کد خبر: ۷۶۲۸
تاریخ انتشار: ۱۳ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۷:۰۵- 03 May 2021
روایت دکتر طحان نظیف از جلسه شورای نگهبان

ابهام شورای نگهبان درباره زمان اجرای لایحه مالیات بر ارزش افزوده

دکتر طحان نظیف در ادامه سلسله گزارش‌های خود به مردم، گزارشی از جلسه اخیر شورای نگهبان ارائه کرد.

ابهام شورای نگهبان درباره زمان اجرای لایحه مالیات بر ارزش افزوده

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی شورای نگهبان، دکتر طحان نظیف عضو حقوقدان شورای نگهبان در گزارش ۷۷ از سلسله گزارش‌های خود به مردم از جلسات شورای نگهبان نوشت:

شورای نگهبان سه‌شنبه هفتم اردیبهشت‌ماه سال ۱۴۰۰، جلسه فوق العاده داشت. در این جلسه «طرح جهش تولید مسكن»، «لایحه موافقت‌نامه همكاری در زمینه حفظ نباتات و قرنطینه گیاهی بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت جمهوری صربستان»، «طرح برخی احكام مربوط به ساختار بودجه كل كشور» و «لایحه مالیات بر ارزش افزوده» در دستور كار بود.

بررسی طرح جهش تولید مسكن در این جلسه به پایان رسید و بقیه طرح‌ها و لوایحی كه در دستور جلسه بودند با توجه به اینكه در مراحل قبل به خاطر اشکالاتی به مجلس اعاده و اكنون اصلاح شده بودند، ایرادات آنها یا رفع شده بود و یا با ایرادات جزئی مواجه شد كه می‌توان گفت با انجام اصلاحات بعدی از سوی مجلس به زودی به قانون در می‌آیند.

یكی از این ایرادات جزئی اما مهم که در لایحه مالیات بر ارزش افزوده مطرح بود، ناظر به زمان لازم الاجرا شدن مصوبه و عطف به ماسبق شدن آن است. با این توضیح که مجلس شورای اسلامی در مصوبه خود در ماده ۵۷، تاریخ اجرای این قانون را از ابتدای سال ۱۴۰۰ دانسته بود اما به نظر می‌رسد تا نهایی شدن مراحل تصویب و ابلاغ این قانون، عملا حداقل دو ماه از سال ۱۴۰۰ خواهد گذشت، لذا از نظر اجرایی مشخص نیست چگونه می‌توان تکالیف قانون را نسبت به مؤدیان، حداقل دو ماه عطف به ما سبق نمود. به عنوان مثال مطابق قانون فعلی برخی فعالیت‌ها از شمول مالیات مستثنی هستند و یا بالعکس و بر اساس مصوبه حاضر این موضوع تغییر یافته است، در حالی که مؤدیان نسبت به این موضوع علم ندارند.

همچنین در صورت عدم اصلاح چنین امری، به نظر می‌رسد بسیاری از مقامات و مراجع اداری با عنایت به تعیین محدوده زمانی دچار مشكل خواهند شد. به عنوان مثال در مواردی، سازمان مالیاتی ظرف مهلت سه ماه از لازم الاجرا شدن مکلف به پیش‌بینی ترتیباتی بوده است كه با نهایی شدن قانون با عنایت به لازم الاجرا بودن آن از ابتدای سال ۱۴۰۰، حداقل دو ماه از فرصت سه ماهه سازمان مالیاتی گذشته است.

لذا با عنایت به لازم الاجرا شدن این مصوبه از ابتدای سال ۱۴۰۰ و با توجه به اینکه تا این تاریخ هنوز این مصوبه نهایی نشده است، نحوه اجرای تکالیف مندرج در این مصوبه توسط عموم جامعه و دستگاه‌های مسئول، در بازه زمانی ابتدای سال تا زمان تصویب نهایی این مصوبه، واجد ابهام دانسته شد.

البته در مصوبه اصلاحی کمیسیون به این موضوع توجه شده بود، لکن به دلیل اینکه اصلاح زمان لازم الاجرا شدن، ارتباط مستقیمی با ایرادات شورای نگهبان نداشت، در صحن مجلس اجازه طرح نیافت كه البته این امر خود یكی از اشكالات آیین‌نامه داخلی در چنین مواردی به حساب می‌آید.

انتهای پیام/

ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار

نشست خبری سخنگوی شورای نگهبان شنبه برگزار می‌شود

آیت‌الله جنتی: حزب‌الله قدرتمندانه در صحنه نبرد با صهیونیست‌ها حضور دارد/ حضرت معصومه (س) برای تبیین مفهوم ولایت مجاهدت کرد

گزارش تصویری جلسه شورای نگهبان ۲۵ مهر ۱۴۰۳

مشارکت طلاب و دانشجویان در زمینه پروژه هوش مصنوعی

مشروعیت دفاع از مقاومت در حقوق بین‌الملل

کودکان و نوجوانان را با مسجد مأنوس کنید

پاسخ‌های روحانیت به جامعه باید عالمانه و فقیهانه باشد

حمایت از مستضعفان؛ وظیفه‌ای بر پایه قانون اساسی

برگزاری نشست علمی «هوش مصنوعی و قانونگذاری» در پژوهشکده شورای نگهبان

تخریب عامدانۀ تأسیسات درمانی، جنایت علیه بشریت است

پربازدید ها

۱۴ ویژگی منحصر به فرد شهید سیدحسن نصرالله

قدردانی آیت‌الله مدرسی‌یزدی از نیروهای مسلح و مردم؛ حضور مردم در نمازجمعه نصر چشمگیر و پرصلابت بود

سخنگوی شورای نگهبان: سریال «قصه‌های صندوق» یک نمونه بود؛ انتخابات‌ها و قوانین سرشار از سوژه‌های مختلف برای ساخت آثار هنری هستند

حضور تاریخی مردم در نماز جمعه امروز تداوم اقدام درخشان نیروهای مسلح در ماجرای وعده صادق ۲ بود

آیت‌الله جنتی: مردم تهدیدات رژیم صهیونیستی را بی‌اعتبار کردند/ نمازجمعه نصر نشان‌دهنده پیوند مستحکم امام و امت بود

حمایت از مستضعفان؛ وظیفه‌ای بر پایه قانون اساسی

تخریب عامدانۀ تأسیسات درمانی، جنایت علیه بشریت است

گزارش تصویری جلسه شورای نگهبان ۱۸ مهر ۱۴۰۳

مشروعیت دفاع از مقاومت در حقوق بین‌الملل

گزارش تصویری بازدید دکتر طحان‌نظیف از دفتر مطالعات جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی