به گزارش پایگاه اطلاعرسانی شورای نگهبان، دکتر محمد بهادری جهرمی حقوقدان امروز (سه شنبه ۲۸ آبان ۱۳۹۸) در یادداشتی در روزنامه اعتماد با عنوان «چه کسی از گفتگو میترسد؟» نوشت: اعلام یکباره تصمیم دولت در افزایش سیصد درصدی قیمت بنزین موجب غافلگیری مردم و مسئولان و اعتراض آنها به نحوه اجرای این اقدام شد. هرچند قانون اجازه افزایش قیمت بنزین به دولت را میداد و اکثر کارشناسان نیز بر متناسبسازی قیمت بنزین تأکید داشتند، اما اجرای چنین تصمیم مهمی که آثار زیادی را بر زندگی روزمره و جاری مردم دارد، نیاز به اقناع و جلب نظر مردم داشت.
رفتار دولت در عدم اقناع افکار عمومی نسبت به دلایل و آثار اجرای این طرح موجب نارضایتی، اعتراض و عصبانیت مردم شد و زمینه تخریب و ایجاد نا امنی برای آشوب طلبان و اشرار را فراهم کرد. همین امر باعث شد بسیاری از نخبگان و کارشناسان عواقب چنین تصمیمی را به مسئولان اجرایی گوشزد کرده و از بی توجهی به شنیدن صدای اعتراض مردم ابراز نگرانی کنند. سخنگوی شورای نگهبان نیز شنبه شب در توییتی، اعتراض به تصمیمات اجرایی را حق مردم عنوان کرد و آسیب نرسیدن به نظم و اموال عمومی و وحدت و وفاق ملی را شرط ضروری آن خواند. این رویکرد شورای نگهبان در دفاع از حقوق مردم و صیانت از قانون اساسی (اصل ۲۷) البته تازگی ندارد و در نظرات شورا نسبت به مصوبات مجلس و نظارت بر انتخابات مسبوق به سابقه است. با اینحال عباس عبدی نسبت به دفاع سخنگوی شورای نگهبان از حق اعتراض مردم عصبانی شد و به ایشان تاخته که چرا از حق اعتراض مردم سخن گفته است.
رویه شورای نگهبان نشان داده فحاشیها او را عصبانی نمیکند، در برابر انتقاد هیجانی عمل نمیکند و با سعه صدر و آرامش حرف حساب را میشنود. در برابر افکارعمومی خود را پاسخگو میداند و به سئوالات خبرنگاران رسانههای مختلف پاسخ میدهد. از حضور در میان دانشجویان و گفتگو با نمایندگان تشکلهای مختلف استقبال میکند و نقدهای آنان را راهگشا میداند. مردم را مَحرم میداند و نظرات و مشروح مذاکرات جلسات خود را در دسترس همه قرار میدهد. با فعالان سیاسی و رسانهای ارتباط مستمر دارد و آنان را برای عکس یادگاری نمیخواهد. در جلسات مختلف نقدهای آنان را میشنود و به سئوالات شان پاسخ میدهد.
حق اعتراض را برای کاندیداها قائل است و صریحاً اعلام کرده که آمادگی بازبینی هر پروندهای را دارد. منافع ملی را خرج شعارهای سیاسی و دلفریب نمیکند و از مُر قانون کوتاه نمیآید. شورای نگهبان نشان داده است، هرچند تابع و مطیع قانون است و از نارساییهای آن نیز گلایه دارد، اما تلاش میکند مردم را نسبت به وظایف خود و نقایص قوانین انتخابات آشنا سازد.
در همین هفته اخیر علاوه بر نشست خبری سخنگوی شورای نگهبان با حضور رسانههای مختلف، دو گفتگوی ایشان با خبرگزاری آمریکایی آسوشیتدپرس و روزنامه جام جم منتشر و به سئوالات آنان پاسخ داده شد. در طی یکسال اخیر بارها با روزنامه نگاران، منتقدان، فعالان رسانهای و سیاسی از طیفهای گوناگون، جلسات و گفتگوهای صریحی صورت گرفته و اگر آنان آنقدر آزادی داشتند که از سوی افرادی مثل عباس عبدی تحت فشار قرار نگیرند و برچسبهای خاص نخورند حتماً خبرهای آن را علناً اعلام میکردند. آقای عبدی! برخی از همفکران سیاسی شما در جلسات صریحاً میگویند از اعلام جزئیات چنین نشستها و گفتگوهایی پرهیز دارند و از سوی شما و دوستانتان مواخذه و بایکوت میشوند! مسائلی که برای خانم آهنگرانی بعد از مصاحبه و گفتگوی ایشان با سخنگوی شورای نگهبان پیش آمد را یادتان هست؟ از فشارهایی که به آقای رهامی پس از جلسات شان وارد شد خبر دارید؟ چه کسی از گفتگو میترسد؟ ۶ سال از دولت مورد حمایت شما میگذرد، چندبار معاون اول رئیس جمهور - که همتراز اعضای شورای نگهبان است – یا حتی هریک از وزرا و استانداران حاضر به گفتگوی آزاد و تفصیلی و بدون سانسور با یک رسانه شدهاند؟ چقدر رئیس دولت خود را ملزم به پاسخگویی و اقناع مردم میداند؟ چقدر در تصمیمات مهم اجرایی مردم مَحرم دانسته شدهاند؟ راستی خبر دارید در جلسه هیات وزیران، کسی پیشنهاد همه پرسی برای گرانی بنزین داده باشد؟
انتهای پیام/