کد خبر: ۸۵۶
تاریخ انتشار: ۳۱ فروردين ۱۳۸۷ - ۱۲:۵۰- 19 April 2008
دکترکدخدایی:

انتخابات با کمترین تخلف و مشارکت حداکثری برگزار شد

سخنگوی شورای نگهبان در نخستین نشست خبری خود با خبرنگاران رسانه‌های جمعی در سال جدید، به تشریح روند بررسی صحت انتخابات هشتمین دوره مجلس شورای اسلامی در شورای نگهبان پرداخت.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شورای نگهبان، دکتر کدخدایی در آغاز این نشست، ضمن تبریک سال نو از همکاری سال گذشته رسانه‌ها با شورای نگهبان در پوشش اخبار این نهاد تقدیر و تشکر کرد و گفت: به ویژه در پایان سال گذشته و در ایام برگزاری انتخابات، رسانه‌ها تلاش خوبی در این راستا داشتند و امیدواریم در سال جاری نیز شاهد همکاری بیشتر صدا و سیما، مطبوعات و خبرگزاری‌ها با شورای نگهبان باشیم.
وی ضمن تشریح روند بررسی صحت انتخابات حوزه های انتخابیه در شورای نگهبان، گفت: انتخابات هشتمین دوره مجلس شورای اسلامی در مرحله اول به خوبی برگزار شد.
سخنگوی شورای نگهبان یادآور شد: کار بررسی صحت انتخابات تمامی حوزه‌های انتخابیه به پایان رسیده است.
وی افزود: این انتخابات، با حداقل اشکالات و تخلفات و با مشارکت حداکثر واجدان شرایط و با حضور همه سلایق و گروهها و جناح‌ها و اقشار وفادار به نظام جمهوری اسلامی برگزار شد و امیدواریم در مرحله دوم نیز با مشارکت پرشور مردم، برای کرسی‌های باقی‌مانده نمایندگان اصلح انتخاب شوند.
سخنگوی شورای نگهبان با اشاره به کاهش ابطال انتخابات حوزه‌های انتخابیه در این دوره نسبت به دوره قبل گفت: در این دوره تنها شاهد ابطال انتخابات سه حوزه انتخابیه بودیم. یک مورد هم آرای یک فرد ابطال شد و در چند مورد هم به دلیل شکایت‌های مردمی، آرای چند صندوق ابطال شد که تاثیری بر نتیجه آرا نداشت.
دکتر کدخدایی ضمن یادآوری تفاوت‌های مرحله دوم انتخابات، در این دوره با دوره هفتم، گفت: در انتخابات مجلس هفتم، 40حوزه انتخابیه به مرحله دوم کشیده شد ولی در این دوره 54حوزه انتخابیه و در 21استان شاهد برگزاری انتخابات مرحله دوم خواهیم بود که این امر یکی از نشانه‌های رقابتی‌تر شدن انتخابات نسبت به دوره قبل می‌باشد.
وی تصریح کرد: در مرحله دوم انتخابات تکلیف 82کرسی باقی‌مانده مجلس هشتم، روشن خواهد شد.
یکی از خبرنگاران علت طولانی شدن بررسی انتخابات برخی حوزه‌های انتخابیه را جویا شد که سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ اظهار داشت: طبق قانون، شورای نگهبان تنها مرجعی است که نسبت به صحت انتخابات حوزه ها اعلام نظر می‌کند. بدیهی است که باید تمامی شکایت‌ها و گزارش‌هایی که دریافت می‌کند را مورد بررسی قرار دهد.
وی افزود: در مورد حوزه‌های انتخابیه‌ای که شکایت‌های خاصی نبود، سریع‌تر اعلام نظر ‌شد؛ اما در مواردی لازم بود که بازرسانی غیر از هیات نظارت شهرستان و استان به حوزه‌ انتخابیه اعزام شوند و در مواردی گزارش بازرسان اعزامی هم مورد پذیرش اعضای محترم شورا واقع نشد و بازرسان دیگری اعزام می‌شدند و این موضوع موجب می‌شد شورای نگهبان، در روزهای اولیه نسبت به صحت انتخابات همه حوزه‌ها اعلام نظر نکند و بررسی برخی از حوزه‌های انتخابیه بیشتر طول بکشد.
دکتر کدخدایی در پاسخ به پرسشی درباره نامه آقایان کروبی و خاتمی به شورای نگهبان نیز گفت: شورای نگهبان تمامی نامه‌ها و شکایت‌های دریافتی را به ویژه درباره انتخابات تهران بررسی کرد.
وی تصریح کرد: اگر چه طبق قانون، تنها داوطلبان می توانند در مورد انتخابات شکایت کنند، اما به دلیل اهمیت انتخابات تهران، این نامه نیز در صحن شورا قرائت و موضوع مطرح شد و در نهایت اعضای شورای نگهبان بر اساس گزارش‌های واصله اظهار نظر کردند. البته درباره اینکه آرا بازشماری بشود یا نه، شورای نگهبان تصمیم می‌گیرد، شورای نگهبان هم به دقت گزارش‌های ناظران، هیات نظارت استان تهران و نیز شکایت‌های دریافتی را بررسی کرد و انتخابات تهران را نیازمند بازشماری، تشخیص نداد.
وی در پاسخ به سؤالی درباره تخلفات داوطلبان در تبلیغات انتخاباتی نیز گفت: اگر تخلفات در روند انتخابات تعیین کننده باشد و در سرنوشت انتخابات تاثیر بگذارد، در تصمیم‌گیری شورای نگهبان نسبت به صلاحیت فرد یا صحت انتخابات موثر خواهد بود، اما در درجه اول کار رسیدگی به تخلفات تبلیغاتی بر عهده مراجع قضائی و انتظامی است.

ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار

سال ۸۸ چگونه از رای مردم صیانت شد؟

مسئولان به مسائل کشور نگاه جامع‌الاطراف داشته باشند

ادامه بررسی لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ کل کشور در مجمع مشورتی حقوقی شورای نگهبان

انتشار چهار اثر علمی جدید در پژوهشکده شورای نگهبان

رمز ناکامی فتنه‌ها، بصیرت و ایستادگی مردم ایران است

تروریسم؛ راهبرد اصلی رژیم صهیونیستی در عرصه بین‌الملل

تعبیر قرآنی سخنگوی شورای نگهبان درباره ۹ دی

اساسنامه صندوق توسعه شبکه تار (فیبر) نوری تایید شد

دکتر طحان‌نظیف: مشارکت به عوامل مختلفی برمی‌گردد اما همواره برای شورای نگهبان اهمیت داشته است/ ناظران انتخاباتی می‌توانند در جهاد تبیین و اصلاح فرهنگ انتخاباتی نقش‌آفرین باشند

نظام‌های انتخاباتی معاصر در دنیا نیاز به پوست اندازی دارند

پربازدید ها

آغاز بررسی لایحه بودجه ۱۴۰۴ کل کشور در شورای نگهبان

نشست جمعی از اعضای مکتب سیاسی مجلس اعلای عراق با دکتر کدخدایی و دکتر طحان‌نظیف

گزارش تصویری جلسه شورای نگهبان ۲۸ آذر ۱۴۰۳

دکتر کدخدایی: قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران دولت مدرن را بر اساس آموزه‌های اسلامی پیش‌بینی کرده است

تاکید آیت‌الله اعرافی بر گشودن گره‌های ذهنی جوانان / حضرت زهرا (س) مرجعیت معرفتی و دانشی داشتند

قانون اساسی نگاه چندبعدی به نقش زنان در جامعه دارد

آیت‌الله شاهرودی جایگاهی را بالاتر از کارگزاری در نظام اسلامی نمی‌دانست

دکتر طحان نظیف: قانون اساسی زمینه حکمرانی اسلامی را در ایران فراهم کرد

آغاز به کار نشست مدیران ستادی و روسای دفاتر استانی شورای نگهبان

نقض آشکار حاکمیت سوریه توسط رژیم صهیونیستی و حقوق بین‌الملل