کد خبر: ۹۱۳۷
تاریخ انتشار: ۳۰ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۰:۲۴- 19 February 2023
آیت‌الله اعرافی:

منابع و مصادر علوم اسلامی باید به صورت دسترسی آزاد ارائه شوند

مدیرحوزه‌های علمیه گفت: تمام دستگاه های فعال در حوزه علوم اسلامی می بایست منابع و مصادر خود را به صورت رایگان، عمومی و با تنوع بسترهای نرم افزاری ارائه کنند.

منابع و مصادر علوم اسلامی باید به صورت دسترسی آزاد ارائه شوند

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شورای نگهبان به نقل از خبرگزاری حوزه، آیت‌الله علیرضا اعرافی، مدیر حوزه‌های علمیه در اولین گردهمایی ملی هوش مصنوعی و علوم انسانی در سخنانی نکات مهمی را پیرامون این دانش به‌روز بیان کرد و افزود: در ابتدا جای دارد که از مدیران و پژوهشگران کلان‌پروژه و روحیه چشم‌گیر صرفه‌جویی سازمانی و تمامی نهادها و دستگاه‌هایی که به نحوی مساعدت یا همراهی یا مساهمت داشته‌اند تقدیر و تشکر داشته باشم.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با تأکید بر سیاست دستری آزاد به اطلاعات افزود: از همه دستگاه‌های فعال در این حوزه انتظار می رود، برای اختیارگذاری محصولات به نحو رایگان، عمومی و با تنوع بسترهای نرم‌افزاری به‌ویژه در منابع و مصادر اصلی علوم اسلامی اهتمام داشته باشند.

آیت‌الله اعرافی با بیان اینکه از همه نهادهای عالی و مؤسسات حوزوی و مراکز دانشگاهی برای همکاری در این طرح بزرگ دعوت می شود، بیان داشت: باید با فراخوانی، جامعه حوزوی از طلاب، فضلا، اساتید و پژوهشگران حوزه و نیز دانشجویان و اساتید دانشگاه برای بهره‌گیری از این ظرفیت‌ها و نقد و نظر و پیشنهاد برای ارتقاء آن‌ها برای کیفی شدن محصولات استفاده کرد.

عضو شورای عالی حوزه های علمیه ادامه داد: مرکز مدیریت حوزه برای همکاری و هم‌افزایی در این زمینه در چارچوب رهنمودهای رهبر معظم انقلاب و نظرات مراجع عظام تقلید و سیاست‌گذاری‌های شورای عالی حوزه آمادگی لازم را دارد و این حرکت به‌عنوان نمادی از تعامل علم و دین و حوزه و دانشگاه و تأکید بر استمرار و ارتقاء آن خواهد بود.

آیت‌الله اعرافی، با اشاره به ده‌ها محور تحول یکصد سال اول باز تأسیس حوزه علمیه قم از جمله بهره‌گیری از فناوریهای نوین و گامهای آغازین در بهره‌گیری از هوش مصنوعی گفت: انتظار نقش‌آفرینی تحول‌آفرین هوش مصنوعی در تحولات آغاز سده دوم بازتأسیس حوزه مورد توجه جدی قرار گرفته است و انتظار می رود توجه حداکثری به ارزش‌های دینی و اصالت، سنت‌ها و شئون حوزوی و لزوم به‌کارگیری نهایت دقت و مراقبت توسط محققان و پژوهشگران در تحقیقات و تولیدات وجود داشته باشد.

امام جمعه قم اظهار کرد: امروزه ضرورت دارد، توجه بشر به معارف اسلامی به‌ویژه در حوزه معرفةالنفس برای جهت‌گیری صحیح تمدنی فناوری و حسن عاقبت بشر با نگاه فناورانه هوشمند بعنوان آغاز یک حرکت ماندگار و باقیات الصالحات تمدنی و شرایط تحقق آن، صورت پذیرد.

وی گفت: دو فصل تأثیرپذیری و تأثیرگذاری علوم دینی و هوش مصنوعی بر یکدیگر و محورهای این تأثیر، تأثر، افاده و استفاده میان آن‌ها باید مورد توجه قرار گیرد و توجه به هوش مصنوعی و علوم اسلامی در سه سطح (الف) معارف اسلامی و تبیین، ترویج، گفتمان‌سازی و پیاده‌سازی در آن؛ (ب) حوزه علوم اسلامی و پژوهش‌های مرتبط با آن و (ج) حوزه تحلیل منابع و مصادر اسلامی شامل کتاب و سنت باید در دستور کار قرار داشته باشد.

آیت‌الله اعرافی اذعان کرد: امروز نقش هوش مصنوعی در توسعه مرزهای علوم اسلامی علاوه بر نقش آن در کمک به تسریع و تدقیق تولید علم در مرزهای موجود بر کسی پوشیده نیست و نفی هرگونه نگاه جانشینی هوش مصنوعی و فرآیند اجتهاد و تحقیق در علوم اسلامی و تأکید بر نقش دستیاری این فناوری برای فقها و متفکران علوم اسلامی باید در عمل نمایان باشد.

انتهای پیام/

ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار

آیت‌الله جنتی: سواستفاده رژیم‌صهیونیستی از وضعیت این روزهای سوریه جنایت بزرگی است/ آمریکا و هم‌پیمانانش باید پاسخگو باشند

آیت‌الله یزدی از ابتدای نهضت اسلامی نقش مهمی در روشنگری‌ها داشت/ در مقابل انحرافات و جریان نفوذ فریاد می‌کشید

باید نسبت به رعایت احکام دین تعصب داشته باشیم/مرکز تحقیقات اسلامی مجلس با رسیدن به نقطه مطلوب، الگوی خوبی برای جهان اسلام خواهد بود

بررسی لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ کل کشور در مجمع مشورتی حقوقی شورای نگهبان

جدیدترین آثار پژوهشکده شورای نگهبان منتشر شد

فیلم|حضور دکتر طحان‌نظیف در نشست علمی «حقوق ملت در قانون اساسی» در دانشگاه شهید باهنر

دکتر طحان نظیف: جریان دانشجویی همواره در تحولات اجتماعی ایران حضور موثر داشته/ قانون اساسی ترسیم کننده آرمان‌های جنبش دانشجویی است

سخنان آیت‌الله مدرسی یزدی پیرامون برخی مسائل روز

عَلَم مبارزه با استکبار از دست دانشجویان نمی‌افتد

نخستین شماره ماهنامه خبری پژوهشی پژوهشکده شورای نگهبان منتشر شد

پربازدید ها

سومین دوره آزمون ملی قانون اساسی برگزار می‌شود

آزمون ملی قانون اساسی چیست؟

«حتی اعدام هم برای اینها کم است»

الزامات و بایسته‌های اصلاح ساختار بودجه

برگزاری نشست علمی«لایحه بودجه ۱۴۰۴ و پی‌ریزی اقتصاد صحیح و عادلانه» در پژوهشکده شورای نگهبان

نشست علمی«ظرفیت‌های شورای نگهبان و هیأت عالی نظارت بر حسن اجرای سیاست‌های کلی نظام در اصلاح ساختار بودجه با نگاهی بر لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ کل کشور»

دکتر مولابیگی: قانون اساسی کشورمان مبتنی بر جهان‌بینی اسلامی است و اقتباسی نیست

دکتر طحان‌نظیف: «قانون اساسی» محور تعامل قوا و سند انسجام ملی است

گزارش تصویری حضور دکتر طحان‌نظیف در دانشگاه شهید باهنر کرمان

گزارش تصویری حضور دکتر طحان‌نظیف در دانشگاه الزهرا (س)