کد خبر: ۹۶۳۲
تاریخ انتشار: ۰۳ آبان ۱۴۰۲ - ۱۱:۳۹- 25 October 2023
رییس پژوهشکده شورای نگهبان مطرح کرد؛

استقبال اعضای شورای نگهبان از گزارشات کارشناسی پژوهشکده

رییس پژوهشکده شورای نگهبان گفت: بحث‌های کارشناسی در پژوهشکده با هدف آموزش و ترویج مباحث حقوق عمومی و قانون اساسی است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شورای نگهبان به نقل از خبرگزاری ایسنا، دکتر عباسعلی کدخدایی که در خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) حضور یافته بود ضمن تعریف از عملکرد خوب این رسانه گفت: ایسنا، خبرگزاری پویا و پرنشاط است و رسانه‌ای است که به دلیل بافت دانشجویی که از ابتدا داشته، جایگاه ویژه‌ای دارد زیرا دانشجو در کشور ما یک قشر پیشران و پیشرو در مسایل سیاسی و اجتماعی است. خوشبختانه ایسنا توانسته ماهیت خود را حفظ کند وان شاءالله در آینده به همین سبک جلو می رود. ارتباط ما هم از گذشته با ایسنا ارتباط خوب و مستمری بوده است.

استقبال اعضای شورای نگهبان از گزارشات کارشناسی پژوهشکده

وی درباره فعالیت‌های پژوهشکده شورای نگهبان گفت: پژوهشکده شورای نگهبان یکی از ایده‌هایی بود که مقام معظم رهبری در دهه ۷۰ با اعضای شورای نگهبان مطرح کردند که یک مرکز تحقیقاتی برای بررسی‌های علمی داشته باشد و بتواند کمکی برای اعضای شورای نگهبان باشد. در سال ۷۹ این مرکز به ریاست مرحوم آیت‌الله شاهرودی شکل گرفت. آن زمان که نوپا بود امکانات کمتر و افراد کمتری داشت ولی به تدریج هم از لحاظ جذب نیروهای جوان و هم از لحاظ جذب ظرفیت‌هایی که داشت، توسعه‌های خوبی را پیدا کرد. در سال های ۹۱ و ۹۰ بنده از وزارت علوم درخواست کردم که یک موافقتنامه برای پژوهشکده به جای مرکز به ما بدهند زیرا محققان جوانی جذب ما شده بودند و لازم بود این کار انجام شود. نهایتا هم موافقت اصولی و قطعی از وزارت علوم گرفتیم و در قالب پژوهشکده رسمی فعالیت می‌کنیم.

استقبال اعضای شورای نگهبان از گزارشات کارشناسی پژوهشکده

*وظیفه اصلی پژوهشکده شورای نگهبان ارایه نظرات مشورتی به اعضای شوراست

دکتر کدخدایی ادامه داد: حدود ۴۰ نفر از پژوهشگران جوان که متخصص در حقوق عمومی هستند، در مقاطع مختلف ارشد یا دکتری با ما همکاری دارند و طبیعتا ما ضوابط وزارت علوم را رعایت می‌کنیم و جذب اعضای هیات علمی هم داریم. وظیفه اصلی این پژوهشکده ارایه نظرات مشورتی به اعضای محترم شورای نگهبان است و عملا کار ما این است که در بخش کارشناسی، مصوبات را زمانی که در مجلس مطرح است؛ پای به پای مجلس بررسی می‌کنیم و زمانی هم که نهایی شد، نسبت به مصوبه نهایی بررسی لازم را انجام می‌دهیم. به‌ دلیل اینکه زمان ما برای بررسی مصوبات محدود و دو تا ۱۰ روز است، ناچاریم در این زمان بررسی کنیم و کارشناسان بیرونی از مجلس، نمایندگان دولت و دستگاه‌های دولتی را هم دعوت می‌کنیم و نهایتا گزارش نهایی را پیرامون مصوبه تقدیم شورای نگهبان می‌کنیم و اعضای شورا با استفاده از آن نظر می‌دهند.
این عضو حقوقدان شورای نگهبان تصریح کرد: اعضای شورای نگهبان از گزارشات کارشناسی پژوهشکده استقبال خوبی کرده‌اند و تا زمانی که گزارش پژوهشکده آماده نشود، مصوبه در دستور کار شورای نگهبان نمی‌آید.

وی افزود: نیروهایی که در پژوهشکده آموزش می‌بینند در دستگاه‌های دیگر مشغول می‌شوند. به جز اعضای هیات علمی که جذب پژوهشکده شدند، ما نیروی رسمی کمتری داریم و عمدتا نیروهایی هستند که با قرارداد معینی کار می‌کنند. ۱۵ نفر از اعضای پژوهشکده، عضو هیات علمی در دانشگاه های دیگر هستند که در پژوهشکده آموزش دیدند و بعد در دانشگاه‌ها جذب شدند.

استقبال اعضای شورای نگهبان از گزارشات کارشناسی پژوهشکده


دکتر کدخدایی با تاکید بر اینکه بحث‌های کارشناسی در پژوهشکده با هدف آموزش و ترویج مباحث حقوق عمومی و قانون اساسی است، گفت: هم در قالب کلاس‌ها و دوره‌های آموزشی کوتاه مدت این فعالیت‌ها را داریم و هم در حوزه‌های مختلف که دانشگاه‌ها و مراکز علمی کمتر به آن می پردازند و هم در حوزه‌های دیگر مثل شبیه‌سازی که امر رایجی در دانشگاه هاست.

وی در پایان گفت: در حوزه حقوق عمومی ما در دو بعد بررسی مصوبات و نیز انتخابات، دوره‌های شبیه‌سازی یا موت‌کورت را راه اندازی کردیم که از آن استقبال شد. دانشجویان مختلفی از دانشگاه‌های سراسر کشور با آن ارتباط گرفتند و این امر به توسعه مفاهیم قانون اساسی کمک می‌کند. از جهت تبیین مفاهیم حقوق عمومی نیز بعد از انقلاب در تبیین اصول قانون اساسی کوتاهی‌هایی را در جامعه داشتیم و به خوبی به این مباحث نپرداختیم. به همین دلیل یکی از اهداف ما در پژوهشکده تبیین و ترویج مفاهیم حقوق عمومی و حقوق اساسی با تکیه بر قانون اساسی است و به همین دلیل هم استقبال زیادی شد و کتاب و مقالات زیادی در این زمینه نوشته می شود.

انتهای پیام/

ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار

قانون اساسی نگاه چندبعدی به نقش زنان در جامعه دارد

تاکید آیت‌الله اعرافی بر گشودن گره‌های ذهنی جوانان / حضرت زهرا (س) مرجعیت معرفتی و دانشی داشتند

آغاز بررسی لایحه بودجه ۱۴۰۴ کل کشور در شورای نگهبان

نشست جمعی از اعضای مکتب سیاسی مجلس اعلای عراق با دکتر کدخدایی و دکتر طحان‌نظیف

گزارش تصویری جلسه شورای نگهبان ۲۸ آذر ۱۴۰۳

آیت‌الله جنتی: قانون اساسی نگاه متعالی نسبت به زنان دارد/ شورای نگهبان برخوردار از پشتیبانی دو مجمع مشورتی فقهی و حقوقی است

امکان‌سنجی اعطای شخصیت حقوقی به هوش مصنوعی و شناسایی مسئولیت آن

جوانان سوری وطن خود را نجات می دهند/ رژیم صهیونیستی خطری برای امنیت جهانی

آیت‌الله جنتی: سواستفاده رژیم‌صهیونیستی از وضعیت این روزهای سوریه جنایت بزرگی است/ آمریکا و هم‌پیمانانش باید پاسخگو باشند

آیت‌الله یزدی از ابتدای نهضت اسلامی نقش مهمی در روشنگری‌ها داشت/ در مقابل انحرافات و جریان نفوذ فریاد می‌کشید

پربازدید ها

سخنان آیت‌الله مدرسی یزدی پیرامون برخی مسائل روز

دکتر طحان نظیف: جریان دانشجویی همواره در تحولات اجتماعی ایران حضور موثر داشته/ قانون اساسی ترسیم کننده آرمان‌های جنبش دانشجویی است

فیلم|حضور دکتر طحان‌نظیف در نشست علمی «حقوق ملت در قانون اساسی» در دانشگاه شهید باهنر

بررسی لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ کل کشور در مجمع مشورتی حقوقی شورای نگهبان

آیت‌الله یزدی از ابتدای نهضت اسلامی نقش مهمی در روشنگری‌ها داشت/ در مقابل انحرافات و جریان نفوذ فریاد می‌کشید

جدیدترین آثار پژوهشکده شورای نگهبان منتشر شد

عَلَم مبارزه با استکبار از دست دانشجویان نمی‌افتد

آیت‌الله جنتی: سواستفاده رژیم‌صهیونیستی از وضعیت این روزهای سوریه جنایت بزرگی است/ آمریکا و هم‌پیمانانش باید پاسخگو باشند

باید نسبت به رعایت احکام دین تعصب داشته باشیم

جوانان سوری وطن خود را نجات می دهند/ رژیم صهیونیستی خطری برای امنیت جهانی