کد خبر: ۷۳۶۳
تاریخ انتشار: ۲۶ آذر ۱۳۹۹ - ۱۴:۴۲- 16 December 2020
دکتر طحان‌نظیف مطرح کرد؛

بررسی اساسنامه پیشنهادی پژوهشکده شورای نگهبان

عضو حقوقدان شورای نگهبان در ادامه سلسله گزارش‌های خود به مردم، گزارشی از جلسه روز چهارشنبه (۱۹ آذر ۹۹) شورای نگهبان ارائه کرد.
بررسی اساسنامه پیشنهادی پژوهشکده شورای نگهبان
 
به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی شورای نگهبان، دکتر طحان نظیف عضو حقوقدان شورای نگهبان در گزارش ۵۹ از سلسله گزارش‌های خود به مردم از جلسات شورای نگهبان نوشت: شورای نگهبان چهارشنبه ۱۹ آذر‌ماه ۱۳۹۹ جلسه داشت.
 
ابتدای جلسه، طبق روال ماه‌های اخیر آیت‌الله جنتی از وضعیت بیماری آیت‌الله یزدی گفتند و اعضای شورا نیز جویای حال و وضعیت بیماری ایشان بودند، اما هیچ‌یک نمی‌دانستیم که کمی بعد و در خلال جلسه، خبر رحلت ایشان را خواهیم شنید. حتی بنا بود فردای آن روز یعنی پنج‌شنبه، با تعدادی از اعضا برای عیادت و تقدیر از زحمات ایشان به ملاقات ایشان برویم، اما گویا تقدیر به گونه دیگری رقم خورده بود.

با ورود در دستور، قسمت‌هایی از اساسنامه پیشنهادی پژوهشکده شورای نگهبان با همان جدیت و تدقیقی که اعضای شورا نسبت به مصوبات ارسالی از سوی مجلس یا اساسنامه‌های دولتی دارند، بررسی شد.

لازم به ذکر است است که سابقه پشتیبانی علمی و کارشناسی و همچنین ارائه نظرات مشورتی به شورای نگهبان در یک نهاد پژوهشی به سال‌ها قبل یعنی سال ۱۳۷۶ بر می‌گردد که «مرکز تحقیقات شورای نگهبان» تأسیس و در سال ۱۳۹۲ نیز این مرکز به پژوهشکده شورای نگهبان تبدیل شد. این پژوهشکده در سال ۱۳۹۲ موفق به اخذ موافقت اصولی از وزارت علوم شد و اخیراً هم موافقت قطعی آن از وزارت علوم دریافت شده است.

البته اهتمام و توجه ویژه به چنین مجموعه‌ای را باید پس از ملاقاتی که اعضای شورای نگهبان با مقام معظم رهبری در سال ۱۳۷۹ داشتند، دانست که ایشان در آن دیدار بر ایجاد یک مرکز تحقیقات علمی تاکید کرده بودند و پس از آن بود که این مساله به طور جدی در دستور کار اعضا قرار گرفت.

این پژوهشکده امروز به عنوان بازوی کارشناسی و پژوهشی شورای نگهبان شناخته می‌شود که در زمینه‌های مختلف تخصصی فعالیت دارد و یکی از مهمترین وظایف آن، بررسی مصوبات مجلس و ارائه نظر مشورتی به شورای نگهبان در خصوص تطبیق آن‌ها با قانون اساسی است. پژوهشکده همزمان با مجلس، بررسی‌های تخصصی خود را آغاز می‌نماید تا بتواند به موقع نظریه مشورتی خود را به صورت کامل، جامع و متقن به شورای نگهبان ارائه نماید. جالب اینکه رویه شورای نگهبان عموما این است که بدون دریافت نظر تخصصی پژوهشکده نسبت به مصوبات، وارد بررسی آن‌ها نخواهد شد.

پس از آن به ادامه بررسی «طرح اصلاح مواد (۱) و (۷) قانون اجرای سیاست‌های کلی اصل (۴۴) قانون اساسی و اصلاحات بعدی آن» پرداخته شد که این طرح به خاطر وجود یک ابهام و یک اشکال، مجددا به مجلس اعاده شد.

اواخر جلسه در حال بررسی مصوبات بودیم که خبر رحلت آیت‌الله یزدی واصل شد. همه متاثر شدند و برای شادی روح‌شان، صلوات و فاتحه‌ای قرائت کردند. با اینحال موجب نشد جلسه تعطیل شود و بررسی موضوعات و مصوبات ادامه پیدا کرد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار

نباید سنت‌های کارآمد حوزه که قرن‌ها دارای نتایج درخشان بوده را فراموش کرد

پیام تسلیت سخنگوی شورای نگهبان در پی حادثه بندرعباس

چهل‌وهفتمین شماره فصلنامه دانش حقوق عمومی منتشر شد

تسلیت دکتر طحان‌نظیف به مناسبت شهادت امام جعفر صادق (علیه‌السلام)

گزارش تصویری جلسه شورای نگهبان ۳ اردیبهشت ۱۴۰۴

پاپ فرانسیس تلاش‌های ارزنده‌ای در جهت تقویت روابط میان ادیان الهی بویژه اسلام و مسیحیت داشت

وجه نظریه‌پردازی و اندیشمندی مقام معظم رهبری(مدظله‌العالی) پنهان مانده است

فیلم|اولین نشست خبری سخنگوی شورای نگهبان در سال ۱۴۰۴

گزارش تصویری نشست خبری سخنگوی شورای نگهبان ۳۰ فروردین ۱۴۰۴

سخنگوی شورای نگهبان: ۵ لایحه و موافقتنامه بین‌المللی تایید و مرکز نظام ایمنی هسته‌ای کشور دارای اساسنامه شد/ «سرمایه‌گذاری برای تولید» مبتنی بر اصول متعدد قانون اساسی است

پربازدید ها

مفهوم آزادی در جمهوری اسلامی از دیدگاه آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای (مدظله‌العالی)

کمیته تطبیق مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی با شرع تشکیل شود

گزارش تصویری جلسه شورای نگهبان ۲۷ فروردین ۱۴۰۴

نظر شورای نگهبان درباره آخرین مصوبات مجلس و دولت + جزئیات

سخنگوی شورای نگهبان: ۵ لایحه و موافقتنامه بین‌المللی تایید و مرکز نظام ایمنی هسته‌ای کشور دارای اساسنامه شد/ «سرمایه‌گذاری برای تولید» مبتنی بر اصول متعدد قانون اساسی است

در مذاکرات به غیرخدا دل نبندیم/ ایران تحمیل پذیر و تسلیم پذیر نیست

گزارش تصویری نشست خبری سخنگوی شورای نگهبان ۳۰ فروردین ۱۴۰۴

هویت طلبگی، گوهر اصلی طلبه است / حوزه علمیه تهران دارای ویژگی منحصر به فردی است

فیلم|اولین نشست خبری سخنگوی شورای نگهبان در سال ۱۴۰۴

وجه نظریه‌پردازی و اندیشمندی مقام معظم رهبری(مدظله‌العالی) پنهان مانده است