کد خبر: ۷۶۹۱
تاریخ انتشار: ۲۴ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۰:۰۲- 14 May 2021

رویکرد پژوهشی شورای نگهبان با استقبال حوزویان روبرو شد

کارگاه آموزشی آشنایی با قانون اساسی و جایگاه شورای نگهبان ویژه نخبگان و استعدادهای برترحوزه علمیه برگزار شد

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شورای نگهبان، کارگاه آموزشی آشنایی با قانون اساسی و جایگاه شورای نگهبان ویژه نخبگان و استعدادهای برترحوزه علمیه برگزار شد.

برگزاری دوره‌های آشنایی طلاب حوزه علمیه با قانون اساسی و جایگاه شورای نگهبان با رویکردی تخصصی به بسیاری از شبهات تاریخی در جایگاه شورا و قانون اساسی پاسخ داد.

در دوره مقدماتی این کارگاه که مباحثی نظیر آشنایی با قانون اساسی، آشنایی با جایگاه شورای نگهبان در نظام حقوقی کشور و نظارت شورای نگهبان در انتخابات و تبیین مبانی نظری و رویه های عملی بود، به صورت دوره های آنلاین مورد بررسی قرار گرفت.

همچنین در این دوره سه روزه، نظارت شورای نگهبان بر قوانین و مقررات، فرایندها و رویه‌ها نظارت شرعی شورای نگهبان در اصل چهارم قانون اساسی و صلاحیت شورای نگهبان در تفسیر قانون اساسی توسط اساتید پژوهشکده شورا، دکتر محمد بهادری جهرمی، دکتر حامد نیکو نهاد و دکتر علی فتاحی زفرقندی ارائه شد.

مهدی جلیلی خامنه، عضو حوزه علمیه قم با اشاره به نقش دوره های برگزار شده در پیشبرد اهداف حاکمیت و حوزه های علمی قم گفت :تبیین جایگاه نهادی قانونی کشور و فهم عقلی تر نسبت به انقلاب و سیر قانونی تاریخ انقلاب در دوره های برگزار شده بررسی شد.

وی خاطر نشان کرد: نخبه‌ها و طلاب باید بتوانند مباحث زیربنایی قانون را مورد ارزیابی قرار داده و در و فقه حکومتی به بالندگی برسند، تا بتوانند در خطابه ها به شبهات عموم مردم پاسخ مستدل دهند.

وی با اشاره به رابطه حوزه با قانون اساسی و شورای نگهبان تاکید کرد:به نظر می‌رسد در صورتی که این پژوهشکده بتواند پایان نامه های فقهی و اصولی طلاب را به سوی مباحث قانونی جهت دهد ، پیوند مناسبی بین شورای نگهبان و حوزه علمیه به وجود خواهد آمد.

وی همچنین با تاکید بر به کیفیت دروس ارائه شده توسط اساتید این دوره تصریح کرد: اگر پژوهشکده و شورا بتوانند ترتیبی اتخاذ کنند ،که دروس خارج قانون اساسی یا خارج از قانون مدنی نیز توسط اساتید شورا در حوزه علمیه برگزار شود ، زیربنای قانونی و فقهی طلاب و نخبگان حوزه علمیه نیز به صورت تخصصی تری شکل خواهد گرفت.

مرتضی فیاض شرکت کننده در دوره های برگزار شده پژوهشکده شورای نگهبان و همچنین مدیر گروه فقه و قانون افزود: موثر ترین اقدام برای آشنا کردن طلاب در حوزه قانونگذاری برگزاری کارگاه های مفیدی است، که بتواند ارتباط فقها و جامعه را از طریق قانون نهادینه کند.

وی ادامه داد: اگر ارتباط با حوزه حفظ شده و مراکز تخصصی طلاب شناسایی شود ،می‌توان با تغییر شیوه ارائه به عنوان یک درس خارجی یا یک دوره تخصصی زمینه ورود طلاب به شکل عمیق تری را فراهم کرد، همچنین اتخاد رویکرد متفاوت در حوزه علمیه نسبت به دانشجویان و قرار گرفتن مطالب بر مبنای مباحثه رسوخ عمیق تر و هماهنگ تری با روحیه طلاب خواهد داشت.

دکتر فیاض همچنین خاطرنشان کرد: به نظر می رسد طراحی یک مدل یا نمونه برای استفاده از ظرفیت موجود در حوزه علمیه در میان نخبگان و اساتید ،همچنین مراکز تخصصی می تواند ارتباط بین حوزه علمیه و شورای نگهبان را در تبادل علمی سازی فی مابین قرار دهد.

سعید دهقان زاده همچنین در ادامه با اشاره به شبهات موجود پیرامون قانون اساسی و جایگاه شورای نگهبان خاطرنشان کرد: دوره های برگزار شده از کیفیت بسیار مطلوبی برخوردار بودند و به شبهات تاریخی زیادی که در اذهان طلاب وجود داشت، پاسخ داد.

وی همچنین تاکید کرد: برگزاری مداوم جلسات به صورت تکمیلی می‌تواند علاقه حوزویان را برای اشراف به مباحث قانونی افزایش دهد.

ابراهیم خواجه داد، همچنین از دیگر شرکت‌کننده های حاضر در دوره‌های آشنایی با قانون اساسی و شورای نگهبان اظهار کرد: در این کلاس‌ها ضمن آشنایی با قانون اساسی و جایگاه شورای نگهبان نظارت شورا بر انتخابات و مبانی نظری و رویه های علمی مورد تاکید قرار گرفته و نظارت شرعی شورای نگهبان بر اساس اصل چهارم قانون اساسی و صلاحیت شورا در تفسیر قانون و مورد ارزیابی قرار گرفت.

وی ادامه داد: به نظر می‌رسد اگر شورا برخی از رویکردهای پژوهشی و مطالب موضوعی خود را به حوزه واگذار کند، می‌توان انتظار داشت، ارتباط قوی تری بین حوزه علمیه و شورای نگهبان در بستر علمی فراهم شود.

انتهای پیام/

ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار

ابقای سه تن از فقهای شورای نگهبان

حق ایران در سایه عهدشکنی دیگران؛ روایت حقوقی ایران از تعلیق همکاری با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی

با قاطعیت و شجاعت در برابر سیاست‌های زیاده‌خواهانه و جنگ‌طلبانه ایالات متحده و رژیم صهیونیستی ایستادگی کنید

آزادیِ بدون هویت و آزادیِ ریشه‌دار در الگوی غربی و ایرانی

دکتر کدخدایی: آژانس انرژی اتمی و شورای امنیت توسط آمریکا و غرب کارکردزدایی شده‌اند/ باید با همراه‌سازی کشور‌های دیگر پیگیر حقوق‌مان باشیم

دکتر طحان‌نظیف: ملت ایران مصمم به پیگیری آرمان فلسطین است/ طرح «تشدید مجازات جاسوسی» پس از اصلاح، مجدد بررسی می‌شود

نهاد‌های بین‌المللی قتل و کشتار علمای شیعه در سوریه را محکوم کنند/ عاملان و حامیان منطقه‌ای این جنایت باید بازخواست شوند

ابهامات و ایرادات طرح «تشدید مجازات جاسوسی» قابل رفع است/ دغدغه همه ما تدوین قوانین جامع، دقیق و قابل اجراست/ لایحه سامان‌دهی پهپاد‌های غیرنظامی در حال بررسی است

برگزاری چهل و یکمین پیش‌نشست همایش بین‌المللی «حقوق ملت و آزادی‌های مشروع» با حضور حقوقدانان برجسته ایران و ایتالیا

ایران از همه ظرفیت‌های حقوقی برای پیگیری و مطالبه خسارات ناشی از تجاوزات اخیر استفاده خواهد کرد

پربازدید ها

طرح «تشدید مجازات جاسوسی و همکاری با رژیم صهیونیستی و کشور‌های متخاصم علیه امنیت و منافع ملی» برای رفع برخی ابهامات به مجلس برگشت داده شد

دکتر طحان‌نظیف: پویش «به عشق امام حسین (ع) می‌بخشم» تلنگری است تا با الگوبرداری از مکتب عاشورا، روحیه بخشش و دستگیری را در جامعه تقویت کنیم

دکتر کدخدایی: باید برآورد دقیقی از خسارات برای پیگیری‌های بین‌المللی صورت بگیرد/ لزوم تکرار قطعنامه ۴۸۷ علیه رژیم‌صهیونیستی توسط شورای امنیت

فیلم|حضور دکتر کدخدایی در برنامه تلویزیونی «سلام صبح بخیر»

تقدیر و سپاس آیت‌الله اعرافی از مراجع تقلید/ تأکید همه حوزویان و بزرگان اسلام بر احکام و اجماع بر محتوا و مستندات حکم محارب

تجاوز رژیم صهیونیستی نقض آشکار منشور ملل متحد بود

مصوبه تعلیق همکاری با آژانس انرژی اتمی لازم الاجراء است

دکتر طحان‌نظیف: ملت ایران مصمم به پیگیری آرمان فلسطین است/ طرح «تشدید مجازات جاسوسی» پس از اصلاح، مجدد بررسی می‌شود

سرداران ایران به رژیم صهیونیستی ضربات سنگینی وارد کردند

ابهامات و ایرادات طرح «تشدید مجازات جاسوسی» قابل رفع است/ دغدغه همه ما تدوین قوانین جامع، دقیق و قابل اجراست/ لایحه سامان‌دهی پهپاد‌های غیرنظامی در حال بررسی است