کد خبر: ۹۰۰۷
تاریخ انتشار: ۱۵ دی ۱۴۰۱ - ۱۷:۲۲- 05 January 2023

ترجمه یادداشت دکتر کدخدایی به زبان انگلیسی در روزنامه «اسلام آباد پست» با عنوان «جنایت بی‌سابقه»

جنایت ترور یک مقام عالی‌رتبه ایران به عنوان شخصیت برجسته جهانی مبارزه با تروریسم توسط آمریکا، جنایتی بی‌سابقه و غیرقابل قیاس با هر جنایت دیگری در جهان است.

ترجمه یادداشت دکتر کدخدایی به زبان انگلیسی در روزنامه اسلام آباد پست با عنوان جنایت بی‌سابقه

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شورای نگهبان به نقل از پژوهشکده شورای نگهبان، یادداشت دکتر عباسعلی کدخدایی عضو حقوقدان شورای نگهبان و مسئول پیگیری پرونده حقوقی ترور سردار شهید سلیمانی، با عنوان «جنایت بی‌سابقه» در روزنامه «اسلام آباد پست» منتشر شد که ترجمه این یادداشت به شرح زیر است:

ممنوعیت ترور مقامات خارجی، مهمانان رسمی یا اشخاص تحت حمایت بین‌المللی نه‌تنها مورد تأکید قواعد حقوق بین‌الملل قراردادی و عرفی قرار گرفته است که بلکه اغلب کشورهای جهان آن را در قوانین داخلی خود جرم‌انگاری کرده‌اند.

به عنوان مثال می‌توان از رژیم ایالات‌متحده آمریکا نام برد که در بخش ۱۱۱۶ از فصل ۵۱ قانون جرائم و دادرسی کیفری این کشور به صراحت قتل یا اقدام به قتل مقامات خارجی، مهمانان رسمی یا اشخاصی را که تحت حمایت (کنوانسیون‌های) بین‌المللی بوده ‌باشند را واجد مجازات بخش‌های ۱۱۱۱ ، ۱۱۱۲ و ۱۱۱۳ این قانون می‌داند.

حتی بر طبق همان قانون، چنانچه قربانی (مجنی‌علیه) این جنایت ، از جمله اشخاص تحت حمایت بین‌المللی باشد که در خارج از خاک ایالات‌متحده آمریکا مورد سوءقصد قرار گرفته باشد، دامنه صلاحیت رسیدگی محاکم قضایی این کشور درصورتیکه (۱) قربانی نماینده یا مقام رسمی آمریکا بوده باشد (۲) مجرم از اتباع ایالات‌متحده آمریکا باشد یا (۳) مجرم در خاک ایالات‌متحده آمریکا یافت شود گسترش خواهد یافت و دادگاه‌های ایالات‌متحده، صلاحیت رسیدگی به جرائم افرادی را که این قانون را با قتل اشخاص تحت حمایت مذکور که در خارج از این کشور نقض کرده‌ باشند پیدا خواهند نمود.

بنابراین باتوجه به جایگاه حقوقی اشخاص تحت حمایت بین‌المللی بر اساس قوانین داخلی و بین‌المللی، ترور یک مقام خارجی یا مهمان رسمی(یک دولت در کشور ثالث) توسط یک دولت، مصداقی بارز از نقض توأمان تعهدات داخلی و بین‌المللی است که کوتاهی یا تعلل آن دولت در تعقیب و مجازات متهمین جنایت، نقض(آشکار) کنوانسیون‌های ضدتروریستی به ویژه کنوانسیون ۱۹۷۳ راجع به جلوگیری و مجازات جرائم علیه اشخاص موردحمایت بین‌المللی من‌جمله مأمورین سیاسی خواهد بود که دولت قربانی را در مقام احقاق حق خود نسبت به محاکمه متهمین این جنایت در دادگاه‌های داخلی قرار می‌دهد.

ترور یک مقام خارجی توسط دولت (علاوه بر قانون‌شکنی داخلی) یک عمل متخلفانه بین‌المللی نیز محسوب می‌شود که مبنای حقوقی اقدامات متقابل دولت قربانی را فراهم خواهد ساخت.
منشور ملل متحد به منظور ممانعت از وقوع جنگ همواره بر اصولی همچون منع مداخله، حق حاکمیت و عدم توسل به زور، به عنوان مفاهیم بنیادین و کلیدی حقوق بین‌الملل و پایه‌های این سند تاریخی است تأکید داشته است.

بر اساس گزارش‌های کمیته مبارزه با تروریسم شورای امنیت، عامل اصلی ایجاد تروریسم ، تجاوز به استقلال سیاسی، حاکمیت و یکپارچگی سیاسی کشورها و همچنین نقض گسترده و سیستماتیک حقوق بشر است که قطعنامه شماره ۶۱/۴۰ مجمع عمومی سازمان ملل متحد، همه اعمال‌، روش‌ها و شیوه‌های ترور را به عنوان عملی جنایت‌کارانه صرف نظر از عامل یا عاملان ( دولتی و غیردولتی آن ) صراحتاً محکوم می‌دارد.

قتل(ترور)، ارعاب غیرنظامیان و نیز سازمان‌دهی و تشویق این گونه اقدامات وحشیانه همواره از سوی جامعه بین‌الملل به عنوان نقض فاحش حقوق بشر محکوم بوده است و اسناد لازم‌الاجرای بین‌المللی، دولت‌ها را موظف به اجتناب از هر نحو مشارکت، تحریک یا سازمان‌دهی اینگونه اقدامات(تروریستی) می‌دارد.

به همین دلایل است که جنایت ترور یک مقام عالی‌رتبه ایران به عنوان شخصیت برجسته(جهانی) مبارزه با تروریسم توسط (رژیم) آمریکا در ۳ ژانویه ۲۰۲۰، جنایتی بی‌سابقه و غیرقابل قیاس با هر جنایت دیگری در جهان است.

تاکنون ارتش نظامی هیچ کشوری در جهان اقدام به ترور رسمی یک شخصیت تحت حمایت بین‌المللی به وسیله پهپاد نداشته است که (رژیم) آمریکا اولین و بی‌سابقه‌ترین آن را در تاریخ رقم زد.

ناروایی اقدام تروریستی آمریکا تا آن حد مبرهن بود که به فاصله اندکی بعد از ترور شهید سلیمانی، اگنس کالامارد گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد، در گزارش رسمی خود حمله پهپادی آمریکا را نامشروع و ناقض حقوق بین‌الملل بشر خواند.

وی تصریح کرد: «این برای اولین بار در طول تاریخ است که یک پهپاد مسلح، یک مقام عالی‌رتبه دولت خارجی را در خاک یک کشور ثالث مورد هدف خود قرار می‌دهد. هدف قرار دادن [شهید]سلیمانی و [شهادت] افراد و همراهان ایشان، بی‌گمان موجب مسئولیت بین‌المللی دولت آمریکا خواهد بود. این جنایت نشان می‌دهد دولت آمریکا حتی به قوانین داخلی خود نیز پایبند نیست؛ چراکه عملاً با این اقدام، قوانین داخلی خود در پذیرش حق حیات افراد را نقض کرده است»

به همین جهت است که باید افزود آمریکا تنها کشور قانون‌شکنی در جهان است که به هیچ تعهد داخلی و بین‌المللی پای‌بند نیست.

ترور سردار شهید قاسم سلیمانی فرمانده ارشد ضد تروریسم جمهوری اسلامی ایران مصداقی از نقض آشکار قواعد حقوق بین‌الملل قراردادی و عرفی بود که آمریکا به اجرای آن مکلف بوده است. بر این اساس، تعلل (رژیم) آمریکا در عدم پیگرد عاملان و آمران این جنایت، نه تنها مسئولیت بین‌المللی این دولت را در پی خواهد داشت؛ بلکه ایران را طبق اسناد بین‌المللی به هر نحو ممکن در مقام مطالبه و استیفای حقوق خود قرار می‌دهد.

انتهای پیام/

ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار

گزارش تصویری بازدید دکتر کدخدایی از غرفه انتشارات پژوهشکده شورای نگهبان

بازدید دکتر کدخدایی از غرفه انتشارات پژوهشکده شورای نگهبان در نمایشگاه کتاب

محتوای قانون اساسی باید از سطح نخبگان به سطح جامعه برسد

سخنگوی شورای نگهبان به «خانه روزنامه‌نگاران شهر» رفت/ دکتر طحان‌نظیف: نشست با رسانه‌ای‌ها شیرین و آموزنده است

امیدوارم روزی پژوهشکده شورای نگهبان به عنوان مرجع حوزه حقوق عمومی کشور شناخته شود

فیلم|بازدید سخنگوی شورای نگهبان از نمایشگاه کتاب تهران

عرضه آثار تخصصی در حوزه قانون اساسی، انتخابات و حقوق تطبیقی در غرفه پژوهشکده شورای نگهبان

گزارش تصویری جلسه شورای نگهبان ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴

آیت‌الله جنتی: پیام اخیر رهبری نقشه راه حوزه‌های علمیه است/ شهید رئیسی مرد خدمت بود؛ او با مردم صادقانه سخن گفت و با کرامت رفتار کرد

حقوق ملت؛ از انقلاب مشروطه تا انقلاب اسلامی

پربازدید ها

گزارش تصویری جلسه شورای نگهبان ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۴

آیت‌الله جنتی: حادثه بندر شهید رجایی همه را داغدار کرد؛ همدلی مردم ایران تحسین برانگیز بود/ بدون اغماض با هرگونه قصور و تقصیری در این باره برخورد شود

برگزاری پنجمین پیش‌نشست همایش بین‌المللی «حقوق ملت و آزادی‌های مشروع»

بررسی اصلاحات مجلس شورای اسلامی بر «طرح مالیات بر سوداگری و سفته‌بازی» در مجمع مشورتی حقوقی شورای نگهبان

دکتر طحان‌نظیف: زیرساخت نظامات مختلف مبتنی بر شریعت در حوزه‌های علمیه فراهم می‌شود/ ظرفیت‌سازی و پرورش نیرو‌های کارآمد متناسب با رسالت انقلابی وظیفه امروز حوزه است

گزارش تصویری حضور دکتر طحان‌نظیف در همایش «دادرسی اساسی و قانون‌گذاری»

دادرسی اساسی فرآیند صیانت از حاکمیت قانون اساسی در عرصه عمل است

حضور پژوهشکده شورای نگهبان با ۴۰ اثر جدید در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران

حوزه علمیه خدمتگزار انقلاب و مردم است

مطرح شدن انقلاب اسلامی ایران به‌عنوان یک پدیده بی‌بدیل جهانی، ثمره مجاهدت حوزه و عالمان دینی است