کد خبر: ۵۰۸۷
تاریخ انتشار: ۲۴ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۰:۳۷- 13 February 2018

واکنش دکتر کدخدایی به سخنان رئیس‌جمهور

سخنگوی شورای نگهبان با اشاره به سخنان رئیس جمهور در 22 بهمن نوشت: اصل 59 مربوط به اعمال اختیارات قوه مقننه است، شاید آقای رئیس جمهور با اصلی دیگر آن را اشتباه گرفته باشد!
به گزارش اداره کل روابط عمومی شورای نگهبان دکتر کدخدایی بعد از راه پیمایی 22 بهمن و در واکنش به سخنان پایانی رئیس جمهور در کانال تلگرامی‌اش نوشت: این بخش از سخنان رئیس جمهور محترم عکس‌العمل‌هایی سریع را در بر داشت. برخی مردم همان‌جا به من اعتراض کردند، و شورای نگهبان را بابت تأیید بعضی نامزدها سرزنش، که البته من از نظر جمعی شورای نگهبان دفاع کردم.
سخنگوی شورای نگهبان در بخشی از این یادداشت و در پاسخ سؤال برخی از مردم مبنی بر اینکه "ضرورت طرح بحث انتخابات آن هم حدود دو سال مانده به برگزاری انتخابات توسط رئیس جمهور محترم چیست؟آورده است: صدالبته برای این بخش من هم پاسخی نداشتم.
عضو حقوقدان شورای نگهبان در قسمت دیگری از این یادداشت تلگرامی با اشاره به این جمله رئیس جمهور که «برگزاری انتخابات عامل ادامه حیات جمهوری اسلامی در 39 سال گذشته بوده است؛ از شورای نگهبان و سایر دست‌‌اندرکاران و نهادها می‌خواهم راه انتخابات را سهل کنند.»، عنوان داشت:
با این گزاره من نیز موافق هستم اما به‌شرط آنکه سهم هر کدام از نهادها برای این  تسهیل روشن شود و همه نهادها خود را در هر شرایطی ملتزم به اجرای آن بدانند. سهم دولت در تهیه لوایح قانونی، سهم مجلس در تصویب قوانین کارآمد، سهم وزارت کشور در اجرای صحیح و بالاخره سهم  شورای نگهبان در اجرای دقیق نظارت بر انتخابات لازم است به‌خوبی تبیین و از سوی همه پذیرفته شود، نه اینکه هر وقت نتیجه انتخابات به‌نفع ما بود آن را بپذیریم و در غیر این صورت به آن اعتراض نماییم.
دکتر کدخدایی در ادامه نوشته تلگرامی خود به بی قانونی برخی مدعیان در سال 88 اشاره کرد و نوشت: به‌خوبی در سال 88 خاطرمان هست که چگونه برخی قانون را نادیده گرفتند و همه‌پرسی و رفراندم انتخابات را برنتابیدند و شیرینی انتخابات آن سال را به دهان همین مردم تلخ کردند. آیا در آن سال چهار صد نفر رأی نداده بودند؟ بگذریم که برخی از آن افراد اکنون در دولت جناب روحانی حضور دارند.
وی در ادامه یادداشت خود با تأکید بر اینکه روند بررسی قانون انتخابات توسط نمایندگان مجلس در حال انجام است، آورد: اکنون که مجلس محترم در حال بررسی کارشناسی قانون انتخابات است، امیدواریم هرچه زودتر به مرحله نهایی برسد تا ابهاماتی که در این قوانین وجود دارد و اینجانب از سالها قبل بر آن تأکید کرده‌ام، برطرف شود و باعث اجرا و نظارت هرچه شفاف‌تر انتخابات شود.
در بخش دیگری از یادداشت آقای دکتر کدخدایی آمده است: رییس جمهور محترم همچنین پیشنهادی را مطرح فرمودند که به‌نظر می‌رسد کارشناسی نشده باشد چون که کاربرد اصل 59 برای همه آشنایان به حقوق اساسی معلوم است و نیاز به بحث بیشتر ندارد. اصل 59 مربوط به اعمال اختیارات قوه مقننه است. شاید آقای رئیس جمهور با اصلی دیگر آن را اشتباه کرده‌اند!
وی در بخشی دیگر از این یادداشت تلگرامی با ابراز نگرانی از عدم استفادهی درست از ظرفیت های متنوع قانون اساسی در حوزه های مختلف، آورده است: البته باید بدانیم که قانون اساسی ظرفیت‌های متنوعی در حوزه‌های مختلفی دارد که ما هم نگرانیم چرا این ظرفیت‌ها به‌درستی به‌کار گرفته نمی‌شوند، مثلاً چرا نباید سؤال و استیضاح در رویکرد مجلس محترم وجود داشته باشد. فارغ از نتیجه، شاید سؤال از مقامات اجرایی این فرصت را برای آنها به‌وجود آورد تا برخی دلائل کمبودها و احیاناً ناکارآمدی‌ها را، بدون توجه به مسائل سیاسی توضیح دهند و مردم نیز از مشکلات موجود مطلع شوند.
دکتر کدخدایی در ادامه متن یادداشت، با تأکید بر اینکه پیاده شدن برخی از مدار انقلاب به دلیل عدم اعتقاد و التزام به قانون اساسی بوده است، آورد:
ما معتقدیم قانون اساسی مجموعه‌ای واحد و به هم پیوسته است که تمام اصول آن باید توسط مقامات و مسئولین کشور رعایت شود و بی‌اعتقادی به بخشی از آن به‌تعبیر رییس جمهور محترم، افراد را از مدار انقلاب خارج می‌کند و آنهایی که پیاده شدند به‌دلیل همین عدم اعتقاد و التزام به قانون اساسی بوده و لاغیر. آنهایی که پیاده شدند به‌دلیل آن بود که قانون اساسی را تفسیر به رأی و اعلام می‌کردند برخی از اصول آن را قبول ندارند.
سخنگوی شورای نگهبان در یادداشت تلگرامی خودضمن تأیید نظر رئیس جمهور در لحاظ صلاحیت افراد با توجه به اعتقاد و التزام به قانون اساسی، تأکید کرده است: شورای نگهبان، این نظر شما را که نظر صحیحی نیز می‌باشد اجرا کرده است و جنابعالی هم تأیید می‌فرمایید؛ آنان که به قانون اساسی اعتقاد و التزام ندارند، انقلابی نیستند و نمی‌توانند در پست‌های سیاسی قرار گیرند.
دکتر کدخدایی در پایان جمله‌ای منسوب به انیشتین را به یاداشت تلگرامی خود اضافه کرده و آورده است:"آنان که گاهی به نعل می‌زنند و گاهی هم  به میخ، عاقبت چکش واقعیت روی  انگشتان آنها می‌خورد". امید آنکه در اجرای قوانین و مخصوصاً قانون اساسی از این افراد نباشیم.

 
ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار

پاسخ سخنگوی شورای نگهبان به یک ابهام جامعه معلولان درباره طرح پرداخت کمک هزینه معیشتی به آنها

پیام دکتر طحان‌نظیف به‌مناسبت فرارسیدن سالروز میلاد امام علی (ع)

مردم را در صدر اولویت‌هایمان قرار دهیم / انقلاب در دست همه ما امانت است

کتاب «محشای قانون اساسی» تجدید چاپ شد

کتاب «حقوق مالی» منتشر شد

نشست «یکجانبه‌گرایی در حقوق بین‌الملل و نسبت آن با قانون اساسی» برگزار شد

تبادل ذخائر علمی حوزوی میان قم و نجف بسیار مهم است / ایجاد دوقطبی ایران و عراق تلاش همیشگی دشمن است

دومین شماره ماهنامه خبری پژوهشی پژوهشکده شورای نگهبان منتشر شد

دشمن می‌خواهد هویت تاریخی ایرانی‌ها را حذف کند

زمانی که شبهات متنوع و فراوان است باید رشته‌های تخصصی ایجاد شود

پربازدید ها

دکتر طحان‌نظیف تشریح کرد؛ مهمترین ایرادات شورای نگهبان نسبت به بودجه ۱۴۰۴ و مهمترین احکامی که تایید شدند

گزارش تصویری جلسه شورای نگهبان ۱۱ دی ۱۴۰۳

گزارش تصویری جلسه شورای نگهبان ۱۲ دی ۱۴۰۳

مبارزه با تروریسم و دفاع از مردم منطقه، همراستا با قواعد بین‌المللی

شهید سلیمانی برای بسیاری از آزادی‌خواهان جهان الهام‌بخش است

آیت‌الله جنتی: ترور سردار سلیمانی دروغ بودن شعارهای صلح‌جویانه آمریکا را اثبات کرد/ مقاومت به مکتب جهانی تبدیل شده است

مجموعه نظریات فقهی شورای نگهبان در پاسخ به استعلامات دیوان عدالت اداری (۱۳۹۷-۱۳۹۹) منتشر شد

ادامه بررسی لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ کل کشور در مجمع مشورتی حقوقی شورای نگهبان

پاسخگویی به نیازهای جدید جهانی مأموریت مهم حوزه‌های علمیه است

پژوهشکده شورای نگهبان و سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات ایران تفاهمنامه همکاری امضا کردند