کد خبر: ۹۳۶۰
تاریخ انتشار: ۰۵ تير ۱۴۰۲ - ۱۲:۱۷- 26 June 2023
آیت‌الله حسینی خراسانی تاکید کرد:

بررسی کاستی‌ها و مشکلات حوزه برای دست‌یابی به اهداف

عضو فقهای شورای نگهبان گفت: باید ببینیم در مسیر اهداف حوزه و معرفی آن به جوانان، چه کرده و چقدر موفق بوده‌ایم؟ و نیز ببینیم کاستی‌ها و توقف‌ها کجاست تا در راستای پیشرفت و گسترش هرچه بیشتر آن قدم‌های محکم و استوار برداریم.

بررسی کاستی‌ها و مشکلات حوزه برای دست‌یابی به اهداف

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شورای نگهبان به نقل از خبرگزاری حوزه از یزد، آیت‌الله سید احمد حسینی خراسانی از فقهای شورای نگهبان روز یکشنبه (۴ تیر ۱۴۰۲) ضمن بازدید از مدرسه علمیه عبد الرحیم خان، با مسئولین حوزه علمیه استان یزد نیز دیدار کرد.

نماینده خراسان رضوی در مجلس خبرگان رهبری، با اشاره به آیه ۱۲۲ سوره مبارکه توبه، "و (هنگامی که رسول فرمان خروج برای جنگ دهد) نباید مؤمنان همگی بیرون روند (و رسول را تنها گذارند) پس چرا از هر طایفه‌ای جمعی برای جنگ و گروهی نزد رسول برای آموختن علم دین مهیا نباشند تا قوم خود را چون به نزدشان بازگشتند بیم رسانند، باشد که (از نافرمانی خدا) حذر کنند"، اظهار داشت: این آیه به اصل فلسفه وجودی یک پدیده مبارک به نام حوزه علمیه اشاره می‌کند.

وی افزود: لازم نیست همه به حوزه علمیه برای تحصیل علم هجرت کنند، چون اگر این اتفاق بیافتد نظام دچار اختلال می‌شود، کار و کاسبی‌ها، داد و ستدها، صنعت‌ها، دامداری‌ها، کشاورزی‌ها و کارخانجات تعطیل خواهد شد و ثانیا هجرت برای فراگیری این علوم جزو واجبات کفائیه هست نه واجبات عینیه، جزو واجبات نظامیه است نه واجبات عبادیه و لذا اگر کسی قیام کرد، از بقیه این مهم ساقط می‌شود و قیام همه به این امر یک تالی فاسد عقلی نیز دارد که جامعه تعطیل می‌شود، بنابراین عده‌ای باید باشند که زندگی و دنیا را اداره کنند و عده‌ای هم بروند برای درس خواندن.

آیت‌الله حسینی خراسانی، با طرح این سؤال که چه کسانی باید برای کسب علم بروند، آیا به قید قرعه انتخاب شوند؟ یا اتفاقی انتخاب شوند؟، گفت: با شناسایی نیروهای مستعد این امر و فراخوان دادن برای جذب و گزینش نیروهایی که به درد این کار می‌خورند، این کار باید انجام شود.

وی ادامه داد: شاید کسانی باشند که استعداد داشته باشند، اما علاقه شان به سمت دیگری باشند، بنابراین آنها باید از بین افراد سالم در دینداری، تقوا و ادب شناسایی شوند و برای هر یک از این موارد امتیازی در نظر گرفته شود و هر کس امتیاز بالایی کسب کرد برای تفقه در دین جذب شود.

وی تصریح کرد: دین به قول امروزی‌ها یک بسته است، دین و فقه به معنای از طهارت تا دیات نیست، فقه به معنای واجبات و محرمات، مستحبات و مکروهات و مباهات در اعمال فردیه و عملیه نیست، بلکه دین از مسائل معرفتی، اعتقادی گرفته تا مسائل فقهی و مسائل اخلاقی، اجتماعی، سیاسی است.

آیت‌الله حسینی خراسانی تأکید کرد: کسانی که با هدف تفقه در دین وارد حوزه می‌شوند، پس از اینکه در دین فقیه شدند، برای ساختن جامعه و قوم خود رجعت می‌کنند.

وی ادامه داد: این ماهیت و اساس حوزه‌های علمیه است و حال باید ببینیم در این مسیر چه کرده و چقدر موفق بوده‌ایم؟ و نیز ببینیم کاستی‌ها و توقف‌ها کجاست تا در راستای پیشرفت و گسترش هرچه بیشتر آن قدم‌های محکم و استوار برداریم.

انتهای پیام/

ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار

مبانی نظرات شورای نگهبان در خصوص مصوبات و استفساریه‌‏های سال ۱۳۹۵ منتشر شد

منطقه خاورمیانه مدیون فداکاری ‌سردار سلیمانی است

تاکید آیت‌الله خاتمی بر گسترش فرهنگ عدالت در جامعه/جبهه مقاومت دشمن را زیرپا لگدمال می‌کند

مبارزه با تروریسم و دفاع از مردم منطقه، همراستا با قواعد بین‌المللی

شهید سلیمانی برای بسیاری از آزادی‌خواهان جهان الهام‌بخش است

توئیت دکتر طحان‌نظیف در رثای سردار شهید حاج قاسم سلیمانی

مجموعه نظریات فقهی شورای نگهبان در پاسخ به استعلامات دیوان عدالت اداری (۱۳۹۷-۱۳۹۹) منتشر شد

گزارش تصویری جلسه شورای نگهبان ۱۲ دی ۱۴۰۳

آیت‌الله جنتی: ترور سردار سلیمانی دروغ بودن شعارهای صلح‌جویانه آمریکا را اثبات کرد/ مقاومت به مکتب جهانی تبدیل شده است

گزارش تصویری جلسه شورای نگهبان ۱۱ دی ۱۴۰۳

پربازدید ها

دکتر کدخدایی: قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران دولت مدرن را بر اساس آموزه‌های اسلامی پیش‌بینی کرده است

آیت‌الله شاهرودی جایگاهی را بالاتر از کارگزاری در نظام اسلامی نمی‌دانست

دکتر طحان نظیف: قانون اساسی زمینه حکمرانی اسلامی را در ایران فراهم کرد

نقض آشکار حاکمیت سوریه توسط رژیم صهیونیستی و حقوق بین‌الملل

حضور رییس کمیسیون تلفیق لایحه بودجه درجلسه مجمع مشورتی حقوقی شورای نگهبان

تاکید آیت‌الله اعرافی بر گشودن گره‌های ذهنی جوانان / حضرت زهرا (س) مرجعیت معرفتی و دانشی داشتند

نظام‌های انتخاباتی معاصر در دنیا نیاز به پوست اندازی دارند

پژوهش در رأس سنت‌های کارآمد حوزوی قرار دارد

دکتر طحان‌نظیف: مشارکت به عوامل مختلفی برمی‌گردد اما همواره برای شورای نگهبان اهمیت داشته است/ ناظران انتخاباتی می‌توانند در جهاد تبیین و اصلاح فرهنگ انتخاباتی نقش‌آفرین باشند

اساسنامه صندوق توسعه شبکه تار (فیبر) نوری تایید شد