به گزارش پایگاه اطلاعرسانی شورای نگهبان، در آستانه سی و نهمین سال روز تأسیس شورای نگهبان و پایان دوره عضویت ۲ تن از فقهای شورای نگهبان آیات عظام محمد یزدی و صادق آملی لاریجانی، مقام معظم رهبری در حکمی اعضای جدید فقهای شورای نگهبان را معرفی کردند. رهبر معظم انقلاب در احکام جداگانهای آیات عظام محمدیزدی و صادق آملی لاریجانی و همچنین حجتالاسلام علیرضا اعرافی را به مدت ۶ سال به عضویت فقهای شورای نگهبان منصوب کردند.
در این گزارش برای آشنایی بیشتر مخاطبان با عضو جدید فقهای شورای نگهبان حجتالاسلام والمسلمین علیرضا اعرافی پرداخته شده است که از نظر میگذرانید.
بیشتر بخوانید:
حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ علیرضا اعرافی به سال ۱۳۳۸ در شهرستان میبد استان یزد در خانوادهای روحانی دیده به جهان گشود. پدر ایشان مرحوم آیتالله محمدابراهیم اعرافی از علمای شناخته شده میبد و از دوستان نزدیک حضرت امام خمینی (ره) بود که در جریان نهضت اسلامی نقش بسزایی در آگاهسازی مردم آن دیار داشت. از جمله ویژگیهای بارز آن مرحوم، اقامه نماز جمعه در سالهای خفقان طاغوت آن هم با سلاح بود.
آقای اعرافی پس از گذراندن دوران تحصیلات ابتدایی و دبیرستان در زادگاه خود در سال ۱۳۴۹ وارد حوزه علمیه قم شد و به دلیل هوش بالا و سرشار به سرعت مراحل مختلف حوزوی را طی کرد، بهطوری که پس از حدود ۷ سال وارد دروس عالی خارج فقه و اصول شد.
ایشان پشتکار و همت والایی از خود در آموختن علومی مانند فلسفه اسلام و غرب، ریاضی و همچنین فراگیری زبانهای عربی و انگلیسی از خود نشان داد در حالیکه آن زمان از جمله امور متداول در حوزه نبود.
استاد اعرافى در طول سالهاى تحصیل از محضر علمای نامداری بهرهها برد. از جمله تفسیر را نزد مرحوم آیتالله مشکینی، هیئت (دروس ریاضی قدیم) را محضر علامه حسنزاده آملی و کتابهاى «فلسفتنا» و «اقتصادنا» از آثار گرانسنگ شهید آیتاللهالعظمی سیدمحمدباقر صدر (ره) را نزد آیتالله سیدکاظم حائرى فرا گرفت.
همچنین اسفار اربعه، برهان شفاء، فصوصالحکم و تمهیدالقواعد را نزد آیتاللهالعظمی جوادىآملى و بخشى از اسفار را از محضر متفکر بزرگ و استاد شهید علامه مرتضی مطهرى (ره) آموخت و بهرههای بسیاری باز هم در زمینه فلسفه از آیتالله مصباحیزدى برد.
دروس خارج فقه و اصول را نیز در محضر اعاظمی چون؛ آیتاللهالعظمى حاج شیخ مرتضى حائرى، آیتاللهالعظمى فاضل لنکرانى، آیتاللهالعظمى وحید خراسانى، آیتاللهالعظمى شیخ جواد تبریزى، آیتاللهالعظمى مکارم شیرازى و آیتاللهالعظمى شبیرىزنجانى گذراند.
تقید استاد اعرافی به تحصیل علم آنچنان بود که در همان دوران طلبگی از فرصت تعطیلات استفاده میکرد و به مباحثهی آثار گرانبهایی، چون «تفسیر المیزان» و «شرح نهجالبلاغه ابن ابیالحدید» میپرداخت. امری که در میان طلاب خیلی معمول نبود.
ایشان سالهای سال کتب دورهی سطح حوزه را بارها تدریس کرده و مدت طولانی به تدریس اسفار اربعه و خارج فقه قضا و تربیت (فقه التربیة) اشتغال داشته است. از ویژگىهای تدریس ایشان نوآورى و تطبیق مباحث موجود در کتب قدما با مبانى امروزی علوم است. استاد اعرافی آثار بسیارى در زمینه علوم تربیتى به چاپ رسانده است که از جمله آنها مىتوان به کتاب «فلسفه تعلیم و تربیت» اشاره کرد.
عمده فعالیتهای حجتالاسلام و المسلمین اعرافى پس از انقلاب علاوه بر امور سیاسی در زمینه علم و فرهنگ و تربیت بوده است و از ابتداى انقلاب اسلامى تاکنون در مسؤولیتهاى مهمى ایفاى نقش کرده است که در زیر به آن اشاره میشود:
۱ ـ ریاست مرکز جهانى علوم اسلامى و عضویت در هیأت امناى آن
۲ ـ عضویت در شوراى فرهنگى - اجتماعى وزارت علوم، تحقیقات و فناورى
۳ ـ عضویت در شوراى فرهنگ عمومى وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامى
۴ ـ ریاست پژوهشگاه حوزه و دانشگاه قم
۵ ـ مدیریت گروه علوم تربیتى مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینى (ره)
۶ ـ عضویت در هیأت امناى مؤسسه بینالمللى هدى
۷ ـ معاونت پژوهشى حوزه علمیه قم
۸ ـ ریاست هیأت امناى دانشکده علوم قرآنى میبد
۹- عضویت در کنگره دینپژوهان کشور
۱۰ ـ مدیر مسؤولى فصلنامههاى «حوزه و دانشگاه»، «جستار اقتصادى» و «تربیت اسلامى»
۱۱ ـ عضویت در هیأت امناى دفتر تبلیغات حوزه علمیهی قم
۱۲ ـ عضویت در شوراى پژوهشهاى علمى کشور
۱۳ ـ عضویت در هیأت امناى مرکز جهانى و سازمان مدارس خارج از کشور
۱۴ ـ رئیس جامعۀ المصطفی العالمیۀ
۱۵ ـ مدیر حوزههای علمیه سراسر کشور
۱۶ ـ امامت جمعه شهر میبد
۱۷ ـ امامت موقت جمعه شهر قم
گفتنی است استاد اعرافى در سالهاى دفاع مقدس، بارها در جبههها حضور یافت و مشوّق رزمندگان اسلام بود. وی هماکنون از مدرسین و فضلای شناخته شده و عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم میباشد.
پس از رحلت مرحوم آیتالله مؤمن عضو باسابقه شورای نگهبان، رهبر معظم انقلاب حضرت آیتاللهالعظمی امام خامنهای در تاریخ ۲۴ تیر ماه ۱۳۹۸ طی حکمی حجتالاسلام والمسلمین علیرضا اعرافی را به عضویت فقهای شورای نگهبان منصوب کردند.
متن حکم بدین شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
حجتالاسلام والمسلمین جناب آقای حاج شیخ علیرضا اعرافی «دامت توفیقاته»
با توجه به فقدان مرحوم آیتالله حاج شیخ محمّد مؤمن (ره) در مجموعه فقهای محترم شورای نگهبان، جنابعالی را بجای ایشان به استناد اصل نود و یکم قانون اساسی به عضویت آن شورای محترم منصوب میکنم.
دوام توفیقات شما را از خداوند متعال خواستارم.
سیّدعلی خامنهای
۲۴ تیر ۱۳۹۸
انتهای پیام/