کد خبر: ۱۰۴۸۴
تاریخ انتشار: ۲۴ مهر ۱۴۰۳ - ۱۳:۱۴- 15 October 2024
آیت‌الله اعرافی خبر داد:

مشارکت طلاب و دانشجویان در زمینه پروژه هوش مصنوعی

مدیر حوزه‌های علمیه سراسر کشور گفت: برخی از مراکز حوزوی و دانشگاهی به موضوع هوش مصنوعی ورود کرده‌اند که در برخی از این محورها خوب پیش رفته اند و در برخی دیگر ضعیف عمل شده است و همه اینها نیاز به کار است.

مشارکت طلاب و دانشجویان در زمینه پروژه هوش مصنوعی

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شورای نگهبان به نقل از خبرگزاری حوزه از تهران، آیتالله اعرافی مدیر حوزه‌های علمیه سراسر کشور با حضور در همایش آغاز سال تحصیلی مدرسه عالی و دانشگاه شهید مطهری که با حضور مدیران، اساتید و طلاب این مرکز علمی برگزار شد با یاد و خاطره شهدا و شهدای این مرکز علمی و بخصوص شهید سید حسن نصرالله دبیرکل حزب الله لبنان و شروع سال جدید تحصیلی اظهار داشت: سال جدید تحصیلی این مرکز علمی را به اساتید و طلاب این مراکز عامی و تابعه آن تبریک عرض می کنم و برای مدیریت جدید این مجموعه آرزوی موفقیت در جهت رهنمودهای مقام معظم رهبری که برای این مرکز علمی ترسیم شده است از خداوند منان خواستارم.

آیت‌الله اعرافی در ادامه این همایش با بیان تحولات جهان معاصر و محورهایی که باید در برنامه مراکز علمی دیده شود پرداخت و بیان داشت: در قرن اخیر به ویژه پس از تاسیس حوزه علمیه قم با پیشوایی بزرگ مرد تاریخ حوزه های علمیه مرحوم آیت الله حائری و اتفاقاتی که در نیم قرن اخیر در ایران رقم خورد و پیروزی انقلاب اسلامی به پیروزی و اتفاقاتی که در نجف رقم خورد و با حضور شخصیتی مثل سید محمد باقر صدر و اتفاقات جهانی و مواجهه هایی که بین شرق و غرب ایجاد شد، خواه ناخواه نیاز جدی تری به بازنگری و تحول در علوم اسلامی احتیاج است.

وی ادامه داد: گرچه علوم اسلامی و معارفی که در اختیار ما است از سبقه چند صد ساله برخوردار است و مراکز علمی ما از یک تاریخ کهنی برخوردارند و در قلمرو های گوناگون مثل فلسفه و عرفان و کلام و ... قله‌های بلندی را فتح کرده اند و این علوم امروز نیز زنده است که با یک بازخوانی و عرضه جدید می توان به جهان عرضه کرد، ولی با این اوصاف برای تبیین و ارائه این میراث کهن احتیاج به یک خوانش جدید با توجه به مسائل نو احساس می‌شود.

وی افزود: به علت اتفاقات جدیدی که در سطح جهانی رقم خورد احتیاج به یک بازخوانی جدید از این تراث چند صد ساله وجود داشته و یک جنبش بزرگی را با نگاه جهانی احتیاج دارد. در حال حاضر باید علوم اسلامی را در محورهای مختلف جستجو کرد و یکی از این محورها، توسعه و گسترش قلمروها و مرزهای علوم اسلامی است.

مدیر حوزه‌های علمیه سراسر کشور با ارائه گزارشی کوتاه از محورهای پیش روی علوم اسلامی اظهار داشت: محور اول که پیش روی علوم اسلامی است بحث فقه و اصول است. با اینکه فقه اکبر را بسیار بزرگ می دانیم اما فقه به علت اینکه آئین زیست مسلمانی است و با عمل و اقدامات انسان ها ارتباط دارد از یک جذابیت ویژه ای برخوردار شده است.

وی ابراز داشت: در قلمرو فقه به معنای خاص تحولاتی را می توان مشاهده کرد. تحولاتی که در نیمه راه آن هستیم و باید ادامه پیدا کند. مناسبت فقه و نظامات جدید که در جهان ایجاد شده است. نظامات حقوقی دنیای معاصر با قوانین متفاوت، دنیای وسیع و جهان بزرگی را به خود اختصاص داده است.

آیت‌الله اعرافی بیان داشت: فقه ما باید دنیای دیگری را آغاز کند و این راه آغاز شده است. اساتیدی در این جلسه حضور دارند که این راه را آغاز کرده اند و تا حدی هم در نجف و تا حدی بیشتر در قم آغاز شده است. ولی در آغاز راه قرار داریم و باید این مسیر را ادامه پیدا کند.

وی با بیان محور دوم از بحث خود گفت: محور دوم فقه مقارن و یا فقه مقایسهای و تطبیقی است. در واقع مقایسه و تطبیق فقه شیعه با سایر مذاهب است. البته از سابقه‌ای دیرینه برخوردار است و در دوره معاصر هم مورد توجه قرار گرفته است.

نایب رئیس دوم مجلس خبرگان رهبری با توضیح محور سوم اظهار داشت: محور سوم، فقه و نظامات اجتماعی است. این کار را مرحوم شهید صدر در کتاب اقتصادنا آغاز کرده اند و کم و بیش هم در نظام سازی های فقهی امتداد پیدا کرد ولی این هم آغاز یک راه است. اصلا منطق نظام سازی احتیاج به کار بیشتری دارد.

وی ادامه داد: محور چهارمی که باید توضیح داده شود، مسائل پیرامونی فقه است. علم اصول یک دانش عمیق ریشه دار بسیار مهم است. اصول ما یک منبع بسیار غنی است و منبع جوشان علوم و معارف اسلامی است. در واقع علم اصول بسیار فراتر از بحث‌های فرعی فقهی است. ولی فقه یک سری علوم پیرامونی فقه از قبیل تاریخ فقه و فلسفه فقه است که باید استمرار پیدا کند.

وی در ادامه با بیان محور دیگری که اختصاص به فقه القرآن دارد ابراز داشت: حوزه دیگری که لازم و با اهمیت است، حوزه فقه و قرآن است که سابقه دیرینه ای نیز دارد که در سال های اخیر نیز کارهایی انجام شده است که باید گفت آفاق بلندی در زمینه پیش روی ما است.

آیت‌الله اعرافی در ادامه توضیح محوری هفتم از بیانات خود اظهار داشت: مورد دیگر بحث فناوری‌های نوین و فقه است. مرکز تحقیقات کامپیوتری و مراکز دیگر اقدامات و نرم افزار های جدیدی است که به جامعه هدف طراحی و ارائه داده اند و همه این اقدامات محترم و قابل تقدیر است. اما آنچه که پیش روی ما است هوش مصنوعی و فقه است. در حال حاضر قریب ۱۰۰ نفر از حوزویان و دانشگاهیان تحصیل کرده در سطح کارشناسی ارشد یا دکتری در یک پروژه کلان هوش مصنوعی زیر نظر بنده بصورت شخصی در حال فعالیت هستند که این یک قلمرو جدیدی است.

وی در پایان تاکید داشت: برخی از مراکز حوزوی و دانشگاهی به موضوع هوش مصنوعی ورود کرده اند که در برخی از این محورها خوب پیش رفته اند و در برخی دیگر ضعیف عمل شده است و همه این ها نیاز به کار است. از این مرکز هم انتظار می رود با توجه به موضوعات فقهی حقوقی که با آن سر و کار دارند با جدیت بیشتری کار شود.

انتهای پیام/

ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار

آغاز بررسی لایحه بودجه ۱۴۰۴ کل کشور در شورای نگهبان

نشست جمعی از اعضای مکتب سیاسی مجلس اعلای عراق با دکتر کدخدایی و دکتر طحان‌نظیف

گزارش تصویری جلسه شورای نگهبان ۲۸ آذر ۱۴۰۳

آیت‌الله جنتی: قانون اساسی نگاه متعالی نسبت به زنان دارد/ شورای نگهبان برخوردار از پشتیبانی دو مجمع مشورتی فقهی و حقوقی است

امکان‌سنجی اعطای شخصیت حقوقی به هوش مصنوعی و شناسایی مسئولیت آن

جوانان سوری وطن خود را نجات می دهند/ رژیم صهیونیستی خطری برای امنیت جهانی

آیت‌الله جنتی: سواستفاده رژیم‌صهیونیستی از وضعیت این روزهای سوریه جنایت بزرگی است/ آمریکا و هم‌پیمانانش باید پاسخگو باشند

آیت‌الله یزدی از ابتدای نهضت اسلامی نقش مهمی در روشنگری‌ها داشت/ در مقابل انحرافات و جریان نفوذ فریاد می‌کشید

باید نسبت به رعایت احکام دین تعصب داشته باشیم

بررسی لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ کل کشور در مجمع مشورتی حقوقی شورای نگهبان

پربازدید ها

دکتر طحان نظیف: جریان دانشجویی همواره در تحولات اجتماعی ایران حضور موثر داشته/ قانون اساسی ترسیم کننده آرمان‌های جنبش دانشجویی است

سخنان آیت‌الله مدرسی یزدی پیرامون برخی مسائل روز

نخستین شماره ماهنامه خبری پژوهشی پژوهشکده شورای نگهبان منتشر شد

فیلم|حضور دکتر طحان‌نظیف در نشست علمی «حقوق ملت در قانون اساسی» در دانشگاه شهید باهنر

بررسی لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ کل کشور در مجمع مشورتی حقوقی شورای نگهبان

آیت‌الله یزدی از ابتدای نهضت اسلامی نقش مهمی در روشنگری‌ها داشت/ در مقابل انحرافات و جریان نفوذ فریاد می‌کشید

جدیدترین آثار پژوهشکده شورای نگهبان منتشر شد

عَلَم مبارزه با استکبار از دست دانشجویان نمی‌افتد

آیت‌الله جنتی: سواستفاده رژیم‌صهیونیستی از وضعیت این روزهای سوریه جنایت بزرگی است/ آمریکا و هم‌پیمانانش باید پاسخگو باشند

باید نسبت به رعایت احکام دین تعصب داشته باشیم