کد خبر: ۷۴۹۶
تاریخ انتشار: ۲۹ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۵:۴۵- 17 February 2021
دکتر فتاحی اعلام کرد؛

تشریح فعالیت‌های پژوهشکده شورای نگهبان؛ از انتشار کتاب اسناد قانون اساسی تا رقابت علمی ایده‌نگاری بحران کرونا و مشارکت

قائم مقام پژوهشکده شورای نگهبان آخرین فعالیت‌ها و اقدامات این پژوهشکده را تشریح کرد.
تشریح فعالیت‌های پژوهشکده شورای نگهبان؛ از انتشار کتاب اسناد قانون اساسی تا رقابت علمی ایده‌نگاری بحران کرونا و مشارکت
 
به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی شورای نگهبان، دکتر علی فتاحی زفرقندی قائم مقام پژوهشکده شورای نگهبان در حاشیه رونمایی کتاب‌های «اسناد قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران» و «محشای (شرح مختصر) قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران» که با حضور آیت‌الله جنتی دبیر و دکتر کدخدایی رئیس پژوهشکده شورای نگهبان انجام شد، گفت: مجموعه پژوهشکده شورای نگهبان با حضور تعداد قابل توجهی از اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها و نخبگان و جوانانی که در حوزه حقوق عمومی و حوزه قانون اساسی کار می‌کند، در حال فعالیت است.
 

بیشتر بخوانید:

تقدیر آیت‌الله جنتی از پژوهشگران پژوهشکده شورای نگهبان

گزارش تصویری رونمایی از ۲ کتاب اسنادی و پژوهشی در حوزه قانون اساسی



وی افزود: اصل فعالیت ما پشتیبانی از جلسات شورای نگهبان، پشتیبانی کارشناسی و گزارشات کارشناسی در مورد مصوبات برای جلسات شورای نگهبان است که توسط مجمع مشورتی حقوقی و پژوهشگران شورای نگهبان انجام می‌شود.

دکتر فتاحی با بیان اینکه در کنار پشتیبانی کارشناسی جلسات شورای نگهبان، پژوهش‌های دیگری نیز در پژوهشکده شورای نگهبان انجام می‌شود، گفت: پژوهش‌های بسیاری در حوزه‌های حقوق اساسی و قانون اساسی جمهوری اسلامی و دیگر حوزه‌ها انجام شده و در حال انجام است که تاکنون آثار متعددی به زیور طبع آراسته شده است.

قائم مقام پژوهشکده شورای نگهبان خاطرنشان کرد: در حوزه توسعه قانون اساسی و ترویج قانون اساسی، در حوزه پژوهش و در حوزه پژوهش‌های بنیادین در قانون اساسی، کار‌های بسیار بزرگی در پژوهشکده شورای نگهبان انجام شده است و در کنار این کار‌های پژوهشی، فرآیند کارکرد و تدوین و جمع‌بندی نظرات مشروح مذاکرات شورای نگهبان نیز انجام شده است.

وی اظهار داشت: ما تقریباً تنها نهادی از نهاد‌های حاکمیتی در کشور هستیم که مشروح مذاکرات را چاپ می‌کند و در اختیار مردم قرار می‌دهد

دکتر فتاحی ادامه داد: در حال حاضر مشروح مذاکرات شورای نگهبان با یک فاصله ۶ ماهه در اختیار جامعه علمی کشور گرفته و از طریق سامانه جامع نظرات پژوهشکده در دسترس عموم قرار می‌گیرد که علاقه‌مندان و جامعه دانشگاهی کشور می‌توانند از طریق این سامانه به مشروح مذاکرات شورای نگهبان دسترسی داشته و استفاده نمایند.

وی با بیان اینکه کار دیگر این پژوهشکده آموزش قانون اساسی و برگزاری دوره‌های کوتاه مدت با محوریت قانون اساسی است، افزود: بحث مدرسه قانون اساسی از ابداعات پژوهشکده شورای نگهبان است که در سال گذشته اجرا شده و إن‌شاءلله دوره‌های متعدد دیگری در سال آینده انجام خواهد شد.

دکتر فتاحی ادامه داد: مدرسه قانون اساسی یک دوره متمرکز آموزش‌های قانون اساسی است که ما در سال گذشته قبل از شرایط کرونا در طول یک هفته به صورت متمرکز و حضوری برگزار می‌کردیم.

وی خاطرنشان کرد: در حوزه قانون اساسی، دانشجویان و هیأت علمی و اساتید دانشگاه‌ها با حضور و همفکری در حوزه معضلات و نکات در مورد قانون اساسی با موضوعات صلاحیت‌ها و اختیارات رهبری، شورای نگهبان، مجمع تشخیص مصلحت نظام، ریاست جمهوری، قوه قضاییه، مجلس شورای اسلامی و حقوق ملت به فعالیت می‌پرداختند که در این دوره‌ها بحث‌های جدی و چالش‌های مهمی مطرح می‌شد و دانشجو‌ها شبهات خود را اعلام کرده و پاسخ‌های مربوط به این سؤالات را دریافت می‌کردند.

قائم مقام پژوهشکده شورای نگهبان افزود:، اما اکنون با توجه به شرایط خاص کرونا، مدرسه قانون اساسی به صورت جزئی و موضوع‌محور برگزار می‌شود و با توجه به نزدیکی انتخابات ریاست جمهوری، مدرسه حقوق اساسی و قانون اساسی با موضوع صلاحیت‌ها و جایگاه ریاست جمهوری در نظام حقوقی ایران در حال فعالیت است و علاقمندان در حوزه‌های علوم سیاسی، حقوق و سایر رشته‌ها می‌توانند در این دوره‌ها حضور پیدا کنند.

وی با بیان اینکه اخیراً در پژوهشکده شورای نگهبان رقابت علمی ایده‌نگاری بحران کرونا و مشارکت در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ با همکاری بنیاد ملی نخبگان و مراکز علمی و پژوهشی کشور برگزار شده است، افزود: در این رقابت از نخبگان دانشگاهی دعوت شد تا به عنوان یک نهاد پژوهشی بتوانیم نتایجی را در اختیار نهاد‌های مرتبط با انتخابات قرار دهیم.

دکتر فتاحی در پایان خاطرنشان کرد: اختتامیه این رقابت علمی روز یکشنبه هفته آینده (۳ اسفند ۱۳۹۹) با حضور تیم‌های برتر برگزار خواهد شد و نتایج آن، در همان جلسه در اختیار نهاد‌های مرتبط با انتخابات همانند وزارت کشور قرار خواهد گرفت تا بتوانند در فرایند قانونگذاری از آن استفاده فرمایند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار

وبینار علمی «پیامد‌های تجاوز آمریکا به خاک ایران از منظر حقوق بین‌الملل و حقوق داخلی آمریکا»

اتفاقی که در دفاع مقدس ۱۲ روزه رخ داد یک امداد غیبی بود

غرب در طرح دوگانه‌سازی خود به صخره استوار و قوی به‌نام ملت ایران برخورد کرد

فیلم|حضور دکتر طحان نظیف در برنامه «صف اول» به مناسبت سالروز تاسیس شورای نگهبان

بررسی چالش‌ها و آینده نظام بین‌المللی حقوق بشر توسط استاد دانشگاه دورهام

دکتر طحان‌نظیف: شورای نگهبان به عنوان یک نهاد حاکمیتی مردمی‌ترین نظرات را داشته/ بررسی ۳۵۵۲ مصوبه مجلس از ابتدای تشکیل شورای نگهبان تاکنون/ انتخابات میان‌دوره‌ای مجلس در ۵ حوزه انتخابیه و میان‌دوره‌ای خبرگان در ۳ استان برگزار می‌شود

تقدیر آیت الله شب زنده دار از تدابیر داهیانه رهبر معظم انقلاب و نیرو‌های مسلح در ساعات اولیه جنگ تحمیلی

دکتر پروین: شورای نگهبان مرجع صیانت‌کننده از قانون اساسی است

یادداشت دکتر پروین؛ "شورای نگهبان میان‌دار اسلامیت و قانون‌گرایی"

ابقای اعضای هیئت رئیسه شورای نگهبان برای یک سال آینده

پربازدید ها

طرح «تشدید مجازات جاسوسی و همکاری با رژیم صهیونیستی و کشور‌های متخاصم علیه امنیت و منافع ملی» برای رفع برخی ابهامات به مجلس برگشت داده شد

سه عضو حقوقدان شورای نگهبان انتخاب شدند

ابقای سه تن از فقهای شورای نگهبان

دکتر طحان‌نظیف: ملت ایران مصمم به پیگیری آرمان فلسطین است/ طرح «تشدید مجازات جاسوسی» پس از اصلاح، مجدد بررسی می‌شود

ابقای اعضای هیئت رئیسه شورای نگهبان برای یک سال آینده

ابهامات و ایرادات طرح «تشدید مجازات جاسوسی» قابل رفع است/ دغدغه همه ما تدوین قوانین جامع، دقیق و قابل اجراست/ لایحه سامان‌دهی پهپاد‌های غیرنظامی در حال بررسی است

آیت‌الله جنتی: وظیفه حراست از جمهوریت و اسلامیت نظام بر عهده شورای نگهبان است/قدردانی از رای بالای مجلس به اعضای حقوقدان

برگزاری چهل و یکمین پیش‌نشست همایش بین‌المللی «حقوق ملت و آزادی‌های مشروع» با حضور حقوقدانان برجسته ایران و ایتالیا

تقدیر آیت‌الله مدرسی یزدی از حضور آگاهانه و پرشور مردم در عزاداری‌های دهه اوّل محرم و هشداری جدی نسبت به توطئه‌های دشمن صهیونی

گزارش تصویری جلسه شورای نگهبان ۲۵ تیر ۱۴۰۴