کد خبر: ۷۱۴۱
تاریخ انتشار: ۲۹ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۴:۴۱- 19 September 2020

انتقاد عضو شورای نگهبان از عدم تشکیل کمیسیون قضایی در مجلس

دکتر طحان نظیف در پستی در اینستاگرام خود گزارشی از جلسه اخیر شورای نگهبان را منتشر کرد.
به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی شورای نگهبان، دکتر هادی طحان نظیف عضو حقوقدان شورای نگهبان در مطلبی با عنوان «گزارش ۴۷» در اینستاگرام خود نوشت:

چهارشنبه ۲۶ شهریورماه جلسه شورای نگهبان بود. ابتدا گزارشی از برگزاری مرحله دوم انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی ارائه شد و پس از آن شش مصوبه مجلس و یک اساسنامه دولتی در دستور کار بودند که به آن‌ها رسیدگی شد.
 
انتقاد عضو شورای نگهبان از عدم تشکیل کمیسیون قضایی در مجلس

یکی از دستور‌ها لایحه تاسیس صندوق بیمه همگانی حوادث طبیعی بود که در مراحل قبل با ایراد شورا مواجه شده بود. ایراد شورا در خصوص الزام افرادی بود که تحت پوشش نهاد‌های حمایتی نیستند، ولی توانایی مالی پرداخت حق بیمه برای بیمه نمودن واحد‌های مسکونی خود را هم ندارند که در کمیسیون مقرر گردید حق بیمه این افراد از محل ماده ۱۰ قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت و ماده ۱۲ قانون تشکیل سازمان مدیریت بحران کشور پرداخت گردد که ظاهرا در صحن علنی مجلس این محل حذف و مقرر شده بود که حق بیمه این افراد با اذن رهبری از منابع بنیاد مستضعفان، بنیاد مسکن انقلاب اسلامی و ستاد اجرایی فرمان حضرت امام خمینی (ره) تامین و پرداخت شود که بحث‌های فراوانی در این خصوص از جمله کافی بودن این منبع، اذن رهبری و.. مطرح شد.

در طرح تنظیم برخی از مقررات مالی، اداری و پشتیبانی آموزش و پرورش، تنها ایراد باقی ماده، تامین بار مالی ناشی از اعمال مدرک تحصیلی بالاتر افرادی بود که فعالیت آموزشی در مدارس داشته‌اند که مباحث مختلفی در خصوص ارتباط و کفایت ردیف اعلامی در مصوبه مطرح شد. مساله این است که این مطالبه معلمان عزیز، مطالبه درستی است، اما شورای نگهبان در ایراد اصل ۷۵ قانون اساسی به دنبال این است که اگر حقی در قانون برای افراد به رسمیت شناخته می‌شود، قابل وصول باشد و احیانا پس از تصویب قانون با مشکل عدم اعتبار در دستگاه‌ها مواجه نشود که در این صورت با قانونی غیرقابل اجرا مواجه خواهند شد!

در طرح اصلاح ماده ۴۴ قانون مدیریت خدمات کشوری نیز تعریف افراد بومی به خاطر اولویت داشتن در استخدام اشکال بود، زیرا فقط متولدین همان منطقه را شامل می‌شد – هرچند ساکن آن شهر نبوده باشند - و نسبت به کسانی که سال‌ها در آن شهر زندگی کرده‌اند ولو اینکه در آنجا متولد نشده باشند، شامل نمیشد؛ که در مصوبه جدید اصلاح و این افراد نیز در تعریف داخل شدند.

دستور دیگر، طرح تعیین حداقل اعضای کمیسیون قضائی و حقوقی مجلس بود. جای بسی ناراحتی است که با گذشت چندین ماه از تشکیل مجلسی که تعداد معتنابهی نماینده با سابقه قاضی، وکیل و حقوق‌خوانده دارد، کمیسیونی که با یکی از کارویژه‌های آن یعنی قانون‌گذاری و با قوه قضائیه مستقیما ارتباط دارد، هنوز در مجلس تشکیل نشده باشد و اینگونه تشکیل شود!

انتهای پیام/
ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار

حضور رییس کمیسیون تلفیق لایحه بودجه درجلسه مجمع مشورتی حقوقی شورای نگهبان

دکتر کدخدایی: قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران دولت مدرن را بر اساس آموزه‌های اسلامی پیش‌بینی کرده است

قانون اساسی نگاه چندبعدی به نقش زنان در جامعه دارد

تاکید آیت‌الله اعرافی بر گشودن گره‌های ذهنی جوانان / حضرت زهرا (س) مرجعیت معرفتی و دانشی داشتند

آغاز بررسی لایحه بودجه ۱۴۰۴ کل کشور در شورای نگهبان

نشست جمعی از اعضای مکتب سیاسی مجلس اعلای عراق با دکتر کدخدایی و دکتر طحان‌نظیف

گزارش تصویری جلسه شورای نگهبان ۲۸ آذر ۱۴۰۳

آیت‌الله جنتی: قانون اساسی نگاه متعالی نسبت به زنان دارد/ شورای نگهبان برخوردار از پشتیبانی دو مجمع مشورتی فقهی و حقوقی است

امکان‌سنجی اعطای شخصیت حقوقی به هوش مصنوعی و شناسایی مسئولیت آن

جوانان سوری وطن خود را نجات می دهند/ رژیم صهیونیستی خطری برای امنیت جهانی

پربازدید ها

فیلم|حضور دکتر طحان‌نظیف در نشست علمی «حقوق ملت در قانون اساسی» در دانشگاه شهید باهنر

بررسی لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ کل کشور در مجمع مشورتی حقوقی شورای نگهبان

آیت‌الله یزدی از ابتدای نهضت اسلامی نقش مهمی در روشنگری‌ها داشت/ در مقابل انحرافات و جریان نفوذ فریاد می‌کشید

جدیدترین آثار پژوهشکده شورای نگهبان منتشر شد

آیت‌الله جنتی: سواستفاده رژیم‌صهیونیستی از وضعیت این روزهای سوریه جنایت بزرگی است/ آمریکا و هم‌پیمانانش باید پاسخگو باشند

باید نسبت به رعایت احکام دین تعصب داشته باشیم

جوانان سوری وطن خود را نجات می دهند/ رژیم صهیونیستی خطری برای امنیت جهانی

امکان‌سنجی اعطای شخصیت حقوقی به هوش مصنوعی و شناسایی مسئولیت آن

آغاز بررسی لایحه بودجه ۱۴۰۴ کل کشور در شورای نگهبان

نشست جمعی از اعضای مکتب سیاسی مجلس اعلای عراق با دکتر کدخدایی و دکتر طحان‌نظیف