کد خبر: ۹۸۷۸
تاریخ انتشار: ۳۰ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۲:۱۸- 19 February 2024

دکتر کدخدایی: باور به نقش مردم در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران نهادینه شده است

رئیس پژوهشکده شورای نگهبان باور به نقش مردم را امری نهادینه شده در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران دانست که برای تحقق آن سازوکار تعریف شده است.

دکتر کدخدایی: باور به نقش مردم در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران نهادینه شده است

به گزارش پایگاه اطلاع شورای نگهبان، دکتر کدخدایی، عضو حقوقدان و رییس پژوهشکده شورای نگهبان که در جمع فرماندهان و مسئولین عقیدتی-سیاسی پدافند هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران سخن می‌گفت ضمن تبریک فرارسیدن ایام و اعیاد پربرکت ماه شعبان، به نقش مردم در شکل‌گیری و استمرار نظام جمهوری اسلامی ایران اشاره کرد و اساس نظام جمهوری اسلامی ایران را چه در قانون اساسی و چه در فرمایشات و سیره رهبران انقلاب، اتکاء به مردم دانست.

این عضو حقوقدان شورای نگهبان در ادامه به تبیین مختصات نظام مردم‌سالاری دینی پرداخت و گفت: باور به ضرورت تاثیرگذاری مردم برخاسته از مبانی اعتقادی ماست و به همین دلیل نقش مردم در نظام جمهوری اسلامی ایران یک نقش تزیینی نیست.

رییس پژوهشکده شورای نگهبان سپس درباره جایگاه جمهوریت و اسلامیت نظام در قانون اساسی گفت اسلامیت نظام در اصل چهارم متبلور شده است که مقرر می دارد «کلیه‏ قوانین‏ و مقررات‏ مدنی‏، جزایی‏، مالی‏، اقتصادی‏، اداری‏، فرهنگی‏، نظامی‏، سیاسی‏ و غیر اینها باید بر اساس‏ موازین‏ اسلامی‏ باشد» و بر جمهوریت نظام جمهوری اسلامی ایران نیز در اصل ششم قانون اساسی تاکید شده که مقرر می دارد « در جمهوری‏ اسلامی‏ ایران‏ امور کشور باید به‏ اتکاء آراء عمومی‏ اداره‏ شود از راه‏ انتخابات».

دکتر کدخدایی: باور به نقش مردم در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران نهادینه شده است

دکتر کدخدایی در ادامه با تاکید بر اینکه کسی نمی‌تواند منکر نارسایی‌ها و مشکلات در کشور شود گفت: البته نباید دستاوردهای مهم انقلاب اسلامی را نیز نادیده بگیریم که از جمله مهم ترین این دستاوردها استقلال کشور و آزادی‌ است که در کنار حکومت اسلامی از مطالبات اصلی مردم در مبارزات انقلابی بود و بحمدالله به لحاظ تحقق این دستاوردها نظام جمهوری اسلامی ایران موفقیت‌های چشمگیری داشته است که ثمره مجاهدت‌های مجاهدان و خون شهدای گرانقدر است.

عضو حقوقدان شورای نگهبان در خاتمه با اشاره به انتخابات پیش رو و اهمیت مشارکت مردم در آن گفت: دشمنان مردم ایران پس از پیروزی انقلاب اسلامی هیچگاه عداوت با نظام جمهوری اسلامی ایران را کنار نگذاشته‌اند و در این عرصه نیز تمام توان خود را به کار گرفته‌اند که با دلسرد کردن مردم، مانع تحقق مشارکت پرشور مردم در انتخابات شوند و این در حالی است که شرکت در انتخابات، روش بهره‌مندی مردم از حق تعیین سرنوشت است و ان شاءالله مردم آگاه ایران اسلامی با مشارکت پرشور در انتخابات این توطئه دشمنان را نیز ناکام خواهند گذاشت و با انتخابی برخاسته از بصیرت، زمینه حل مشکلات کشور را فراهم خواهند کرد.

انتهای پیام/

ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار

توییت دکتر طحان نظیف به مناسبت روز جمهوری اسلامی

بیانیه شورای نگهبان به مناسبت ۱۲ فروردین روز جمهوری اسلامی

بازدید سخنگوی شورای نگهبان از بیمارستان خیریه بیماران سرطانی امام حسن مجتبی (ع)

تبریک دکتر طحان‌نظیف به‌مناسبت عید سعید فطر

همدستی غرب در جنایت‌های رژیم صهیونیستی و بحران مشروعیت نظم بین‌المللی

ایران اسلامی تا آخر در کنار مردم فلسطین ایستاده است

پیام روز قدس به بیگانگان عظمت و شکوه ملت ایران و محور مقاومت است

حضور پرشور مردم در راهپیمایی توطئه دشمنان را خنثی کرد

فلسطین و مقاومت نیازمند حمایت همه‌جانبه ملت‌های مسلمان و آزادی‌خواه‌ست

فیلم|حضور دکتر طحان نظیف در جلسه ستاد ملی خدمات یکپارچه هلال‌احمر

پربازدید ها

انتخابات، تجلی عملی جایگاه مردم در جمهوری اسلامی‌

پالایش نفس و رسیدن به لقاءالله با بهره‌برداری از ضیافت الهی

سرمایه گذاری برای تولید، ترجمان اصول اقتصادی قانون اساسی است

حضور سخنگوی شورای نگهبان در ستاد نوروزی هلال‌احمر/ قدردانی از عملکرد هلال‌احمر در حوزه حقوق بشردوستانه

مبارزه با فقر و حل مشکلات معیشتی مردم سفارش دین است/ دولت برای رفع موانع تولید و سرمایه‌گذاری تلاش کند

فلسطین و مقاومت نیازمند حمایت همه‌جانبه ملت‌های مسلمان و آزادی‌خواه‌ست

فیلم|حضور دکتر طحان نظیف در جلسه ستاد ملی خدمات یکپارچه هلال‌احمر

ایران اسلامی تا آخر در کنار مردم فلسطین ایستاده است

حضور پرشور مردم در راهپیمایی توطئه دشمنان را خنثی کرد

پیام روز قدس به بیگانگان عظمت و شکوه ملت ایران و محور مقاومت است