کد خبر: ۵۲۶۴
تاریخ انتشار: ۲۱ تير ۱۳۹۷ - ۲۰:۳۶- 12 July 2018
سخنگوی شورای نگهبان در گفت وگو با ایرنا؛

حل مسئله «رجل سیاسی» نیازمند بحث های علمی جدی تر و گذشت زمان است

دکتر کدخدایی گفت: بحث رجل سیاسی، بحث ساده سیاسی یا اجتماعی نیست که با یک یا دو خبر بتوانیم آن را تمام شده تلقی کنیم.
به گزارش اداره کل روابط عمومی شورای نگهبان، دکتر عباسعلی کدخدایی روز پنجشنبه در گفت وگو با خبرنگار پارلمانی ایرنا درباره قانون جامع انتخابات افزود: در این زمینه همکاری خوبی بین دولت، مجلس و شورای نگهبان ایجاد شد و رییس مجلس شورای اسلامی کمیته ای را در مجلس تشکیل داد که با استفاده از نظرات دولت و شورای نگهبان و نمایندگان پیش نویسی تهیه شود.
وی اظهار داشت: البته این موضوع زمانبر بود و چند ماهی هر هفته به صورت مستمر این جلسات برگزار شد، در حال حاضر رییس کمیسیون شورا مامور شد که نظرات را جمع بندی و به هیات رییسه مجلس ارایه کند که اگر این نظرات قبول شد در کمیسیون ها و بعد در صحن مجلس مراحل قانون گذاری آن طی شود.
سخنگوی شورای نگهبان گفت: اگر مجلس زودتر آن را بررسی کند، امیدواریم که تا پایان امسال قانون جامع انتخابات را داشته باشیم تا بتوانیم در انتخابات مجلس، ریاست جمهوری و بقیه انتخابات اجرایی کنیم.
کدخدایی افزود: بسیاری از این ابهامات یا اشکالاتی که در قانون قبلی داشتیم در پیش نویس جدید رفع شده است البته منوط به این است که مجلس هم این اشکالات را بپذیرد و به آن رای دهد.
وی یادآور شد: اگر این کار انجام شود بسیاری از اشکالات انتخابات در سال آینده برطرف می شود اما اگر امسال تمام شود و این ایرادات برطرف نشود دیگر معلوم نیست که سال آینده بتوانیم به این قانون برسیم و متاسفانه باید شاهد همین اشکالات باشیم.
سخنگوی شورای نگهبان درباره الکترونیکی شدن انتخابات هم گفت: در حوزه الکترونیکی شدن انتخابات، آنچه که برای ما مهم است پاسداری از رای مردم است یعنی در حوزه الکترونیک اگر کوچک ترین غفلتی شود که آرای مردم که به تعبیر رهبر معظم انقلاب حق الناس است از بین می رود، ما دیگر نمی توانیم کنترل لازم را داشته باشیم.
کدخدایی افزود: برای ما فقط تامین امنیت داده های انتخاباتی مهم است؛ به هر شکل که دوستان ما در وزارت کشور بتوانند نظر ما را تامین کنند ما آمادگی داریم که انتخابات الکترونیکی باشد.
وی تصریح کرد: انتخابات الکترونیک از الزامات کشور است و هرچه زودتر این کار باید انجام شود چرا که از مرحله الکترونیک شدن انتخابات خیلی عقب هستیم که بتوانیم به طور جامع این کار را انجام دهیم.
وی ادامه داد: اشکالاتی در حوزه فنی و هم در حوزه امنیت بوده است که اگر بتوانیم به یک راهکار مشخصی برسیم می توانیم انتخابات الکترونیکی برگزار کنیم.
کدخدایی یادآور شد: معمولا در حوزه فنی دوستان ما نگاهشان به خارجی ها است و ما می گوییم که این همه جوانان نخبه داریم که می توانند تجهیزات فنی را فراهم کنند و اگر تجهیزات داخل تهیه شود ضریب امنیتی آن هم بالا می رود که متاسفانه نه در دولت قبل و نه در این دولت این کار نشده است و معمولا تجهیزات فنی را از خارج وارد کرده اند، به همین خاطر هم این تنوع و پراکندگی در این تجهیزات خود یک مشکل است باید در تجهیزات فنی هم به یک تجهیزات واحد برسیم.
سخنگوی شورای نگهبان در ادامه به برنامه نرم افزاری انتخابات اشاره کرد و گفت: نرم افزار به حوزه امنیت مربوط می شود که بتوانیم امنیت آن را تامین کنیم.
وی گفت: برخی دستگاه هایی که در حوزه امنیت داده ها کار می کردند نتوانستند این تضمین را بدهند که داده ها هیچ مشکلی نخواهد داشت.
کدخدایی درباره ارتباط شورای نگهبان با نمایندگان مجلس و وزیران گفت: ارتباط ما با دولت و مجلس خوب است، مرتب با آنها ارتباط داریم و آنها نسبت به مصوبات و گزارش کار مرتب در شورای نگهبان، رفت و آمد دارند.
سخنگوی شورای نگهبان درباره انتظارات این شورا از رسانه ها گفت: کشور ما وضعیت خاصی را دارد، حجم حملات و هجمه ای که به مردم و منافع ملی ما می شود بسیار بیشتر از کشورهای دیگر است، در این وضعیت ما نیازمند وحدت بیشتری هستیم.
وی افزود: رسانه ها می توانند در جهت ایجاد ارتباط صحیح بین مسوولین ، مردم و اعتماد سازی آنها نسبت به نظام و مسوولین کمک موثری داشته باشند و البته در کنار آن نیز اعتراض و انتقادی که دارند را بدرستی به دولتمردان و مقامات منتقل کنند.
سخنگوی شورای نگهبان درباره تصمیم گیری این شورا درباره مشمول شدن بانوان در تعریف رجل سیاسی گفت: مواردی که ما در شورای نگهبان درباره رجل سیاسی تصویب کردیم تمام شده است و آن را نیز اعلام کرده ایم، البته بعضی از نماینده های خانم مجلس هم با شورای نگهبان درباره تعریف رجل سیاسی جلساتی داشتند.
کدخدایی افزود: بحث رجل سیاسی، بحث سیاسی ساده و یا بحث اجتماعی نیست که با یک یا دو خبر بتوانیم آن را تمام شده تلقی کنیم.
وی گفت: یک نظر فقهی در مورد خانم ها این است در جایی که مستلزم ولایت است خانم ها نمی توانند مدیر باشند، برخی در حوزه مصداقی ورود می کنند و می گویند آن بحث عدم ولایت زنان را قبول دارند ولی معتقدند که پست وزارت یا حتی ریاست جمهوری اصلا مصداق ولایت نیست و یک کار اجرایی است بنابراین موضوعی نیست که من کدخدایی بنشینم و بگویم که خانم ها می توانند رییس جمهور بشوند، پس تمام است و مساله حل است.
کدخدایی ادامه داد: این موضوع نیازمند بحث های علمی جدی تری است و نمی توانیم با یک خبر یا درخواست برخی گروه ها و افراد مساله را به همین سادگی حل کنیم.
وی تصریح کرد: این موضوع نیازمند گذشت زمان است تا بحث های علمی بیشتری در این زمینه مطرح شود، با گفتن این که زنان می توانند یا نمی توانند موضوع حل نمی شود و حتما نیازمند بحث های جدی تری است.
وی یادآور شد: در دولت قبل که خانم دستجردی به عنوان وزیر انتخاب شد مخالفت های جدی بود که آن موضوع دیگر ربطی به شورای نگهبان نداشت و نهایتا بین دو طرف موافقت ها و مخالفت هایی انجام شد بنابراین در حوزه وزارت شاید بگوییم مثلا این مساله حل شد علیرغم این که همچنان مخالفت ها وجود دارد.
ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار

پیام دکتر طحان‌نظیف به‌مناسبت فرارسیدن سالروز میلاد امام علی (ع)

مردم را در صدر اولویت‌هایمان قرار دهیم / انقلاب در دست همه ما امانت است

کتاب «محشای قانون اساسی» تجدید چاپ شد

کتاب «حقوق مالی» منتشر شد

نشست «یکجانبه‌گرایی در حقوق بین‌الملل و نسبت آن با قانون اساسی» برگزار شد

تبادل ذخائر علمی حوزوی میان قم و نجف بسیار مهم است / ایجاد دوقطبی ایران و عراق تلاش همیشگی دشمن است

دومین شماره ماهنامه خبری پژوهشی پژوهشکده شورای نگهبان منتشر شد

دشمن می‌خواهد هویت تاریخی ایرانی‌ها را حذف کند

زمانی که شبهات متنوع و فراوان است باید رشته‌های تخصصی ایجاد شود

گزارش تصویری نشست خبری سخنگوی شورای نگهبان ۱۹ دی ۱۴۰۳

پربازدید ها

دکتر طحان‌نظیف تشریح کرد؛ مهمترین ایرادات شورای نگهبان نسبت به بودجه ۱۴۰۴ و مهمترین احکامی که تایید شدند

گزارش تصویری جلسه شورای نگهبان ۱۱ دی ۱۴۰۳

گزارش تصویری جلسه شورای نگهبان ۱۲ دی ۱۴۰۳

مبارزه با تروریسم و دفاع از مردم منطقه، همراستا با قواعد بین‌المللی

شهید سلیمانی برای بسیاری از آزادی‌خواهان جهان الهام‌بخش است

آیت‌الله جنتی: ترور سردار سلیمانی دروغ بودن شعارهای صلح‌جویانه آمریکا را اثبات کرد/ مقاومت به مکتب جهانی تبدیل شده است

مجموعه نظریات فقهی شورای نگهبان در پاسخ به استعلامات دیوان عدالت اداری (۱۳۹۷-۱۳۹۹) منتشر شد

ادامه بررسی لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ کل کشور در مجمع مشورتی حقوقی شورای نگهبان

پاسخگویی به نیازهای جدید جهانی مأموریت مهم حوزه‌های علمیه است

پژوهشکده شورای نگهبان و سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات ایران تفاهمنامه همکاری امضا کردند