کد خبر: ۹۳۵۷
تاریخ انتشار: ۰۴ تير ۱۴۰۲ - ۲۱:۳۲- 25 June 2023
دکتر پروین در مصاحبه با «رادیو گفتگو» :

شهروندان و صاحب نظران می‌توانند پیشنهاداتشان را به شورای نگهبان ارائه کنند/"قانون" مبنای کار ما در حوزه نظارت بر انتخابات است

عضو حقوقدان شورای نگهبان گفت: شهروندان و صاحب‌نظران می‌توانند دیدگاه‌ها و پیشنهاداتشان را ارائه کنند و این شورا گوش شنوایی برای شنیدن نظرات دلسوزان و دغدغه‌مندان در چهارچوب قانون را دارد.

شهروندان و صاحب نظران می‌توانند پیشنهاداتشان را به شورای نگهبان ارائه کنند/

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی شورای نگهبان، دکتر خیرالله پروین عضو حقوقدان شورای نگهبان در مصاحبه با برنامه «رویداد» رادیو گفتگو درباره مطرح شدن برخی پیشنهادها به شورای نگهبان برای معرفی زودتر افراد حائز صلاحیت برای انتخابات اظهار داشت: ساز و کارهای شورای نگهبان براساس قانون است. وی افزود: این شورا هر آنچه را که قانون مقرر کرده باشد، انجام می‌دهد و چیزی خارج از قانون و مقررات دنبال نمی‌کند.

دکتر پروین با ذکر مجدد اینکه شورای نگهبان همواره در چارچوب ضوابط، مقررات و صلاحیت‌هایش عمل می‌کند، گفت: موضوع «انتخابات» نیز بدین‌گونه است و شورای نگهبان براساس قانون انتخابات عمل می‌کند.

این عضو حقوقدان شورای نگهبان البته این نکته را هم بیان کرد که شهروندان و صاحب‌نظران می‌توانند دیدگاه‌ها و پیشنهاداتشان را ارائه کنند و این شورا گوش شنوایی برای شنیدن نظرات دلسوزان و دغدغه‌مندان در چهارچوب قانون را دارد.

وی با اشاره به مصوبه «اصلاح قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی» که چندی پیش در مجلس به تصویب رسید و به شورای نگهبان ارسال شد، اظهار داشت: شورای نگهبان این مصوبه را بر اساس موازین شرع و اصول قانون اساسی مورد بررسی قرار داده تا مغایرتی نداشته باشد و نظرات خود را به مجلس ارسال نموده تا اقدام قانونی توسط مجلس محترم برای اصلاح آن صورت پذیرد.

این عضو هیات علمی دانشگاه تهران با بیان اینکه هر مصوبه‌ای باید با سیاست‌های کلی نیز هم تطبیق داده شود، عنوان کرد: از این رو این مصوبه به مجمع تشخیص مصلحت نظام و هیات عالی نظارت بر حُسن اجرای سیاست‌های کلی نظام نیز ارسال شد.

وی افزود: این مصوبه می‌بایست با سیاست‌های کلی قانون‌گذاری و سیاست‌های کلی انتخابات ابلاغی رهبر معظم انقلاب در سال ۱۳۹۵، تطبیق داده شود. و چنانچه ایراداتی از سوی این هیات اعلام شود به مجلس شورای اسلامی منعکس می‌شود و اکنون پس از انجام اصلاحات توسط مجلس منتظر اعلام نظر این هیات هستند.

دکتر پروین خاطرنشان کرد: اگر این مصوبه در موعد مقرر به قانون تبدیل شود، مبنای عمل و اجرا قرار می‌گیرد و شورای نگهبان نیز نظارت بر انتخابات را براساس قانون جدید انتخابات مجلس شورای اسلامی انجام خواهد داد.

انتهای پیام/

ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار

روزی تاریخی و ذخیره‌ای برای مقاومت

راز محبوبیت جریان مقاومت

حضور دکتر طحان نظیف در مراسم تشییع پیکر شهید سیدحسن نصرالله

حوزه علمیه پای عهد خود با مقاومت سرافراز ایستاده است / «انّا علی العهد» شعار همیشگی حوزویان

کرسی ترویجی با موضوع «در جست‌و‌جوی نظریه قانونگذاری در نظام جمهوری اسلامی ایران»

دوره تخصصی آکادمی زمستانه پژوهش حقوقی برگزار شد

گزارش تصویری حضور دکتر طحان‌نظیف در همایش توجیهی – بصیرتی جهاد تبیین

دکتر طحان‌نظیف: دشمنی استکبار با اهداف و ارزش‌های مندرج در قانون اساسی است/ همه باید برای تحقق اصول این قانون تلاش کنند

بنیان‌های فلسفی هوش مصنوعی

جمهوری اسلامی ایران امروز به عنوان الگوی مردم‌سالاری دینی در جهان مطرح است

پربازدید ها

بررسی مصوبه اصلاح قانون انتخابات شوراها همچنان ادامه دارد

مصوبه تعویق ۶ ماهه انتخابات شورا‌ها ابهاماتی دارد

دکتر پروین: بسیاری از مشکلات با عمل به قانون رفع خواهد شد/ صلاحیت‌ها و وظایف همه دستگاه‌ها و نهادها در قانون مشخص است

دکتر طحان‌نظیف: تطبیق مصوبات مجلس با شرع و قانون اساسی به پاسداری از حقوق مردم انجامیده است

گزارش تصویری حضور دکتر طحان نظیف در نشست علمی «چالش‌های قانونگذاری در ایران»

بیانیه آیت‌الله مدرسی یزدی در قدردانی از راهپیمایی باشکوه یوم الله ۲۲ بهمن

گزارش تصویری جلسه شورای نگهبان ۲۴ بهمن ۱۴۰۳

آیت‌الله جنتی: قدردانی از حضور آگاهانه و پرشور مردم در راهپیمایی ۲۲ بهمن/ امیدواری به نصرت حق از ویژگی‌های منتظران ظهور است

طرح اصلاح موادی از قانون نظارت مجلس بر رفتار نمایندگان تایید شد

حضور پرشور مردم در راهپیمایی ۲۲ بهمن پاسخ دندان شکنی به دشمنان نظام است