به گزارش پایگاهاطلاعرسانی شورای نگهبان، دکتر کدخدایی در نشستی با خبرنگاران رسانههای جمعی گفت: طرح تعیین وضعیت شوراهای عالی، که با اصلاحاتی در جلسه مورخ بیست و پنجم دیماه یکهزار و سیصد و هشتاد و شش به تصویب مجلس شورای اسلامی رسیده است،درجلسات متعدد شورای نگهبان مورد بحث و بررسی قرار گرفت و نظر شورا بشرح ذیل به مجلس اعلام شد:
1- ماده واحده در خصوص ملغی الاثر بودن مصوبات مذکور مغایر اصل 60 قانون اساسی شناخته شد.
2- تبصره ماده واحده مغایر اصل 74 قانون اساسی شناخته شد.
3- با توجه به اینکه برخی اختیارات تفویض شده به شورای عالی آموزش و پرورش، شورای انرژی اتمی، شورای اقتصاد ،شورای پول و اعتبار، شورای عالی استاندارد، شورای عالی حفاظت محیط زیست و شورای عالی انفورماتیک کشور دارای جنبه تقنینی است، مغایر اصل 85 قانون اساسی شناخته شد. در بعضی مواردی که جنبه تصویب آئین نامه دارد و همچنین مواردی که از امور اجرائی است مغایر اصول 60 و 138 قانون اساسی شناخته شد.
وی افزود: طرح دو فوریتی استفساریه در مورد قانون بیمه اجتماعی رانندگان حمل و نقل بار و مسافر بین شهری که مصوب مورخ هفتم بهمن ماه یکهزار و سیصد و هشتاد و شش مجلس شورای اسلامی بود نیز در شورای نگهبان مورد بحث و بررسی قرار گرفت و مغایر با موازین شرع و قانون اساسی شناخته نشد.
سخنگوی شوراینگهبان گفت: طرح دو فوریتی استفساریه ماده(61)قانون انتخابات مجلسشورایاسلامی(مصوب1386) مصوب جلسه مورخ هفتم بهمن ماه یکهزار و سیصد و هشتاد و شش مجلس شورای اسلامی نیز در شورای نگهبان مورد بحث و بررسی قرار گرفت و نظر شورای نگهبان به شرح ذیل به مجلس شورای اسلامی اعلام گردید: با توجه به نظریه تفسیری شورای نگهبان از اصل 73 قانون اساسی، طرح استفساریه ماده (61) قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی–مصوب 1386 ،تفسیر نیست بلکه قانونگذاری است لذا مغایر با اصل 73 قانون اساسی شناخته شد.