کد خبر: ۷۷۶۲
تاریخ انتشار: ۰۴ خرداد ۱۴۰۰ - ۲۱:۵۳- 25 May 2021
دکتر کدخدایی:

پرونده داوطلبان در شورای نگهبان به دقت مورد بررسی قرار گرفت/ در قانون مهلتی برای اعتراض به نتایج احراز صلاحیت‌ها وجود ندارد

سخنگوی شورای نگهبان با تأکید بر اینکه در این دوره پرونده افراد به دقت مورد بررسی قرار گرفت، خاطرنشان کرد: برای بررسی پرونده افراد و مستندات پرونده‌ها ساعت‌ها وقت صرف شد.

پرونده داوطلبان در شورای نگهبان به دقت مورد بررسی قرار گرفت/ در قانون مهلتی برای اعتراض به نتایج احراز صلاحیت‌ها وجود ندارد

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی شورای نگهبان، دکتر عباسعلی کدخدایی رئیس پژوهشکده و سخنگوی شورای نگهبان امشب (سه‌شنبه، ۴ خرداد ۱۴۰۰) در ارتباط تلفنی با بخش خبری ساعت ۲۱ شبکه یک سیما درباره نحوه بررسی صلاحیت داوطلبان ریاست جمهوری در این دوره از انتخابات گفت: روش بررسی صلاحیت‌ها تفاوتی با روش‌های به‌کار گرفته شده با ادوار گذشته نداشته است؛ البته نکته مهم در این دوره، مصوبه‌ای بود که در شورای نگهبان راجع به شرایط ثبت‌نام به تصویب رسید و به وزارت کشور ابلاغ شد.

وی افزود: از بین ۵۹۲ نفری که جهت ثبت‌نام به وزارت کشور مراجعه کرده بودند، چهل نفری که مدارکشان طبق مصوبه شورای نگهبان کامل بود، مورد پذیرش قرار گرفته و پرونده آن‌ها مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

سخنگوی شورای نگهبان با تأکید بر اینکه در این دوره پرونده افراد به دقت مورد بررسی قرار گرفت، خاطرنشان کرد: برای بررسی پرونده افراد و مستندات پرونده‌ها ساعت‌ها وقت صرف شد؛ چنانچه بررسی پرونده و مستندات برخی از داوطلبان یکی دو نوبت تکرار شد که به همین خاطر ناچار شدیم مهلت بررسی‌ها را برای ۵ روز دیگر تمدید و از مهلت ۱۰ روزه برای بررسی صلاحیت‌ها استفاده کنیم.

دکتر کدخدایی در پاسخ به این سئوال که مهمترین مؤلفه‌ها و شاخصه‌هایی که برای احراز صلاحیت‌ها استفاده شده چیست، گفت: ملاک احراز صلاحیت داوطلبان ریاست جمهوری شروطی است که در اصل ۱۱۵ قانون اساسی از جمله ایرانی‌الاصل بودن، تابعیت جمهوری اسلامی ایران داشتن و... است؛ اما چهار شرط اصلی و مهم که همیشه محل بحث بوده و در سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری هم به آن‌ها تأکید شده، «رجل مذهبی»، «رجل سیاسی»، «مدیر» و «مدبر» بودن است که ما برای احراز این شرایط، سوابق افراد را با توجه به مسئولیت‌ها و سوابق کاری که داشتند، مورد بحث و بررسی قرار دادیم.

وی افزود: برخی از داوطلبان هم برنامه‌های خود را ارسال کرده بودند که در این دوره برنامه‌های آن‌ها نیز مورد بررسی قرار گرفت.

سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به این سئوال که آیا نتایج بررسی صلاحیت‌ها اعتراض‌پذیر هستند یا خیر، گفت: در بررسی صلاحیت داوطلبان انتخابات ریاست جمهوری، اصولاً چیزی به عنوان رد صلاحیت نداریم؛ یعنی از بین افرادی که ثبت‌نام می‌کنند، شورای نگهبان افرادی که واجد شرایط هستند و احراز صلاحیت می‌شوند را به وزارت کشور اعلام می‌کند؛ بنابراین در قانون هم مهلتی برای اعتراض یا شکایت از این روند در نظر نگرفته است.

انتهای پیام/

ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار

حوزه علمیه پای عهد خود با مقاومت سرافراز ایستاده است / «انّا علی العهد» شعار همیشگی حوزویان

کرسی ترویجی با موضوع «در جست‌و‌جوی نظریه قانونگذاری در نظام جمهوری اسلامی ایران»

دوره تخصصی آکادمی زمستانه پژوهش حقوقی برگزار شد

گزارش تصویری حضور دکتر طحان‌نظیف در همایش توجیهی – بصیرتی جهاد تبیین

دکتر طحان‌نظیف: دشمنی استکبار با اهداف و ارزش‌های مندرج در قانون اساسی است/ همه باید برای تحقق اصول این قانون تلاش کنند

بنیان‌های فلسفی هوش مصنوعی

جمهوری اسلامی ایران امروز به عنوان الگوی مردم‌سالاری دینی در جهان مطرح است

گزارش تصویری جلسه شورای نگهبان ۱ اسفند ۱۴۰۳

مصوبه تعویق ۶ ماهه انتخابات شورا‌ها ابهاماتی دارد

حوزه علمیه قم، تئوری و اندیشه نهضت، انقلاب و نظام اسلامی را تولید کرد

پربازدید ها

بررسی مصوبه اصلاح قانون انتخابات شوراها همچنان ادامه دارد

مصوبه تعویق ۶ ماهه انتخابات شورا‌ها ابهاماتی دارد

دکتر پروین: بسیاری از مشکلات با عمل به قانون رفع خواهد شد/ صلاحیت‌ها و وظایف همه دستگاه‌ها و نهادها در قانون مشخص است

گزارش تصویری حضور دکتر طحان نظیف در گردهمایی بزرگ فعالان فضای مجازی و رسانه استان همدان

دکتر طحان‌نظیف: تطبیق مصوبات مجلس با شرع و قانون اساسی به پاسداری از حقوق مردم انجامیده است

گزارش تصویری حضور دکتر طحان نظیف در نشست علمی «چالش‌های قانونگذاری در ایران»

طرح اصلاح موادی از قانون نظارت مجلس بر رفتار نمایندگان تایید شد

بیانیه آیت‌الله مدرسی یزدی در قدردانی از راهپیمایی باشکوه یوم الله ۲۲ بهمن

حضور پرشور مردم در راهپیمایی ۲۲ بهمن پاسخ دندان شکنی به دشمنان نظام است

گزارش تصویری جلسه شورای نگهبان ۲۴ بهمن ۱۴۰۳