به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شورای نگهبان، دکتر کدخدایی، رئیس همایش بینالمللی حقوق ملت و آزادیهای مشروع در منظومه فکری حضرت آیتالله العظمی خامنهای (مدظلهالعالی)، که در نشست هماندیشی با رییس و مدیران ارشد دانشگاه آزاد اسلامی در سازمان مرکزی این دانشگاه سخن میگفت، ضمن تشکر از دکتر طهرانچی، رییس دانشگاه آزاد اسلامی به خاطر فراهم آوردن زمینه برگزاری این نشست، افزود: انقلاب اسلامی ایران به رهبری حضرت امام خمینی (ره) بیش از هرچیزی یک انقلاب فرهنگی بود که ریشه در افکار اسلامی داشت و با سایر انقلابها متفاوت بود. امام خمینی (ره) به عنوان یک اندیشمند اسلامی با نظریه پردازی دولت اسلامی مدرن در قالب ولایت فقیه، نهضت اسلامی را هدایت کردند که در سال ۱۳۵۷ با تلاشها و ایثارگریهای مردم به پیروزی رسید.
وی ادامه داد: به برکت مجاهدتها و فداکاریهای مردم و با کمک افراد بزرگی همچون شهید بهشتی پس از پیروزی انقلاب به قانون اساسی رسیدیم. قانون اساسی ایران مترقی و متفاوت از سایر قوانین اسلامی است که در مقدمهاش از آزادی صحبت میشود و تاکید دارد که حکومت اسلامی طبقاتی نیست و هدف آن کسب قدرت نیست بلکه هدف آن هدایت مردم و جامعه بر اساس آموزههای اسلام است.
دکتر کدخدایی با بیان اینکه در اوایل انقلاب اسلامی بحثهای فکری در جامعه صورت میگرفت و شوق و ولع زیادی در تبیین مباحث نظری وجود داشت، گفت: این اتفاق در سالهای بعد و با شروع شدن کارهای اجرایی کمرنگ شد و فراموش شد که انقلاب ما یک انقلاب فرهنگی بود و یک نظریه جدید در حکومت اسلامی مطرح کرد. در این زمینه دانشگاه آزاد اسلامی با داشتن گروههای علمی کشوری و دانشکدههای موضوعی در زمینه مطالعات فکری و نظریهپردازی میتواند بسیار خوب عمل کند.
رییس پژوهشکده شورای نگهبان با بیان اینکه هر جامعهای که مدعی نظریه دادن است نظریهپردازانی هم دارد، گفت: در کشور ما نظریهپردازان بسیاری از جمله شهید مطهری، شهید بهشتی و شهید مفتح وجود داشتهاند و تلاشهای بیوقفهای انجام دادهاند، اگرچه دشمن حضور آنها برنتابید، اما به هر حال دستاوردهای بسیار خوبی داشتیم و امروز هم بحمدالله مقام معظم رهبری (مدظلهالعالی) به عنوان یک نظریهپرداز بسیار برجسته در کشور وجود دارند.
دکتر کدخدایی تاکید کرد: امروزه از مقام معظم رهبری (مدظلهالعالی) بیشتر در جهت اداره و مدیریت کلان کشور میشنویم و وجه نظریهپردازی و اندیشمندی ایشان مخصوصا برای نسل جوان پنهان مانده است و ما نتوانستهایم از این جهت ایشان را به جامعه علمی معرفی کنیم؛ لذا لازم است که ما در دانشگاهها و مراکز علمی وجوه نظری ایشان را هم به نحو مناسب مطرح، تبیین و معرفی کنیم.
وی با بیان اینکه معمولا وقتی بحث آزادی میشود تمام نگاهها به سمت غرب میرود، گفت: این موضوع به این دلیل است که دستگاههای تبلیغاتی غرب در این زمینه خوب عمل کردهاند و با وجود نگاه ضد بشری که دارند، مدعی آزادی هستند و خودشان را مدعی حقوق انسانی میدانند. این در حالی است که ما اصولا از زمان بعثت پیامبر این بحثها را داشتهایم و این وظیفه ما است که بتوانیم بحثهای اندیشهای را به جامعه خوب معرفی کنیم و در این زمینه اندیشمندان ناب اسلامی و بزرگان اسلام از جمله مقام معظم رهبری را به جامعه جوان و جامعه غربی معرفی کنیم. مقام معظم رهبری یک اندیشمند صرف نیستند، بلکه اندیشمندی هستند که در حوزه اجرا هم مدیریت کلان جامعه را بر عهده دارند.
رئیس همایش بینالمللی حقوق ملت و آزادیهای مشروع در منظومه فکری حضرت آیتالله العظمی خامنهای (مدظلهالعالی) در ادامه به تبیین ضرورت برگزاری این همایش پرداخت و گفت: بازخوانی جایگاه آزادی به عنوان یکی از شعارهای مبنایی در تشکیل نظام جمهوری اسلامی ایران، رویکرد مترقی مقام معظم رهبری در موضوع آزادی در حوزه نظر به عنوان یک نظریهپرداز و ضرورت بازخوانی و رویکرد عملی ایشان در پاسداری و تضمین حقوق ملت و آزادیهای مشروع به عنوان ولی فقیه از جمله ضرورتهای برگزاری این همایش است.
دکتر کدخدایی ادامه داد: سه محور اصلی همایش شامل مفهوم، مبانی و چارچوبهای حقوق ملت و آزادیهای مشروع در نظام جمهوری اسلامی ایران و مقایسه آن با سایر نظامهای حقوقی، سازوکارها و الزامات تامین و تضمین حقوق ملت و آزادیهای مشروع و دستاوردهای نظام جمهوری اسلامی ایران در زمینه حقوق ملت و آزادیهای مشروع است.
در ادامه نشست حاضرین به اظهارنظر درباره موضوع همایش پرداختند و همچنین پیشنهادهایی به منظور برگزاری بهتر همایش ارائه دادند.
انتهای پیام/