به گزارش پایگاه اطلاعرسانی شورای نگهبان، دکتر عباسعلی کدخدایی عضو حقوقدان شورای نگهبان و رئیس پژوهشکده شورای نگهبان در آیین اختتامیه رویداد رقابت ایدهنگاری الزامات حقوقی تجمعات و اعتراضات در نظام جمهوری اسلامی که صبح امروز (سهشنبه ۲۵ بهمن ۱۴۰۱) در دانشکده مدیریت و اقتصاد دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد، با تقدیر و تشکر از دستاندرکاران برگزاری این رویداد و نخبگان و محققان گفت: از هیات محترم داوران که نظرات را هم بررسی کردند تشکر میکنم.
وی در ادامه از دانشگاه صنعتی شریف و رئیس این دانشگاه و همکارانش هم که فرصت برگزاری این رویداد را به جوانان پژوهشکده شورای نگهبان دادند تشکر کرد و عنوان کرد: این دانشگاه همکاریهای بسیاری با پژوهشکده شورای نگهبان داشته است.
این عضو حقوقدان شورای نگهبان در بخش دیگری از سخنانش اظهار داشت: در بسیاری از مباحث هنوز در حوزه قانونگذاری و شناسایی موضوعاتی که نیازمند قانونگذاری است در مراحل ابتدایی قرار داریم.
وی افزود: متاسفانه هنوز بدنههای کارشناسی با مراجع قانونگذاری ارتباط وسیعی پیدا نکردهاند و نظرات مردم نیز کمتر دیده میشود.
دکتر کدخدایی با اشاره به ساز و کارهایی که در کشورهای دیگر اندیشیده شده است، بیان داشت: نظامات مختلف برنامههای ویژهتر دارند و نظرات مردم را دریافت و سپس اقدام به قانونگذاری میکنند.
وی خاطرنشان کرد: ایده پژوهشکده این بوده در مورد تجمعات و اعتراضات و دیگر موارد که نیازمند ایدهپردازی و طرح هستیم، مورد توجه و کنکاش قرار بدهیم؛ این موضوعات هم برای مردم و هم برای مسئولان مهم است.
رئیس پژوهشکده شورای نگهبان با بیان اینکه متاسفانه این قبیل رویدادهای علمی کم در کشور برگزار میشود، گفت: این قبیل اتفاقات علمی باید بیشتر شود تا بحثهای بیشتری ارائه و بحثها کارشناسیتر شود تا قانونگذاران در نهایت قانون خوبی تصویب کنند.
وی در ادامه با اشاره به اصول ۸، ۹، ۲۴، ۲۵ و ۲۶ قانون اساسی که در رابطه با آزادی و اعتراض است، عنوان کرد: با برگزاری این مراسمها و ایدهپردازیها میتوان گامهای مهمی برای عملی شدن این قوانین برداشت.
دکتر کدخدایی همچنین این نکته را هم بیان کرد: ایدههایی که ارائه میشود باید قابلیت اجرا داشته باشد. آرمانها در قالب اصول قانون اساسی بیان شده است و باید ذیل قانون اساسی ایدههای عملی ارائه داد.
وی در پایان تاکید کرد: قطعا برگزاری این رویدادها برای آینده کشور و عبور از مشکلات در حوزههای قانونگذاری و حکمرانی موثر خواهد بود.
انتهای پیام/