفول مانده است. پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی می تواند تحقیق در مورد اصول کافی را به عنوان یک کار کلان در دستور کار خود قرار دهد. نسل امروز ما باید این کتاب گرانسنگ را بشناسند.

عضو فقهای شورای نگهبان گفت: پرداختن به کتاب هایی که در مورد اصحاب پیغمبر اکرم(ص) و ائمه اطهار(ع) نوشته شده اند، از دیگر اولویت های پژوهشی حال حاضر است. لازم است در این رابطه یک موسوعه نوشته شود تا اطلاعات مرتبط با اصحاب پیامبر(ع) و ائمه(ع) به صورت یکجا در دسترس محققین قرار گیرد.

آیت‌الله خاتمی اظهار کرد: عده ای می گویند حوزه های علمیه چه کاری کرده اند؟ این در حالی است که کتاب ها و مقالات بسیاری در عرصه علوم انسانی توسط حوزویان به نگارش درآمده است.

وی در پایان با تأکید بر لزوم کار تحقیقی کلان و گروهی روی کتاب بحارالانوار به عنوان سومین پیشنهاد پژوهشی، اظهار داشت: متأسفانه آن گونه که باید تاکنون روی این کتاب مهم تشیع کار نشده است. می بایست تحقیق قابل عرضه و در خوری در قالب گروه های تخصصی مختلف روی این کتاب انجام شود. متأسفانه تحقیقاتی که تاکنون روی این کتاب شده معدود و به صورت فردی بوده است.

انتهای پیام/

ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار

گزارش تصویری بازدید دکتر مولابیگی از نمایشگاه کتاب تهران

دکتر مولابیگی در نمایشگاه کتاب تهران حضور یافت/ بازدید از غرفه‌ها و گفت‌و‌گو با ناشران و اهالی کتاب

فیلم| بازدید دکتر طحان نظیف از نمایشگاه «به گزارش تهران تایمز...»

گزارش تصویری بازدید سخنگوی شورای نگهبان از نمایشگاه «به گزارش تهران تایمز...»

دکتر طحان‌نظیف از نمایشگاه «به گزارش تهران تایمز» بازدید کرد/ بازخوانی نقش آیت‌الله جنتی در ماندگاری یک روزنامه انگلیسی‌زبان

آقای سخنگو در نمایشگاه کتاب هم خواستار مطالعه قانون اساسی شد/ روایتی از گشت و گذار ۵ ساعته در غرفه‌ها؛ از حضور در یک رونمایی کتاب تا گفت‌و‌گو با مردم و رسانه‌ای‌ها

گزارش تصویری بازدید سخنگوی شورای نگهبان از نمایشگاه کتاب تهران

دکتر صادقی‌مقدم: طرح برگزاری همزمان انتخابات‌های مجلس و ریاست‌جمهوری در دست بررسی است

کتاب نظارت اساسی تطبیقی به نمایشگاه کتاب رسید

اجرای برنامه پنج‌ساله دوم حوزه‌های علمیه براساس پیام تاریخی رهبر معظم انقلاب

پربازدید ها

دکتر صادقی‌مقدم: انتخابات میان‌دوره‌ای مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری همزمان با انتخابات شورا‌ها در اردیبهشت ۱۴۰۵ برگزار می‌شود

دکتر پروین: تقویت شورا‌ها به معنای گسترش دموکراسی مشارکتی است

گزارش تصویری جلسه شورای نگهبان ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۴

آیت‌الله جنتی: حادثه بندر شهید رجایی همه را داغدار کرد؛ همدلی مردم ایران تحسین برانگیز بود/ بدون اغماض با هرگونه قصور و تقصیری در این باره برخورد شود

برگزاری پنجمین پیش‌نشست همایش بین‌المللی «حقوق ملت و آزادی‌های مشروع»

بررسی اصلاحات مجلس شورای اسلامی بر «طرح مالیات بر سوداگری و سفته‌بازی» در مجمع مشورتی حقوقی شورای نگهبان

دکتر طحان‌نظیف: زیرساخت نظامات مختلف مبتنی بر شریعت در حوزه‌های علمیه فراهم می‌شود/ ظرفیت‌سازی و پرورش نیرو‌های کارآمد متناسب با رسالت انقلابی وظیفه امروز حوزه است

پیام سخنگوی شورای نگهبان به مناسبت میلاد حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها و روز دختر

گزارش تصویری حضور دکتر طحان‌نظیف در همایش «دادرسی اساسی و قانون‌گذاری»

دادرسی اساسی فرآیند صیانت از حاکمیت قانون اساسی در عرصه عمل است