دکتر فیروز اصلانی عضو هیات مرکزی نظارت بر انتخابات چهاردهمین دوره ریاستجمهوری در گفتگو با پایگاه اطلاعرسانی شورای نگهبان اظهار داشت: نظام جمهوری اسلامی ایران برآمده از دو عنصر «اسلام» و «مردم» است؛ یعنی هم جمهور و هم اسلام نقشآفرین است.
وی در خصوص قانون اساسی نظام جمهوری اسلامی ایران نیز گفت: عصاره قانون اساسی که آرمانها و ارزشهای انقلاب و نظام در آن نهادینه شده، اسلام و مردم هستند؛ قانون اساسی چیزی جز اسلام و مردم نیست.
این عضو هیات علمی دانشگاه تهران خاطرنشان کرد: در گوشه گوشه قانون اساسی نقش مردم را میبینیم. از بالا تا پایین کشور یعنی تمام مسئولان به صورت مستقیم یا غیرمستقیم توسط تودههای مردم مشخص میشوند.
اصلانی با تاکید بر اینکه نقش مردم از نظام جمهوری اسلامی ایران قابل جدایی نیست و حاکمیت در جمهوری اسلامی ایران از بُعد مردمی، یگانه است، عنوان کرد: قانون اساسی به مردم بها داده است. سیره سیاسی حضرت امام (ره) بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی و مقام معظم رهبری نیز همچون قانون اساسی است. تعیین نوع نظام، نوشتن قانون اساسی، ایجاد نهادهای منبعث از قانون اساسی و... مدیون نقش دادن به تودههای مردم است.
وی یادآور شد: آن زمان که قانون اساسی نوشته میشد، برخی از جریانهای سیاسی منحرف مخالف نوشتن قانون اساسی بودند. آنها نمیخواستند ریلگذاریهای کلان در جامعه به وجود بیاید و رفتارها و تغییرات سیاسی بر مدار قانون باشد. اما امام خمینی (ره) بر حاکمیت قانون تاکید میکردند و میگفتند که همه باید بر اساس قانون رفتار کنند. قانون از بینظمی و بیسامانی جلوگیری میکند.
این عضو هیات مرکزی نظارت بر انتخابات ریاستجمهوری در ادامه اظهار داشت: در اصل ششم قانون اساسی آمده که اداره امور کشور باید با اتکا به آرای مردم باید. اداره بر اساس اراده است. اراده عموم ملت از آرای عمومی بر میآید. آرا هم از دل صندوق بیرون میآید. بنابراین اداره امور کشور براساس نتیجه صندوق انتخابات مشخص میشود.
اصلانی افزود: ارادههای همسو و ناهمسو در نظام سیاسی بسیار است. شاید میلیونها نظر وجود داشته باشد اما یک چیز از صندوق بیرون میآید و آن نظر اکثریت است. نظر اکثریت، اراده ملت برای اداره امور کشور است.
وی در پایان تاکید کرد: در قانون اساسی، دموکراسی و مردمسالاری البته از نوع دینیاش وجود دارد. در اصل ششم قانون اساسی آمده که اداره امور کشور از ۲ طریق انجام میگیرد و طریق سومی وجود ندارد. آن دو طریق انتخابات و همهپرسی است که هر دو به صندوق مربوط است.
انتهای پیام/