کد خبر: ۲۹۴۶
تاریخ انتشار: ۰۲ اسفند ۱۳۹۱ - ۱۸:۲۰- 20 February 2013
آیت‌الله یزدی در همایش طلیعه ولایت:

شعر باید قداست علمی، اخلاقی و عرفانی داشته باشد

رییس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با تأکید بر اهمیت شعر از دیدگاه اسلام، شاعران را به مطالعه و توجه به مضمون و محتوای اشعار توصیه کرد و گفت:‌ به گونه‌ای شعر بگویید که به دین خدا، انقلاب و رهبری خدمت کرده باشید.



به گزارش خبرگزاری رسا، آیت‌الله محمد یزدی رییس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم سه شنبه شب در همایش طلیعه ولایت که در سالن جلسات جامعه مدرسین حوزه علمیه قم برگزار شد،‌ با بیان این‌که اشعار گاهی آن قدر ظریف هستند که شنونده را مبهوت خود می‌کند،‌ گفت: برخی از اشعار که آمیخته با اعتقادات و ارزش‌های دینی هستند موجب تقویت ایمان می‌شوند.
وی با اشاره به اهمیت شعر از دیدگاه معصومان(ع)‌ ابراز کرد: شعر باید از اوهام و خیال به دور باشد و در زمان ائمه ائمه اطهار(ع) برخی از اشعار به قدری قوی بود که ایشان را منقلب می‌کرد.
نابب رییس مجلس خبرگان رهبری با بیان این‌که اشعار مرحله‌ای از حکمت هستند، ‌اظهار کرد: هرچند در شعر جنبه آموزش و تعلیم نیز تأثیرگذار است اما ذوق و استعداد شعری امری ذاتی و خدادادی است.
آیت‌الله یزدی اتفاقات و مسائل جهان مادی را در سرودن اشعار تأثیرگذار دانست و گفت:‌ بعد از پیروزی انقلاب اسلامی محصولات نویسندگان و شعرا بهتر از گذشه شد و سمت و سوی دینی به خود گرفت، در گذشته از این هنر در جهت نامناسب استفاده می‌شد اما امروز قدر این دانسته شده هرچند هنوز هم عده‌ای هستند که راه گذشتگان را ادامه می‌دهند.
وی با اشاره به دیوان‌های اشعار که مسائل مختلفی را در بر می‌گیرد،‌ خواستار ورود شاعران به زمینه‌های مختلف شد و ابراز کرد: مضمون و محتوای شعر باید قداست علمی، اعتقادی، اخلاقی، عرفانی و دیگر ارزش‌ها را به خود گیرد و شاعران در همه عرصه‌ها ورود داشته باشند.
رییس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم بر ضرورت شناخت شاعران دینی از سیره و تاریخ معصومان(ع) تأکید کرد و گفت: شاعران نباید زندگی ائمه اطهار(ع) را از حدود معارف خود سرچشمه بگیرند؛ ابتدا باید اهل بیت(ع) را شناخت و درباره ایشان مطالعه کرد آنگاه شعر سرود.
آیت‌الله یزدی متناسب با زمان و مکان شعر سرودن و تأثیر منفی نگرفتن از وقایع زندگی را از ویژگی‌های شاعران نمونه خواند و اظهار کرد: حضرت زینب(س) پس از چند ساعت از واقعه ناگوار عاشورا به همراه دیگر اسیران به مجلس یزید رفت اما متناسب با زمان و مکان سخن گفت و روشنگری کرد.
نایب رییس مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: این خصلت حضرت زینب(س) باید پرورش داده شود و مورد توجه شاعران قرار گیرد؛ شاعری که می‌خواهد درباره محتوای با ارزشی شعر بسراید باید جهات مختلف آن محتوا را ببیند و درباره آن مطالعه داشته باشد.
وی ماندگاری اشعار ارزشی را رمز موفقیت آنها ذکر کرد و ابراز داشت: شاعران جبهه راحت و ساده شعر می‌گفتند و با اشعار خود نقش اساسی در تأثیرگذاری در جنگ ایفا می‌کردند.
آیت‌الله یزدی در ادامه خطاب به شاعران قمی، گفت: شما در قم زندگی می‌کنید و در مجالس مراجع تقلید و علما شعر می‌خوانید از این رو باید قدر خود را بدانید و اعتبار و جایگاه خود را به درستی حفظ کنید.
رییس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم بر ضرورت علم اندوزی و استفاده از تجربه دیگران در عرصه شعر تأکید کرد و اظهار داشت: توقع از شاعران قمی فراوان است باید به گونه‌ای رفتار کنید و شعر بگویید که به دین خدا، انقلاب و رهبری خدمت کرده باشید.
ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار

مبانی نظرات شورای نگهبان در خصوص مصوبات و استفساریه‌‏های سال ۱۳۹۵ منتشر شد

منطقه خاورمیانه مدیون فداکاری ‌سردار سلیمانی است

تاکید آیت‌الله خاتمی بر گسترش فرهنگ عدالت در جامعه/جبهه مقاومت دشمن را زیرپا لگدمال می‌کند

مبارزه با تروریسم و دفاع از مردم منطقه، همراستا با قواعد بین‌المللی

شهید سلیمانی برای بسیاری از آزادی‌خواهان جهان الهام‌بخش است

توئیت دکتر طحان‌نظیف در رثای سردار شهید حاج قاسم سلیمانی

مجموعه نظریات فقهی شورای نگهبان در پاسخ به استعلامات دیوان عدالت اداری (۱۳۹۷-۱۳۹۹) منتشر شد

گزارش تصویری جلسه شورای نگهبان ۱۲ دی ۱۴۰۳

آیت‌الله جنتی: ترور سردار سلیمانی دروغ بودن شعارهای صلح‌جویانه آمریکا را اثبات کرد/ مقاومت به مکتب جهانی تبدیل شده است

گزارش تصویری جلسه شورای نگهبان ۱۱ دی ۱۴۰۳

پربازدید ها

دکتر کدخدایی: قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران دولت مدرن را بر اساس آموزه‌های اسلامی پیش‌بینی کرده است

آیت‌الله شاهرودی جایگاهی را بالاتر از کارگزاری در نظام اسلامی نمی‌دانست

دکتر طحان نظیف: قانون اساسی زمینه حکمرانی اسلامی را در ایران فراهم کرد

نقض آشکار حاکمیت سوریه توسط رژیم صهیونیستی و حقوق بین‌الملل

حضور رییس کمیسیون تلفیق لایحه بودجه درجلسه مجمع مشورتی حقوقی شورای نگهبان

تاکید آیت‌الله اعرافی بر گشودن گره‌های ذهنی جوانان / حضرت زهرا (س) مرجعیت معرفتی و دانشی داشتند

نظام‌های انتخاباتی معاصر در دنیا نیاز به پوست اندازی دارند

پژوهش در رأس سنت‌های کارآمد حوزوی قرار دارد

دکتر طحان‌نظیف: مشارکت به عوامل مختلفی برمی‌گردد اما همواره برای شورای نگهبان اهمیت داشته است/ ناظران انتخاباتی می‌توانند در جهاد تبیین و اصلاح فرهنگ انتخاباتی نقش‌آفرین باشند

اساسنامه صندوق توسعه شبکه تار (فیبر) نوری تایید شد