کد خبر: ۱۰۷۰۲
تاریخ انتشار: ۰۴ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۵:۱۲- 23 January 2025

پژوهشکده شورای نگهبان و مرکز ملی هوش مصنوعی ایران تفاهمنامه‌ همکاری امضا کردند

به منظور تحقق اهدافی از جمله گسترش ارتباطات فعال و مؤثر پژوهشکده و مرکز در حوزه بهره برداری از هوش مصنوعی در فعالیت‌های پژوهشکده شورای نگهبان و نیز استفاده بهينه از امكانات، تجهيزات و ظرفيت‌هاي طرفين در جهت تنظیم‌گری هوش مصنوعی، تفاهمنامه‌ همکاری بین پژوهشکده شورای نگهبان و مرکز ملی هوش مصنوعی ایران امضا شد.

پژوهشکده شورای نگهبان و مرکز ملی هوش مصنوعی ایران تفاهمنامه‌ همکاری امضا کردند

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شورای نگهبان، در نشستی که با حضور دکتر کدخدایی، عضو حقوقدان و رییس پژوهشکده شورای نگهبان و دکتر محمدسعید سرافراز، دبیر شورا و رییس مرکز ملی هوش مصنوعی ایران در محل پژوهشکده شورای نگهبان برگزار شد، درباره چگونگی همکاری این دو مجموعه علمی تبادل نظر شد و تفاهمنامه همکاری بین این دو مجموعه امضا شد.

براساس این گزارش در این جلسه ابتدا دکتر فتاحی، قائم مقام پژوهشکده شورای نگهبان گزارشی از اقدامات صورت گرفته در جهت تعامل پژوهشکده شورای نگهبان و سازمان ملی هوش مصنوعی ایران ارائه داد و گفت: در چند ماه گذشته همکاری و تعامل بین دو مجموعه در جریان بوده است اما به منظور تعیین سیاستهای کلی همکاری، ایجاد ارتباط وثیقتر و همچنین تبدیل این توافقات به یک برنامه عملیاتی، لازم بود تفاهمنامهای بین دو مجموعه امضا شود که الحمدلله امروز با امضای این تفاهمنامه این روند تکمیل خواهد شد.

پژوهشکده شورای نگهبان و مرکز ملی هوش مصنوعی ایران تفاهمنامه‌ همکاری امضا کردند

در ادامه این جلسه دکتر کدخدایی، عضو حقوقدان و رییس پژوهشکده شورای نگهبان، ضمن خیرمقدم به رییس مرکز ملی هوش مصنوعی ایران و دیگر حاضران در جلسه، گفت: هوش مصنوعی و اصولا تحولات فناوری که دارد در دنیا اتفاق میافتد هم سرعتش و هم وسعتش به گونه است که دارد تحولات دیگری را در عرصه های مختلف رقم میزند، اینکه حوزههای تخصصی و فنی را دارد موضوعا دگرگون میکند به جای خود، اما نگاهی که الان دارد به وجود میآید این است که هوش مصنوعی دارد روابط اجتماعی را هم تغییر میدهد.

بیشتر بخوانید:

رییس پژوهشکده شورای نگهبان افزود: فناوریهای جدید فاصلهها را کاهش میدهد، ارتباطات را گستردهتر میکند و همچنین ارتباطات، بدون مدیریت بالاسری که دولتها بودند پیش میرود و افراد با هم ارتباط دارند، ضمن اینکه افراد تولیدکننده هستند و کنشگر واقعی هستند.

این عضو حقوقدان شورای نگهبان سپس ضمن تاکید بر اینکه ظرف ۱۰ سال آینده تحولات عظیمی در این حوزه اتفاق میافتد که همه عرصههای زندگی شخصی، اجتماعی، روابط سیاسی و اجتماعی را تحت تاثیر قرار میدهد که باید به فکر آن باشیم، اضافه کرد: ما نیز هم باید بتوانیم از پیشرفتهای فنی که بر اساس این تحولات اتفاق میافتد استفاده کنیم و هم در موضوعات سیاسی و اجتماعی عقب نمانیم.

پژوهشکده شورای نگهبان و مرکز ملی هوش مصنوعی ایران تفاهمنامه‌ همکاری امضا کردند

دکتر کدخدایی در خاتمه درباره زمینههای همکاری پژوهشکده شورای نگهبان و مرکز ملی هوش مصنوعی ایران در حوزه وظایف شورای نگهبان گفت: در شورای نگهبان نظارت بر تقنین را داریم که نظارت شورای نگهبان بر مصوبات مجلس است و حوزه انتخابات هم میتواند از موضوعاتی باشد که بتوانیم در چارچوب مباحث هوش مصنوعی کمکهایی را دریافت کنیم. در این دو زمینه که شورای نگهبان وظیفه قانون اساسی  دارد به نظر میرسد فناوریهای جدید و مشخصا هوش مصنوعی میتواند کمکهایی بکند به ما و ما با توجه به حضور همکاران جوان و علاقهمند در پژوهشکده شورای نگهبان که با این مباحث آشنایی دارند و در این حوزه پژوهشهایی هم داشتهاند باید ببینیم در این دو حوزه خاص چه کمکی از سازمان مرکز ملی هوش مصنوعی ایران میتوانیم بگیریم که به عملکرد بهتر شورای نگهبان کمک کند، هم در سرعت و هم در کیفیت و دقت و انشاءالله نظارت منطبق با قانون اساسی را با بهکارگیری فناوریهای جدید اعمال کنیم.

بر اساس این گزارش در ادامه جلسه، دکتر محمدسعید سرافراز، دبیر شورا و رییس مرکز ملی هوش مصنوعی ایران گفت: فناوری هوش مصنوعی، به نظر میرسد اگر بخواهیم مقایسه کنیم، با اتفاقاتی که در عصر انقلاب صنعتی افتاد، به جهت حجم تاثیرگذاری قابل مقایسه است، آنجا بشر تلاش کرد قابلیتهای فیزیکی موجودات زنده را شبیهسازی کند و این اتفاق باعث ایجاد فاصله جدی در بین کشورها شد، اصطلاحا قطب شمال و جنوبی در جهان شکل گرفت؛ کشورهایی شدند دارندگان فناوری و اصطلاحا کشورهای صنعتی و کشورهایی شدند بهرهبرداران فناوری. خب فاصلهها جدی شد، اقتصادها متفاوت شد و موقعیتهای سیاسی جابهجا شد. الان هم بشر دارد تلاش میکند که قابلیت ذهنی موجود زنده که در رأسش خود انسان است را در واقع  شبیهسازی کند و کاملا هم پیشبینی میشود که این دو قطبی یعنی قطب شمال و جنوب فناوری مجددا اتفاق خواهد افتاد.

رییس مرکز ملی هوش مصنوعی ایران در ادامه با تاکید بر اینکه به صورت پیشفرض، کشور ما هم لاجرم به سمت بهره برداری از این فناوری خواهد رفت، چون کیفیت و دقت و سرعت را افزایش میدهد و هزینهها را کاهش میدهد، افزود: نگرانیای که امروز در کشور وجود دارد و  مقام معظم رهبری هم به درستی بر آن دست گذاشتند به چند موضوع برمیگردد که یکی این است که ما در این حوزه صرفا بهره بردار باشیم که نگرانکننده است و باید درباره آن فکر کنیم و به نظر میرسد نقاطی هست که مبتننی بر آن صرفا بهرهبردار نباشیم.این بود که به نظر میرسید در کشور باید برنامه منسجمی حول فناور شدن و نه صرفا بهرهبردار بودن در این حوزه شکل بگیرد که این نیازمند توجه و تمرکز است.

پژوهشکده شورای نگهبان و مرکز ملی هوش مصنوعی ایران تفاهمنامه‌ همکاری امضا کردند

دکتر سرافراز سپس با اشاره به اینکه امروز توجه به موضوع هوش مصنوعی در کشور اتفاق افتاده است، اما این توجه بخش مهمی از آن در حوزه کاربردی شکل گرفته است و البته ما هرچقدر در بخش بهرهبرداری سریعتر از توسعه لایههای عمیق فناتوری پیش برویم وابستگیمان بیشتر خواهد شد، اضافه کرد: پیشبینی این است که تا ۴۰ درصد مشاغل دنیا تحت تاثیر هوش مصنوعی قرار بگیرد و خیلی از کارها در آینده توسط ماشین انجام خواهد شد و این موضوع باعث میشود همه جا فکر کنند چه استفادهای میشود از هوش مصنوعی کرد.

رییس مرکز ملی هوش مصنوعی ایران در خاتمه درباره زمینههای همکاری سازمان ملی هوش مصنوعی ایران و پژوهشکده شورای نگهبان گفت: هم سازمان ملی هوش مصنوعی ایران میتواند با ابزار هوش مصنوعی به کمک پژوهشکده و شورای نگهبان بیاید و از سویی پژوهشکده و شورای نگهبان میتوانند به کمک توسعه هوش مصنوعی در کشور بیایند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار

گزارش تصویری حضور سخنگوی شورای نگهبان در نخستین همایش مدیران جوان کمیته امداد امام خمینی (ره)

سخنگوی شورای نگهبان: تحقق عدالت مورد تاکید قانون اساسی است/ پیوست عدالت در قوانین و مقررات باید دنبال شود

طرح آمریکا در غزه؛ همدستی در جنایت علیه بشریت و نسل‌کشی

شادی میلاد حضرت ولیعصر (عج) تبسمی است بر لب‌های مشتاق که پر از آرزوی امید و روشنی است

گزارش تصویری جلسه شورای نگهبان ۲۴ بهمن ۱۴۰۳

آیت‌الله جنتی: قدردانی از حضور آگاهانه و پرشور مردم در راهپیمایی ۲۲ بهمن/ امیدواری به نصرت حق از ویژگی‌های منتظران ظهور است

طرح اصلاح موادی از قانون نظارت مجلس بر رفتار نمایندگان تایید شد

بیانیه آیت‌الله مدرسی یزدی در قدردانی از راهپیمایی باشکوه یوم الله ۲۲ بهمن

حضور پرشور مردم در راهپیمایی ۲۲ بهمن پاسخ دندان شکنی به دشمنان نظام است

فرهنگ مقاومت انقلاب اسلامی را زنده نگه داشته است

پربازدید ها

واکاوی اصل ششم قانون اساسی در سلسله جلسات شرح مبسوط قانون اساسی

بررسی «طرح اصلاح موادی از قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شورا‌های اسلامی کشور و انتخاب شهرداران و دهیاران» در مجمع مشورتی حقوقی شورای نگهبان

سومین شماره ماهنامه پژوهشکده شورای نگهبان منتشر شد

آیت‌الله العظمی صافی گلپایگانی دبیر اسبق شورای نگهبان؛ استوانه حوزه و امین امام خمینی (ره)

دکتر پروین: قانون اساسی نماد وحدت و وفاق در کشور است/ هیچ نهادی نمی‌تواند برخلاف این قانون عمل کند

دکتر طحان نظیف: پیشرفت‌های حوزه انیمیشن و بازی‌های دیجیتال حاصل اعتماد به جوانان ایرانی است

دیدار دکتر پروین با نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین

گزارش تصویری حضور دکتر پروین در همایش «قانون اساسی بزرگ‌ترین دستاورد حقوقی انقلاب اسلامی»

گزارش تصویری بازدید سخنگوی شورای نگهبان از کارخانه صنایع سرگرمی دیجیتال مهوا

گزارش تصویری دیدار دکتر پروین با نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین