به گزارش پایگاه اطلاعرسانی شورای نگهبان آیتالله جنتی در این دیدار با تشریح اجمالی وضعیت جهان اسلام تصریح کرد: امیدواریم همه کشورهای اسلامی با یکدیگر همدل باشند.
وی ضمن تجلیل از تلاش ضداستعماری ملت الجزایر که با انقلاب علیه استعمار فرانسه و اهدای بیش از یک میلیون شهید نتیجه گرفت، گفت: اکنون ملتهای مسلمان به این نتیجه رسیده اند که باید به هر قیمتی که شده، برای دستیابی به حق خود تلاش کنند.
آیتالله جنتی در ادامه به ایستادگی ملت ایران در برابر آمریکا اشاره کرد و گفت: اکنون به رغم گزارشهای البرادعی و حتی گزارشهای سازمانهای اطلاعاتی آمریکا، بوش ادعا می کند؛ ایران در پی سلاح اتمی است! مفهوم این ادعا آن است که دشمنان اسلام به هر صورت نمیخواهند مسلمانان به توفیقات علمی و فنی دست بیابند.
وی افزود: مشکل هر یک از کشورهای اسلامی مشکل همه کشورهای اسلامی است و اگر مسلمانان با هم اتفاق نظر داشته باشند، آنان نمیتوانند در فلسطین، عراق و افغانستان ظلم کنند.
دبیر شورای نگهبان با ابراز خشنودی از ارتقاء سطح روابط دو کشور، به معرفی جایگاه «شورای نگهبان» در نظام جمهوری اسلامی و شباهتهای آن با «شورای قانون اساسی الجزایر» پرداخت و افزود: شورای نگهبان وظیفه بررسی میزان انطباق قوانین با قانون اساسی و شرع مقدس، نظارت بر کلیه بخش های انتخابات و تفسیر قانون اساسی را برعهده دارد اما شورای قانون اساسی الجزایر دارای تمامی این اختیارات نیست.
وی خواستار تبادل تجربیات دو کشور در خصوص جایگاه و نحوه عملکرد شورای نگهبان جمهوری اسلامی ایران و شورای قانون اساسی الجزایر شد.
در ادامه این دیدار نیز «محمدالامین دراقی» سفیر الجزایر در تهران، ضمن ابراز تشکر از لطف و محبت آیت الله جنتی در تجلیل از ملت و شهدای انقلاب الجزایر گفت: الجزایر همواره در مسائل مهم جهان اسلام مانند فلسطین، افغانستان و عراق با ایران هم نظر بوده و جزو نخستین کشورهایی بود که بر حق ایران برای دستیابی به فناوری هستهای تاکید کرد.
وی افزود: ما با صدای بلند از حقوق ایران دفاع میکنیم و این نه به منزله یک تعارف است بلکه بدان معناست که همه ملتها و به ویژه کشورهای اسلامی حق دارند به پیشرفت های فنی و علمی دستیابند.
وی با اشاره به تلاش استعمار برای انهدام فرهنگ و هویت ملت الجزایر گفت: ما بیش از یک میلیون شهید دادیم و این امر در برابر امتیازی که به دستآوردیم و آن حفظ هویت و فرهنگ اسلامی بود چیز زیادی نیست.
وی در ادامه به تفاوت های شورای قانون اساسی الجزایر و شورای نگهبان اشاره کرد و گفت: نظارت شورای قانون اساسی الجزایر بر انتخابات بسیار محدود است و این نهاد تنها برای رسیدگی به شکایاتی که در این خصوص طرح میشود اقدام میکند.
وی در ادامه خواستار تبادل تجربیات دو کشور در خصوص نگهبانی از منزلت قانون اساسی در روند قانونگذاری و نظارت بر انتخابات شد و بازدید اعضای شورای قانون اساسی الجزایر از ایران و متقابلا دیدار مسئولان شورای نگهبان از کشور خود را به عنوان یکیاز راههای انتقال این تجربیات پیشنهاد کرد.