کد خبر: ۹۷۸۸
تاریخ انتشار: ۱۴ دی ۱۴۰۲ - ۲۲:۱۵- 04 January 2024
در گفتگو با بخش خبری ۲۱ صدا و سیما؛

دکتر طحان‌نظیف: زمینه مشارکت و نقش‌آفرینی گروه‌های سیاسی و مردم در انتخابات فراهم است/ عدم تاییدشده‌ها سه روز فرصت اعتراض دارند

سخنگوی شورای نگهبان گفت: زمینه مشارکت و نقش‌آفرینی گروه‌های سیاسی و مردم در انتخابات فراهم است.

دکتر طحان‌نظیف: زمینه مشارکت و نقش‌آفرینی گروه‌های سیاسی و مردم در انتخابات فراهم است/ عدم تاییدشده‌ها سه روز فرصت اعتراض دارند

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی شورای نگهبان، دکتر هادی طحان‌نظیف عضو حقوقدان و سخنگوی شورای نگهبان در گفتگو با بخش خبری 21 صدا و سیما اظهار داشت: مهلت بررسی صلاحیت‌های داوطلبان انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی امروز (14 دی 1402) در هیات‌های نظارت استانی و هیات مرکزی نظارت بر انتخابات به پایان رسید.

وی افزود: در مهلت 50 روزه هیات‌های نظارت بررسی‌های دقیقی صورت گرفت و نتایج از طریق وزارت کشور و فرمانداری‌ها به داوطلبان اعلام خواهد شد.

سخنگوی شورای نگهبان با اعلام اینکه در این دوره از انتخابات 21 هزار نفر واجد شرایط بودند، گفت: از این بین بیش از 11 هزار نفر تایید صلاحیت شدند؛ یعنی در این مرحله بیش از 52 درصد تایید صلاحیت شدند که از جهت تعداد نسبت به انتخابات قبل (در مرحله هیات‌های نظارت) شاهد افزایش دو برابری هستیم.

وی البته عنوان کرد که مرحله سومی هم برای بررسی صلاحیت‌ها وجود دارد که شورای نگهبان به بررسی صلاحیت‌ها خواهد پرداخت. این شورا 30 روز مهلت دارد تا به بررسی شکایات بپردازد و نظر نهایی را اعلام کند.

دکتر طحان‌نظیف خبر داد: کسانی که تایید صلاحیت نشدند، می‌توانند با مراجعه به سامانه «داوطلب» نسبت به فرصت مجددی که دارند استفاده کنند و به اعلام شکایت خود بپردازند.

سخنگوی شورای با اعلام این خبر که 38 درصد صلاحیت‌شان تایید نشد، گفت: تعداد کسانی هم که صلاحیتشان احراز نشد نسبت به ادوار گذشته به میزان قابل توجهی کاهش یافت؛ به این دلیل که براساس اصلاح قانون انتخابات، مهلت‌های رسیدگی توسعه پیدا کرد و فرصت وجود داشت تا ابهامات و موارد با افراد در میان گذاشته شود.

وی همچنین با اعلام اینکه یک میلیون و 750 هزار سند درباره داوطلبان دریافت و بررسی شد، گفت: به ازای هر کرسی، 38 داوطلب در فضای انتخابات داریم.

دکتر طحان‌نظیف در پاسخ به سوال مجری عنوان کرد: نتایج بررسی صلاحیت‌ها در روزهای جمعه و شنبه (فردا و پس‌فردا) به داوطلبان اعلام می‌شود. کسانی که ردصلاحیت شدند یا صلاحیت‌شان احراز نشده است، سه روز فرصت شکایت دارند.

سخنگوی شورای نگهبان در ادامه با بیان اینکه تایید صلاحیت‌های این دوره، از اقشار مختلف مردم با تخصص‌های گوناگون هستند، گفت: در بین تایید شده‌ها از اقشار مختلف نظیر بیش از 800 نفر استاد دانشگاه، بیش از 150 نفر پزشک و از کادر درمان، بیش از یک هزار و 300 نفر از فرهنگیان و بیش از 250 نفر از وکلا و قضات و سایر اقشار مثل حوزویان و روحانیون و کارمندان و بسیاری از اقشار دیگر حضور دارند.

وی افزود: همچنین در بین تایید صلاحیت‌شده‌ها بیش از 400 نفر دهه هفتادی و بیش از 3 هزار و 700 نفر دهه شصتی هستند. بانوان تایید صلاحیت‌شده نیز بیش از 4 برابر تعداد کرسی‌های مجلس هستند. البته در میان آنها افراد باتجربه‌ و مجرب نیز فراوان هستند.

این عضو حقوقدان شورای نگهبان با بیان اینکه در این دوره از انتخابات از همه گروه‌ها و جریانات سیاسی حضور دارند، تاکید کرد: زمینه مشارکت و نقش‌آفرینی همه آن‌ها در انتخابات پیش‌رو فراهم است.

سخنگوی شورای نگهبان در بخش پایانی این گفتگو اظهار کرد: امیدواریم براساس اصلاح قانون انتخابات و راهبردهای اعلام شده از سوی رهبر معظم انقلاب، شاهد برگزاری انتخابات پرشور در روز 11 اسفند باشیم که نتیجه‌اش شکل‌گیری یک مجلس قوی و کارآمد برای حل مسائل مردم باشد.

وی همچنین از هیات‌های نظارت و کارشناسان آنها و رسانه‌های مختلف به خصوص صدا و سیما تقدیر و تشکر کرد و ابراز امیدواری کرد که تلاش‌ها تا انتخابات ادامه داشته باشد و شاهد برگزاری انتخاباتی در تراز جمهوری اسلامی ایران باشیم.

انتهای پیام/

ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار

تسلیت دکتر طحان‌نظیف به مناسبت شهادت امام باقر (علیه‌السلام)

دکتر صادقی مقدم: ناظران انتخابات، مدافعان حریم مردم‌سالاری دینی‌اند

امامین انقلاب به مردم اعتماد داشته و دارند/ حمایت از مطالبات کامیون‌داران در همایش حوزوی

از حق استفاده صلح آمیز از انرژی هسته‌ای کوتاه نمی‌آییم

نظام آموزش‌های رشته‌ای یک تحول عظیم است

کنش‌گران اصلی پیام مقام معظم رهبری، خود طلاب هستند

بررسی دو لایحه در مجمع مشورتی حقوقی شورای نگهبان

آیت‌الله جنتی: خواص جامعه در صحنه‌های سرنوشت‌ساز حضور آگاهانه داشته باشند

طرح اصلاح جزء (۳) بند «ب» ماده (۱۰۶) قانون برنامه پنجساله هفتم در خصوص برقراری فوق‌العاده خاص تایید شد

گزارش تصویری جلسه شورای نگهبان ۷ خرداد ۱۴۰۴

پربازدید ها

گزارش تصویری جلسه شورای نگهبان ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴

بازخوانی مفهومی حقوق ملت و آزادی‌های عمومی در پرتو بینش تمدنی اسلامی-ایرانی

چارچوب‌ها و ارزش‌های حاکم بر آزادی‌های مشروع در منظومه فکری حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای (مدظله‌العالی)

دکتر کدخدایی: آزادی مشروع عامل رشد و تعالی جامعه و مورد تاکید قانون اساسی است

نقش زنان در ایجاد و استمرار تمدن نوین اسلامی در منظومه فکری حضرت آیت‌الله خامنه‌ای (مدظله العالی)

لایحه عضویت دولت ایران در اتحادیه همکاری‌های تأیید صلاحیت آسیا – اقیانوسیه تایید شد

طرح اصلاح جزء (۳) بند «ب» ماده (۱۰۶) قانون برنامه پنجساله هفتم در خصوص برقراری فوق‌العاده خاص تایید شد

تجلیل دبیر شورای نگهبان از خدمات و تلاش‌های شهید رئیسی/حماسه‌های دفاع مقدس مظهر خودباوری جوانان است

حق بر دادخواهی در منظومه فکری حضرت آیت‌الله خامنه‌ای (مدظله‌العالی)

دشمنان در تلاش‌اند تا حافظه تاریخی ملت ایران را تضعیف کنند